-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2013 m. UEFA Čempionų lygos finalas vėl vyks Londono „Wembley“ stadione

Ketvirtadienį Nione (Šveicarija) posėdžiavęs UEFA Vykdomasis komitetas paskelbė 2013 metų UEFA Čempionų lygos ir Europos lygos futbolo turnyrų finalų vietas.
Čempionų lygos trofėjus
Čempionų lygos trofėjus / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 UEFA Futbolas

Lemiamos UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro rungtynės, kaip ir šiemet, bus žaidžiamos Londone „Wembley“ stadione, o Europos lygos taurės savininkas paaiškės Olandijos sostinės Amsterdamo „ArenA“ aikštėje. Ketvirtadienį taip pat buso nuspręsta, kad 2013 metais mačas dėl UEFA Supertaurės bus žaidžiamas Čekijos sostinėje Prahoje („Synot Tip Arena“).

„Anglijos futbolo asociacija (FAA) buvo įkurta 1863 metais ir tai pati seniausia nacionalinė asociacija, Ji 2013 metais švęs savo veiklos 150-ąsias metines, – sprendimą, kodėl UEFA Čempionų lygos finalui po metų pertraukos vėl pasirinktas Londono “Wembley„ stadionas komentavo UEFA prezidentas prancūzas Michelis Platinis. – Tai istorinis momentas. Juk mes švęsime 150-ąsias metines, kai buvo sukurtos pirmosios futbolo taisyklės. Dėl to mes ir nusprendėme padėti FAA atšvęsti jubiliejų“.

2011-2012 metų UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro finalinis susitikimas ateinančių metų gegužės 19 dieną bus žaidžiamas Miuncheno (Vokietija) arenoje, o gegužės 9-ąją Nacionaliniame Bukarešto (Rumunija) stadione paaiškės 2011-2012 metų Europos lygos futbolo turnyro naujasis taurės savininkas.

Ketvirtadienį UEFA Vykdomasis komitetas taip pat patvirtino, kad nuo 2016 metų finaliniame Europos futbolo čempionato etape žais 24 komandos, o ne 16, kaip iki šiol. Dėl to turnyro metu įvyks 51-erios rungtynės, o ne 31-os. Dėl to VK nusprendė, kad finalinio pirmenybių etapo rungtynes priimančių stadionų skaičių išplėsti iki vienuolikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius