Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18-metis G.Gineitis debiutavo „Serie A“, bet „Torino“ nusileido čempionams

Penktadienio vakarą Italijos čempionate sužaistos istorinės rungtynės Lietuvos futbolui. „Serie A“ lygoje debiutavo 18-metis vidurio saugas Gvidas Gineitis.
Gvidas Gineitis
Gvidas Gineitis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Nuo pirmųjų minučių į aikštę žengęs kairiakojis futbolininkas rungtyniavo pirmąjį kėlinį, per kurį „Torino“ netgi susikūrė daugiau pavojingų progų nei Italijos čempionas „AC Milan“ klubas.

Iš Mažeikių kilęs talentingas lietuvis atliko 21 tikslų perdavimą iš 27 (78 proc.), bet pralaimėjo visas 7 dvikovas ir 25-ąją minutę buvo nubaustas geltona kortele, o per didžiąją pertrauką – pakeistas.

Prastą pirmąjį kėlinį sužaidęs „AC Milan“ antrajame, kuomet G.Gineitis jau sėdėjo ant suolo, įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė diktuoti sąlygas, bet laimėti sugebėjo tik minimaliu skirtumu – 1:0 (0:0).

Vienintelį įvartį 62-ąją minutę smūgiu galva pelnė Olivier Giroud po Theo Hernandezo perdavimo.

Čempiono titulą ginantis „AC Milan“ nutraukė net 7 nelamėtų rungtynų seriją ir su 41 tašku Italijos pirmenybėse užima 3 vietą.

Tuo metu „Torino“ klubas, turintis 30 taškų, rikiuojasi septintas.

18-metis G.Gineitis tapo tik ketvirtuoju futbolininku iš Lietuvos, išbėgusiu į aikštę aukščiausios Italijos lygos rungtynėse. Anksčiau tai buvo padarę tik Marius Stankevičius (113 rungt. 6 įvarčiai, „Brescia“, „Sampdoria“ ir „Lazio“ klubai), Tomas Danilevičius (56 rungt., 10 įvarčių, „Livorno“) ir Edgaras Dubickas (1 rungt., „Lecce“).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius