-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos futbolo A lygos 10-ojo turo apžvalga: vėliavėlė, įvarčių badas, nutrūkusi „Ekrano“ nepralaimėtų mačų serija

Nerezultatyviame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ture painiavos komandų rikiuotėje nesumažėjo.
Tadas Eliošius (11 nr.)
Tadas Eliošius (11 nr.) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įvarčiai. Iš dešimties tikslių smūgių septynis į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Atlantas“, sumušęs bejėgę sezono autsaiderę Alytaus „Dainavą“. Kitose ketveriose rungtynėse užfiksuoti tik trys įvarčiai – tiek pat, kiek jų Alytuje įmušė Tadas Eliošius, prisidėjęs prie rezultatyviausių čempionato žaidėjų grupės. Pasiųsti kamuolį į tinklą pavyko tik trims komandoms iš dešimties.


Vėliavėlė. Tiesą sakant, įmušti Šiauliuose pajėgė ir Vilniaus „Žalgiris“, bet šios komandos rungtynės su „Šiauliais“ baigėsi 0:0. Po kiekvieno iš keturių lyderių įvarčių, pelnytų antrajame kėlinyje, į viršų kilo nuošalę fiksuojanti teisėjo asistento vėliavėlė. Šiauliečių treneriui Gedeminui Jarmalavičiui po dvikovos liko tik padėkoti arbitrams už principingumą.

Sargas. Rungtynėse su žaliai baltais „Šiaulių“ vartus „sausus“ išsaugojo iš „Žalgirio“ išsinuomuotas vartininkas Ignas Plūkas.

Paradoksas. Nors ir neįveikė vieno „SMScredit.lt A lygos“ autsaiderių, „Žalgiris“ ne tik neleido persekiotojams priartėti, bet padidino savo atotrūkį nuo keturių taškų iki penkių. Vilniečiams tai padaryti padėjo Gargždų „Bangos“ nesėkmė namuose 0:1 dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“. Situacija pasinaudojo „Atlantas“, iš ketvirtosios vietos pakilęs į antrąją. Viena pozicija savo turnyro situaciją pagerino Pakruojo „Kruoja“ ir „Sūduva“, žemyn smuko „Banga“, „Trakai“ ir Panevėžio „Ekranas“.

Serija. „Sūduva“ nepraleido įvarčio trečiose rungtynėse iš eilės. Visas tas dvikovas marijampoliečiai laimėjo, o nepralaimėtų rungtynių seką komanda pratęsė iki penkerių.

Sunku. „Buvo momentų, kai norėjosi viską paleisti, sustoti ir sakyti: „Treneri, keiskit“. Bet sukandi dantis, giniesi ir bandai užpulti“, – apie rungtynių Gargžduose intensyvumą kalbėjo pergalingą įvartį įmušęs „Sūduvos“ saugas Mindaugas Grigaravičius.

14. Simboliškas šiuo metu skaičius Marijampolės komandai. „Sūduva“ per 10 rungtynių įmušė 14 įvarčių, tiek pat praleido ir surinko 14 taškų.

Duobė. Per pirmuosius šešis „SMScredit.lt A lygos“ turus nepralaimėjusi ir įvarčio nepraleidusi „Banga“ patyrė trečią nesėkmę per ketverias rungtynes ir antrą – iš eilės.

Trys. Savo asmeninę sezono įvarčių sąskaitą iki penkių papildęs T.Eliošius tapo tik trečiu futbolininku, šiame čempionate įregistravusiu „hat-tricką“. Iki tol triskart per rungtynes buvo pavykę įmušti kitam „Atlanto“ žaidėjui Evaldui Razuliui, pirmajame rate žudžiusiam tą pačią „Dainavą“, bei Ričardui Beniušiui iš „Kruojos“.

Oi. Vieną iš septynių „Atlanto“ įvarčių Dzūkijoje įmušė „Dainavos“ žaidėjas Nedas Čeplinskas, pasiuntęs kamuolį į savo vartus. Tokią nesmagią situaciją futbolinkas patyrė jau trečią kartą šiame čempionate. N.Čeplinskas priartėjo prie nemalonaus Tauragės „Tauro“ gynėjo Manto Lėkio, pernai mušusio į savo vartus keturissyk, rekordo.

Nutrūko. Aštuonerių iš eilės „Ekrano“ nepralaimėtų rungtynių serija – jau istorija. Panevėžiečiai Pakruojyje 0:2 nusileido „Kruojai“.

Skriaudikai. Pakruojo komanda yra vienintelė, kuri šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate įveikė „Ekraną“. PIrmajame ture „Kruojai“ pergalę Panevėžyje atnešė kone paskutinę rungtynių sekundę įmuštas R.Beniušio įvartis.

Ligoninė. Joje atsidūrė „Kruojos“ legionierius Jeanas Thome'as netrukus po to, kai patyrė traumą pirmojo kėlinio viduryje.

Žemyn. Per pastaruosius penkis turus tik „Dainavą“ įveikę ir šešis taškus sukrapštę „Trakai“ iš trečiosios vietos smuktelėjo į penktąją. „Dėl žaidimo komandai priekaištų neturiu, tik gaila, kad nepasinaudojame progomis“, – liko konstatuoti treneriui Edgarui Jankauskui po lygiųjų uostamiestyje 0:0 su „Klaipėdos granitu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius