-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2012 metų Europos čempionato atrankos burtuose Lietuva bus ketvirtajame krepšelyje

Kitų metų vasarį traukiant 2012 metų Europos pirmenybių burtus Lietuvos nacionalinė rinktinė bus ketvirtajame krepšelyje. Tai paaiškėjo Europos futbolo asociacijų sąjungai (UEFA) paskelbus naujausią nacionalinių rinktinių reitingą, į kurį buvo įtraukti paskutiniai rezultatai 2010 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos Europos zonos varžybose.
Lietuvos futbolo rinktinė baigia šį sezona draugiškomis rungtynėmis Estijoje
Lietuvos futbolo rinktinė – ketvirtajame burtų krepšelyje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo praėjusių metų gegužės galiojančioje UEFA rinktinių reitingų sistemoje atsižvelgiama į komandų rezultatus pastaruosiuose trijuose atrankos cikluose ir dvejuose finaliniuose turnyruose.

Šiuo atveju tai bus pasirodymai 2006 m. pasaulio ir 2008 m. Europos pirmenybėse bei 2010 metų pasaulio čempionato atrankoje. Draugiškų mačų rezultatai neskaičiuojami.

Už žaistas rungtynes nepriklausomai nuo rezultato komandos gauna 10 tūkstančių reitingo taškų, už pergalę papildomai skiriama 30 tūkst., už lygiąsias – 10 tūkst. Už pelnytą įvartį skiriamas 501 taškas, už praleistą atimama 500. Vien sužaistos rungtynės prideda 10 tūkstančių taškų. Surinktas taškų skaičius dalijamas iš žaistų rungtynių. Pačio seniausio ciklo rezultatai vertinami perpus mažiau.

Lietuvos rinktinė per pastaruosius du atrankos ciklus žaidė 22 rungtynes, iškovojo 9 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė 11 pralaimėjimų, įmušė 21 įvartį ir praleido 24. 2006 metų pasaulio čempionato atrankos cikle lietuvių sąskaitoje – 10 rungtynių, 2 pergalės, 4 lygiosios, 4 pralaimėjimai ir įvarčių santykis 8:9.

Pagal šiuos rezultatus lietuviai reitinge surinko 22 071 tašką ir užėmė 33-ią vietą tarp 53 komandų.

Aštuoni potencialūs varžovai atkrito

2012 m. Europos čempionato burtuose dalyvaus tik 51 ekipa, nes Lenkija ir Ukraina į finalinį etapą pateko kaip šeimininkės. Burtų traukime komandos bus po devynias suskirstytos į penkis krepšelius, o šeštą krepšelį sudarys septynios komandos.

Lietuvos rinktinė pateko į ketvirtąjį krepšelį su būsima pasaulio čempionato dalyve Slovėnija, Latvija, Vengrija, Baltarusija, Belgija, Velsu, Makedonija ir Kipru. Tai reiškia, kad su šiomis komandomis lietuviai patekti į vieną atrankos grupę negali.

Atrankos varžybose šešiose grupėse bus po šešias komandas, o trijose – po penkias. Mūsiškių varžovais gali tapti po vieną komandą iš kiekvieno krepšelio. Burtuose bus tik dvi išimtys – į vieną grupę dėl politinių sumetimų negali patekti Armėnija ir Azerbaidžanas bei Rusija ir Gruzija.

2012 metų Europos čempionato, kurio finalinis etapas vyks Lenkijoje ir Ukrainoje, atrankos burtai bus ištraukti vasario 7 dieną Varšuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius