-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

0:9, 1:10, 1:11, 1:15 – kas nutiko Pakruojo futbolo komandai?

Jei galvojate, kad darbas neteikia malonumo, pabandykite įsivaizduoti „Pakruojo“ futbolo komandos vartininko būseną. Per pastarąsias ketverias Lietuvos 1-osios lygos rungtynes jam teko praleisti 45 įvarčius. O praėjusį trečiadienį užfiksuotas antirekordas – 1:15 pralaimėjimas Vilniaus „Vyčio“ komandai. „Užuojauta“, – varžovams tarė „Vyčio“ treneris Algimantas Liubinskas.
Vilniaus „Vytis“ LFF stadione įveikė Pakruojo komandą 15:1.
Vilniaus „Vytis“ LFF stadione įveikė Pakruojo komandą 15:1. / Vilniaus „Vyčio“ nuotr.
Temos: 1 Pakruojis

Tai buvo rungtynės, kurios neteikė džiaugsmo nė vienai iš komandų – tai, kuri praleido 15 įvarčių, ir tai, kuri juos įmušė.

„Rungtynes pasitikome su klausimu – surinksime 11 žaidėjų ar žaisime dešimtyje. Leidome lakstyti į aikštę atsarginį vartininką, – atsiduso „Pakruojo“ treneris Aidas Dambrauskas. – Tiesą sakant, iš baudos aikštelės negalėjome išeiti. Galėjo būti dar blogiau, nes varžovai išbučiavo virpstus ir dar gelbėjo mūsų vartininkas. Labai liūdna.“

Nesidžiaugė ir rekordo autorių treneris A.Liubinskas, prieš mačą skyręs savo auklėtiniams užduotį kuo labiau pagerinti įvarčių santykį.

„Galėjome ir kokius 25 įvarčius pelnyti – realizavome gal tik pusę progų, – sakė A.Liubinskas. – Prašiau savo žaidėjų mušti, kiek gali, nes norėjome pasigerinti įvarčių santykį. Nors tai padarėme, didelio džiaugsmo nėra.

Tokios rungtynės nieko gero neduoda – vyrai atsipalaiduoja ir pradeda valdyti kamuolį lyg pižonai.“

VIDEO: FC Vilniaus Vytis vs FK Pakruojis, LFF I lyga, LFF stadionas, 2019-10-16

Kol ketvirtoje vietoje 1-ojoje lygoje žengiantis „Vytis“ su 49 taškais kovoja dėl prizinių vietų (tik lygos nugalėtojo Telšių „Džiugo“ pavyti nebeįmanoma), „Pakruojis“ rikiuojasi 14-oje vietoje, surinkęs 12 taškų.

Tai nebuvo vienintelis Pakruojo futbolininkų pralaimėjimas milžinišku skirtumu, nors įpusėjus sezonui tokio baisais finišo niekas nesitikėjo.

„Pakruojis“ laikėsi pirmąjį čempionato ratą, per kurį pasiekė kelias lygiąsias, o taip pat ir pergales prieš Vilniaus „Žalgirį-2“ ir Mažeikių „Atmosferą“.

Bet kol komandos oficialus puslapis vasarą guodėsi, kad pirmojoje pusėje „buksavome, bet antroji, tikėkimės, bus gerokai sėkmingesnė“, nutiko priešingai.

Nuo vasaros vidurio prasidėjo tokie pralaimėjimai, kad futbolininkams nėra kur dėti akių: 0:6 su „Minija“, 0:6 su „Kupiškiu“, 1:9 su „Dainava“, 1:7 su „Šiauliais“.

Po atokvėpio vartininkui 0:1 pralaimėtame mače „Atmosferai“, vėl sekė serija skaudžių pamokų: 0:9 su „Žalgiriu-2“, 1:10 su „Riteriais-2“, 1:11 su „Hegelman Litauen“, 1:15 su „Vyčiu“.

A.Dambrauskas remiasi jaunais žaidėjais, bet ir juos vis sunkiau suburti.

Nors anksčiau komanda rengdavo treniruotes po kelis kartus per savaitę, dėl prastos finansinės klubo padėties ir studijuoti į didžiuosius miestus išvykusių žaidėjų, pratybų procesas suiro.

„Pakruojo“ treneris dėkingas komandos studentams, kad šie bent atvažiuoja į rungtynes, nes kitaip nesurinktų rungtynėms reikalingo vienuoliktuko.

Jis lenkia pirštus skaičiuoja, kad vieni negali iškeliauti į išvykos rungtynes dėl darbo, antras serga, trečias atlieka karinę tarnybą ir gali atvykti tik į mačus savaitgaliais, ketvirtas traumuotas, o penktas turi praleisti dvikovą dėl geltonų kortelių.

„Per savo karjerą pirmą kartą tokioje padėtyje, – pripažino beveik du dešimtmečius Pakruojo „Kruojoje“ dirbęs specialistas. – Pirmiausia, galvą skauda, kaip surinkti bent 11 žaidėjų.

O tada galvą skauda, kaip pasiruošti žaidimui. Kita vertus, koks ten žaidimas – labiau atsispardymas. Nenoriu užgauti žaidėjų, bet šio lygio dauguma neatitinka. Tik vartininko pozicija tvirtesnė. Gaila, bet pagerinti padėtį nėra kaip.“

Pirmiausia, galvą skauda, kaip surinkti bent 11 žaidėjų. O tada galvą skauda, kaip pasiruošti žaidimui.

Nepaisant to, „Pakruojis“ lenkia dviem taškais mažiau turinčią Mažeikių rajono „Atmosferą“, o bankrutavusio Kauno „Stumbro“ antroji komanda nebežaidžia.

Ar „Pakruojis“ pats svarstė trauktis iš čempionato?

„Pasitraukti būtų paprasčiausia, – sakė A.Dambrauskas. – Tačiau taip būtų dar didesnė gėda. Norime kažkaip baigti čempionatą.“

Ateitis? 4,5 tūkst. gyventojų miestelio futbolo komandai ji yra miglota.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./II vieta A lygoje – Pakruojo „Kruoja“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./II vieta A lygoje – Pakruojo „Kruoja“

Nors 2009-2015 metais Pakruojo „Kruoja“ žaidė A lygoje, o 2014 metais vadovaujama dabartinio Marijampolės „Sūduvos“ trenerio Vladimiro Čeburino iškovojo istorinius sidabro medalius, 2015 metais klubas buvo ištremtas iš pirmenybių dėl įtarimų režisuojant rezultatus.

„Kruoja“ tebekvėpuoja ir žaidžia Šiaulių regiono varžybose, bet dabartinis „Pakruojo“ klubas su buvusiu komandos vadovu Emilijumi Junevičiumi nieko bendra neturi.

Nebent sudėtingą padėtį, kuri pasibaigs šį mėnesį.

„Liko dvejos rungtynės, bet gerai, kad jos vyks savaitgalį, – sakė A.Dambrauskas. – Bent dirbantys žmonės ir studentai galės atvykti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius