-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai užsienyje parduos rekordiškai daug savo rinktinės marškinėlių

Artėjant pasaulio futbolo čempionatui, Vokietijos rinktine ypač domisi ir užsienio sirgaliai. Oficialus šalies rinktinės marškinėlių gamintojas „Adidas“ skelbia, kad šiemet užsienyje parduos rekordiškai daug Vokietijos rinktinės marškinėlių – net apie 0,5 mln.
Vokietijos rinktinė
Vokietijos rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį kartą tebuvo parduota apie 300 tūkst. Dabar Vokietijai belieka laimėti pasaulio futbolo taurę.

Ekonomika auga net daugiau, nei manyta

Vokietijos federalinis bankas optimistiškai žvelgia į ateitį. Šalies ekonomika ir toliau auga. Netgi kiek daugiau, nei manyta. Federalinis bankas pakoregavo bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo prognozę šiais metais nuo 1,7 proc. iki 1,9 proc. Kitąmet BVP Vokietijoje, ekspertų nuomone, turėtų ūgtelėti net 2 proc.

Tokį ekonomikos augimą lėlė sustiprėjusi vidaus paklausa, tačiau daugiau perka ne tik privatūs asmenys, bet ir stipriai gerėja padėtis statybų sektoriaus. Taip pat Federalinio banko ekspertai Vokietijos eksporto augimą šiemet prognozuoja net 4 proc. Jų nuomone, tai šalies įmonių globalios plėtros bei euro zonos atsigavimo nuopelnas. Vokietijos federalinės darbo agentūros vadovas Frankas Juergenas Weise džiaugiasi tokia gera šalies ekonomikos padėtimi ir teigia, kad, jei sąlygos nepakis, bedarbių šalyje galėtų sumažėti iki 2,5 mln. Šiuo metu Vokietijoje jų yra beveik 3 mln.

Pirmauja „Mercedes-Benz“

Rinkos patarėjų agentūra „Interbrand“ paviešino svarbiausių Vokietijos kompanijų reitingą. Jame pirmauja „Mercedes-Benz“, nedaug lenkianti BMW. Paskui šias dvi automobilių gamintojas svarbiausių šalies kompanijų sąraše yra programinės įrangos gamintoja SAP bei „Deutsche Telekom“. Į dešimtuką papuolė ir tokie automobilių gamintojai, kaip „Volswagen“ bei „Audi“, ir didieji koncernai „Siemens“, BASF, „Adidas“ ir „Bayer“.

Agentūra „Interbrand“ kasmet skelbia svariausių pasaulio kompanijų reitingą „Best Global Brands Report“. Šiemet ji pirmą kartą paskelbė Vokietijos kompanijų reitingą. Sąrašas sudaromas atsižvelgiant į kompanijų verslo duomenis, ženklo dominavimą prekyboje bei pelno prognozę. Ekspertus nustebino, kad didžiausiam šalies bankui „Deutsche Bank“ atiteko tik 15 reitingo pozicija. Tai aiškinama itin neigiama pastarųjų mėnesių visuomenės nuomone apie pakitusią šio banko vidaus kultūrą.

Finansų rinkoje – rekordas

Vokietijos finansų rinkoje dominuoja naujienos apie pasiektą rekordą. Vokietijos akcijų kainų indeksas „Dax“ pirmą kartą istorijoje viršijo 10 tūkst. Šis rekordas beveik sutapo su naujienomis iš Europos centrinio banko, kai jo vadovas Mario Draghi paskelbė apie bazinių palūkanų sumažinimą bei pirmą kartą istorijoje nustatytas neigiamas palūkanas už komercinių bankų centriniame banke laikomus vienos nakties indėlius.

Finansų ekspertai teigia, kad viena Vokietijos akcijų kainų indekso „Dax“ kilimo priežasčių – privačių investuotojų nenoras laikyti pinigus nepelningose taupomosiose sąskaitose, tad sugrįžtama prie investicijų į nekilnojamąjį turtą bei akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius