-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2010-ųjų pasaulio futbolo rungtynių spėjimo žvaigždę aštuonkojį Paulį keičia visa komanda kailėtų ir žvynuotų pranašautojų

Futbolo gerbėjai pasakytų, kad žaidimo grožis slypi jo nenuspėjamume. Netikėtumai, autsaiderių pergalės ir kvapą gniaužiantys favoritų pralaimėjimai yra futbolo duona ir druska – taip pat ir milijardinę apyvartą skaičiuojančių lažybininkų. Vien Didžiojoje Britanijoje bukmekeriai prognozuoja, kad Pasaulio futbolo čempionatas Brazilijoje jiems uždirbs per milijardą svarų sterlingų. Tad kaip žinoti, už ką statyti?
Orakulas aštuonkojis finale prognozuoja ispanų pergalę
Orakulas aštuonkojis finale prognozuoja ispanų pergalę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per 2010-ųjų Pasaulio čempionatą Pietų Afrikoje nemažai lošėjų pasikliovė vienu galvakoju moliusku. Jie sulaikydavo kvapą, kai garsiausias pasaulio aštuonkojis Paulis savo čiuptuvais parodydavo komandą, kuri laimės. Aštuonkojis „orakulas“ teisingai atspėjo aštuonių mačų nugalėtojus, taip pat ir tai, kad pasaulio čempionais taps Ispanija.

2008-ųjų Europos čempionate Paulius teisingai nurodė keturis iš šešių laimėtojų. Paulio pranašystėmis pasitikėjo tiek daug fanų, kad Kazachstano bukmekerių asociacija net pasiskundė, jog šis gyvūnas iš Vokietijos jų pelną nurėžė perpus.

Viena Rusijos lažybų bendrovė už Paulį pasiūlė 130 tūkst. JAV dolerių. Bet tuoj po pasaulio futbolo čempionato Paulius mirė natūralia mirtimi.

„Scanpix“ nuotr./Brazilų vėžlys Didžiagalvis
„Scanpix“ nuotr./Brazilų vėžlys Didžiagalvis

Tačiau aštuonkojį Paulių pasišovė pakeisti visas aiškiaregių gyvūnų būrys. Tarp jų – kengūra-pranašūra, piranija vardu Pele ir visa mažų pandų komanda.

Žurnalas „Foreign Policy“ sudarė įsivaizduojamą futbolo komandą iš varžybų rezultatus pranašaujančių gyvūnų.

Vartininkas. Akivaizdus pasirinkimas ginti „Orakulo“ klubo vartus – dramblė Nellie iš Vokietijos.

„Scanpix“ nuotr./Dramblė Nellie iš Vokietijos
„Scanpix“ nuotr./Dramblė Nellie iš Vokietijos

Masyvus Nellie stotas uždengia beveik visus vartus ir priešininkams būtų labai sunku įmušti įvartį. Kaip ir dauguma vartininkų, Nellie yra labiausiai patyrusi komandos žaidėja, jau dalyvavusi dviejuose čempionatuose, 2010-ųjų pasaulio ir 2012-ųjų Europos. Be to, mergaitė moka spardyti – mačų nugalėtojus ji spėdavo spardydama kamuolį į vartus.

Gynėjai. Komanda turės stiprią ir įvairią gynybą, sudarytą iš žinduolių, žuvų ir roplių. Pirmiausia – Didžiagalvis, 25-metis brazilų vėžlys, puikiai žinantis, kaip apsiginti. Šis vidurio gynėjas rezultatus spėja ėsdamas žuvį, kabančią ant skirtingų vėliavų. Kol kas jo reputacija puiki – jis teisingai atspėjo, kad pirmąjį čempionato mačą su kroatais laimės Brazilija.

„Scanpix“ nuotr./Madam Shiva - jūrų kiaulytė iš Šveicarijos
„Scanpix“ nuotr./Madam Shiva - jūrų kiaulytė iš Šveicarijos

Didžiagalviui centre talkins piranija Pele, pavadinta brazilų futbolo legendos garbei. Ši žuvis – tai britų bulvarinio leidinio „The Sun“ orakulė.

VIDEO: Piranija Pele pranašauja varžybų rezultatus britų laikraščiui "The Sun"

Gynėja dešinėje – arši mergina, jūrų kiaulytė iš Šveicarijos Madam Shiva. Jos žaidimas konservatyvus – jis spėlioja tik tų mačų rezultatus, kuriuose žaidžia jos šalies komanda. Shiva taip pat čempionatą pradėjo sėkmingai, atspėjusi šveicarų pergalę prieš Ekvadorą sekmadienį.

Kairėje ginsis visas mažų pandų būrys. Patirties stoką jos kompensuoja gausa ir meilumu. Mažosios pandos rungtynių rezultatus spėlioja – kurgi daugiau! – Kinijoje.

„Scanpix“ nuotr./Panda
„Scanpix“ nuotr./Panda

Saugai. Rikiuotės centre verda pagrindinė kova. Čia reikia greitų ir geros formos žaidėjų. Taigi čia rikiuosis mūsų žvaigždės – kupranugaris Shaheenas, kengūra Flopsy ir asilas Alistairas. Shaheenas kilęs iš Dubajaus, kur nugalėtojus išrenka linksėdamas galva. Flopsy – tai Australijos „kengūra-pranašūra“, kuri savo spėjimus skelbia „Twitter“ tinkle. Asilas Alistairas – britas, kuris gal ir nėra pats greičiausias, bet gali išbėgioti visas rungtynes be nė vieno atodūsio.

Puolėjai. Štai čia komandos sunkiasvoriai. Dešinėje puls britų buldogas Roo, kurio vardas ir išvaizda ne atsitiktinai primena garsųjį anglų puolėją Wayne'ą Rooney. Roo yra produktų augintiniams gamintojos „Pets at Home“ rinkodaros sumanymas, siekiant kilstelėti prastokus kompanijos rezultatus. Kairiajame sparne matysime ne ką kitą, o brazilų papūgų porą – Sarge'ą ir Oscarą.

Ir, galiausiai, įvarčius muš „nardymo“ ekspertai, tvirtų kaip pelekai pėdų savininkai, charizmatiškieji britai – pingvinai iš Birmingamo zoologijos sodo.

„Scanpix“ nuotr./Šarvuotis Normanas iš Vokietijos taip pat spėlioja mačų rezultatus
„Scanpix“ nuotr./Šarvuotis Normanas iš Vokietijos taip pat spėlioja mačų rezultatus

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius