Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visagalė statistika: kiek rinktinių, kurios Pasaulio futbolo čempionate draudė žaidėjams seksą, pateko į ketvirtfinalį?

„Atlantic media“ koncerno leidinys „Quartz“ apibendrino tyrimą, kurio tikslas buvo sužinoti, kiek rinktinių, kurios pirmenybių metu paskelbė savotišką celibatą ir neleido futbolininkams užsiiminėti seksu, nesugebėjo prasimušti į čempionato ketvirtfinalį. Kaip paaiškėjo, nė viena iš komandų, deklaravusių, jog draudžia pirmenybių metu žaidėjams seksą, nepateko tarp 8 geriausių planetos ekipų.
Nyderlandų futbolo sirgalės
Nyderlandų futbolo sirgalės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Apie draudimus čempionato metu futbolininkams užsiimti seksu buvo paskelbusios Rusijos, Meksikos, Čilės ir Bosnijos ir Hercegovinos ekipos.

Tuo tarpu Vokietijos ir Nyderlandų rinktinės savo žaidėjams nedraudžia užsiimti seksu ir apskritai nelenda į vyrų asmeninį gyvenimą. Sutapimas ar ne, tačiau šios komandos žygiuoja pasaulio čempionato finalo link.

Nieko nežinoma apie Argentinos, Belgijos ir Kolumbijos komandų trenerių požiūrį į seksą – ekipų spaudos atstovai nekomentuoja žaidėjų intymaus gyvenimo.

Į „painių“ rinktinių sąrašą (It's complicated) pateko tos čempionate dalyvavusios ar dalyvaujančios komandos, kurių taisyklės yra sunkiai suprantamos arba visiškai painios. Pavyzdžiui, Brazilijos futbolo rinktinės treneris Luisas Felipe Scolari yra pranešęs, kad „galima žaidėjams užsiimti seksu, tačiau be jokios akrobatikos“. Tuo tarpu Kosta Rikos rinktinės futbolininkams buvo uždrausti meilės žaidimai tik grupės varžybose, o nuo atkrintamųjų kovų šis draudimas panaikintas.

Prancūzijos ekipoje taip pat labai paini situacija – ten yra labai daug ir sunkiai suvokiamų draudimų ir pageidavimų žaidėjams. Teigiama, kad futbolininkams neleidžiama seksu užsiimti tuo metu, kai vyksta treniruotės, tačiau yra išimčių, jei žaidėjas turi praleisti rungtynes dėl traumos ar gautų kortelių. 

Daugelis futbolo trenerių yra įsitikinę, kad seksas mažina testosterono kiekį kraujyje ir tai turi neigiamos įtakos futbolininko žaidimui, jo agresyvumui aikštėje. Taip pat jie aiškina, kad intymus gyvenimas atima labai daug energijos, kuri yra reikalinga kovai aikštelėje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius