Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 tūkst. lietuvių grįžo iš mačo Kaliningrade, problemos – tik dėl Nigerijos aistruolės

Beveik 2 tūkst. futbolo sirgalių, savaitgalį stebėję pasaulio čempionato rungtynes Karaliaučiuje, traukiniais į žemyninę Rusijos dalį per Lietuvą grįžo be incidentų.
Nigerijos futbolo rinktinės aistruolė.
Nigerijos futbolo rinktinės aistruolė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Penki traukiniai, kurie šeštadienio naktį pravažiavo į Kaliningradą, vakar sėkmingai grįžo. Jokių incidentų, t.y. draudžiamos atributikos, konfliktų, prieštaravimų, bandymų išlipti nebuvo“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Anot jo, vienintelis užfiksuotas pažeidimas buvo nigerietės bandymas kirsti sieną be dokumentų, ji išlaipinta iš traukinio.

Traukinius su sirgaliais iš Rusijos pasieniečiai tikrino Kenos, Kybartų kontrolės punktuose, ties Vilniaus geležinkelio stotimi, jie dirbo sustiprintu režimu. Šeštadienio vakarą sirgaliai į Karaliaučių vyko stebėti Nigerijos ir Kroatijos rinktinių akistatos.

„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius pelnė antrą Kroatijos rinktinės įvartį rungtynėse su Nigerija.
„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius pelnė antrą Kroatijos rinktinės įvartį rungtynėse su Nigerija.

Pagrindinėje Rusijos dalyje įsikūrę sirgaliai traukinius kelionei į Karaliaučių renkasi, nes turint sirgalių pasus kelionė jais yra nemokama.

Artimiausios rungtynės Karaliaučiuje vyks penktadienio vakarą, čia susitiks Serbijos ir Šveicarijos rinktinės, jau kitą pirmadienį Karaliaučiaus stadione žais ir Ispanija prieš Maroką. Pasieniečiai šiomis dienomis taip pat žada sustiprintą budėjimą.

Varžybų dienomis tranzitiniais traukiniais Lietuvos teritoriją turėtų kirsti daugiau nei 42 tūkst. žmonių.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų. Karaliaučiaus futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių, netoli jo įrengta ir sirgalių zona, joje gali tilpti iki 20 tūkst. aistruolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius