-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15-ojo turo anonsas: „Žalgiris“ sieks nutraukti nemalonių vizitų Kaune seriją

Prieš rinktinių pertrauką Lietuvos futbolo A lygoje bus sužaistos ketverios 15-ojo turo rungtynės. Įdomus mačas įvyks Kaune, kur susitiks pastaruoju metu sėkmingai rungtyniaujantys abu „Žalgiriai“.
Linas Klimavičius
Linas Klimavičius / Alfredo Pliadžio nuotr.
  • Marijampolės „Sūduva“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 22 dieną 18 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 1:0

Čempionato lyderė šį sezoną kauniečius įveikė tris sykius, tačiau paskutinis mačas Kaune negali leisti pagalvoti „Sūduvai“ apie atsipalaidavimą.

Marijampoliečiai dėl atidėtų 14-ojo turo rungtynių su „Kauno Žalgiriu“ turėjo beveik dviejų savaičių pertrauką, kurios metu treniruotėse pasirodė puolėjas Karolis Laukžemis. Po traumos atsigaunantis futbolininkas teigė, jog „Stumbras“, jo nuomone, pradėjo demonstruoti geresnį žaidimą negu sezono pradžioje. Tai akivaizdu ir abiejų ekipų tarpusavio rezultatuose. Po pergalės 5:0 Supertaurėje „Sūduva“ turėjo vargo su ambicingais varžovais, kurių treneris Mariano Barreto teigdavo, jog „Stumbras“ būdavo vertas geresnio rezultato.

Įveikęs du tiesioginius konkurentus, Kauno klubas šoktelėjo į penktą turnyro lentelės vietą ir tik 2 taškais atsilieka nuo laipteliu aukščiau esančio Klaipėdos „Atlanto“. „Stumbrui“ tai bus dar viena ne itin dažnai pasitaikanti proga iškovoti istorinę trečiąją pergalę iš eilės. Žinoma, tą šį kartą padaryti bus labai sunku, nes marijampoliečiai namuose A lygoje nepralaimi jau maždaug pusantro sezono. Vis dėlto Kgaogelo Sekgota, Lucasas Villela ir kiti atakuojantys futbolininkai darys viską, kad pralaužtų lyderių gynybinį bastioną.

  • „Kauno Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“. Gegužės 23 dieną 18 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 0:0

Tris pergales iš eilės iškovoję vilniečiai šiemet sieks įrodyti, jog ankstesni blankūs mačai didžiausiame šiuo metu Lietuvos stadione buvo atsitiktinumai.

Gegužės mėnuo „Kauno Žalgiriui“ kol kas yra pats dosniausias. Jo metu Mindaugo Čepo kariauna iškovojo dvi pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir atsispyrė nuo turnyro lentelės dugno. Vartininkas Deividas Mikelionis per tą atkarpą nepraleido nė vieno įvarčio. Dar didesnius sparnus kauniečiams turėtų suteikti Grato Sirgėdo, Marko Benetos bei Simono Pauliaus iškvietimai į Lietuvos rinktinę. Kita vertus, šias rungtynes dėl surinktų keturių geltonų kortelių bus priverstas praleisti vienas lyderių Linas Pilibaitis.

Trys paskutiniai „Žalgirio“ vizitai Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione buvo itin nesėkmingi. Po kartą sužaista lygiosiomis su „Stumbru“ bei „Kauno Žalgiriu“, be to, sykį pastarajam klubui buvo ir nusileista. Vis dėlto pastaruoju metu įsibėgėjantis „Žalgiris“ perša mintis, jog šiai serijai bus padėtas taškas. Liviu Antalis muša įvarčius kaip savo geriausiais laikais Rumunijoje, prie jo prisideda vis kitas komandos draugas, o labai grubių klaidų gynyboje, kaip kai kuriuose ankstesniuose mačuose, taip pat nematyti.

  • „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 23 dieną 20 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 2:0

Pakeitę vyr. trenerį „Trakai“ grįžo į pergalių kelią, tačiau tokio pat pademonstruoto žaidimo, norint iškovoti pergalę, gali ir nepakakti.

Senosios sostinės komandos problemos itin paaštrėjo, kai traumą patyrė vienas lyderių Modestas Vorobjovas. Be šio saugo „riteriai“ negalėjo iškovoti pergalės keturiuose mačuose iš eilės bei per juos visus nesugebėjo pasižymėti. „Trakų“ sirgalių laimei, jų palaikomą komandą iš sunkių situacijų gelbėjo puikiai rungtyniaujantis vartininkas Tomas Švedkauskas. Debiutinio kvietimo į rinktinę sulaukęs vartų sargas kol kas žiba Lietuvos čempionate ir per 6 mačus yra praleidęs vos vieną įvartį.

Antrasis „Atlanto“ ratas puikiai atspindi ekipos užimamą poziciją turnyro lentelėje. Prieš keturias žemiau esančias varžoves buvo iškovota 10 taškų, tačiau akistatose su pirmojo trejeto oponentais buvo patirti pralaimėjimai. „Trakai“ yra vienintelė ekipa iš lyderių trijulės, kurią „Atlantas“ sykį sugebėjo įveikti. Dar kartą iškovota pergalė Vilniuje leistų deficitą nuo „Trakų“ klaipėdiečiams sumažinti iki 2 taškų bei dar turėti mačą atsargoje.

  • „Palanga“ – „Jonava“. Gegužės 24 dieną 18 val. Palanga, Palangos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:1, 0:4

Paskutinėje turnyro lentelės vietoje esantys jonaviečiai, iškovodami pergalę Palangoje, žemyn gali nustumti būtent čempionato debiutantę.

Trejas rungtynes tiek pergalės iškovoti, tiek pelnyti įvarčio negalinti Valdo Trakio kariauna panašu, kad sulauks sugrįžimo. Jau kiek daugiau nei ratą praleidęs svarbus saugas iš Moldovos Valentinas Furdui gali sugrįžti į rikiuotę bei padėti savo komandai. Neabejotina, jog 2 įvarčius šiemet pelnęs „Palangos“ futbolininkas Simonas Urbys bus dar labiau motyvuotas. Tai buvo ne tik debiutinis iškvietimas į rinktinę šiam saugui. „Palanga“ taip pat pirmą kartą gali pasidžiaugti tuo, jog deleguoja savo žaidėją tarp pajėgiausių šalies futbolininkų.

Nors Vilniuje buvo patirtas pralaimėjimas „Trakams“, tačiau „Jonava“ statistiniu atžvilgiu sužaidė vieną iš geriausių šio sezono mačų. Žaidimu liko patenkintas ir strategas Darius Gvildys, kuris išskyrė spragas fiziniame pasiruošime bei paskutinėse atakų stadijose. Beveik kiekviename mače pastebimai rungtyniaujantis Ernestas Veliulis šį kartą nesulaukė pakvietimo į rinktinę, nors demonstruoja tikrai solidžią formą. Tai bus puiki proga futbolininkui įrodyti savo pranašumą prieš konkurentą S. Urbį ir pakelti ekipą iš aštuntosios pozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius