Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 maisto produktų, kuriuos turėtų vartoti futbolininkas

Pateikiame dešimt pagrindinių produktų, kurių neturėtų atsisakyti futbolininkas.
Gary McSheffrey
Gary McSheffrey / „Scanpix“ nuotr.

Elnienos kepsnys padeda atgauti jėgas

Paprastai keptas elnienos kepsnys yra sprogus su efektyvumą didinančiais stimuliatoriais: kreatinas, argininas, gliutaminas, geležis ir vitaminas B12. Šis pasakiškas penketas padeda susigrąžinti sprogstamąją jėgą. Reikia valgyti po treniruočių, kad maksimaliai susigrąžintumėt jėgas.

Skumbrė degina riebalus ir stimuliuoja nuotaiką

Riebalų rūgštys aliejingoje žuvyje gamina hormonus, kurie palaiko raumenų metabolizmą, imuninę sistemą ir taip pat stabilizuoja nuotaiką. Vartoti po treniruočių.

Brokoliai teikia akims vitaminų

Vitaminas A pagerina regėjimą, stiprindamas tinklainę, ir vitaminas C bei glutationas atstato praradimus. Reikia nepagailėti brokolių savo racione – jie taip pat vartojami po treniruočių, kad suteiktų jėgų.

Špinatai pagerina ištvermę

Šis Popajaus maistas – geras pasirinkimas, kadangi špinatai kupini kalcio, geležies ir chlorofilo, jie pagerina kraujo apytaką bei didina širdies ištvermę. Tuomet, lakstant 90 minučių po aikštę, bicepsai nebus perkrauti. Pridėkite špinatus prie savo pietų, kad jie sulėtintų gliukozės patekimą į kraują.

Burokėlių sultys suteikia energijos

Nitratai, esantys burokėlių sultyse, įkvėps jūsų raumenis dirbti net ir budėjimo režime, pagerinant kraujotaką bei energijos tiekimą. Taip pat padės raumenims atsikratyti visų nereikalingų medžiagų. Numalšinkite savo troškulį prieš varžybas burokėlių sultimis ir jūsų plaučiai dirbs kaip reikia, kad aplenktumėt varžovą.

Kario prieskoniai mažina uždegimą

Karis mažina uždegimą ir pagreitina atsigavimo procesą. Jausitės žvalesnis per ir po treniruočių. Dėkite šio prieskonio valgant liesą mėsą po treniruočių, kad jūsų kūnas liktų pasirengęs kitoms kovoms.

Žalioji arbata gerina koncentraciją

Žaliojoje arbatoje esantis kofeinas leidžia geriau susikoncentruoti aikštelėje ir taip pat degina riebalus. Jis praplečia arterijas, taip pagerindamas deguonies patekimą į kraują bei išlaiko ištvermę.

Migdolų riešutai – papildomas energijos užtaisas

Šie riešutai teikia aminorūgštis, reikalingas palaikyti kreatino sintezę. Valgykite juos paprastai, taip pastiprinsite kraujotaką ir išgausite maksimumą iš kūno per treniruotes. Taip pat po varžybų galima juos valgyti, kad greitai atgautumėt jėgas.

Didžiosios pupos suteiks sąmojingumo

Kupinos aminorūgščių pupos, chemiškai randamos smegenyse pavadinimu L-dopa, padės susikoncentruoti ir nusiteikti per dideles ir svarbias varžybas. Jei nežaidžiate tą dieną, o sėdite ant suolelio, suvalgykite saują prieš varžybas.

Mėlynės mažina traumų tikimybę ir greitai padeda pasveikti

Didelis vitamino C kiekis padeda gerinti imuninę sistemą ir apsaugo kūną nuo traumų, taip įgalindamos treniruotis sunkiau ir stiprinti savąjį kūną. Labai produktyviai pagerina darbą per treniruotes. Valgykite kiekvieną dieną ir taip palaipsniui didinkite kūno antioksidacines savybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius