-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 įvarčius pelnęs Cristiano Ronaldo padėjo Portugalijai iškovoti kelialapį į 2014-ųjų pasaulio futbolo čempionatą, į Braziliją vyks ir Kroatija, Graikija bei Prancūzija

Antradienio vakarą baigėsi paskutiniųjų keturių likusių Europos zonos bilietų į 2014-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje dalybos. Iš aštuonių rinktinių, pretendavusių į kelialapius, Brazilijoje kovos Portugalija, Prancūzija, Kroatija ir Graikija.
Cristiano Ronaldo - Portugalijos futbolo rinktinės lyderis
Cristiano Ronaldo - Portugalijos futbolo rinktinės lyderis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žvaigždė Cristiano Ronaldo pasirūpino, kad kitais metais Brazilijoje vyksiančiame pasaulio futbolo čempionate žaistų ne portugalų varžovė, Zlatano Ibrahimovičiaus vedama Švedija, o jo atstovaujama ekipa.

Antradienio vakarą sužaistose atsakomosiose atrankos rungtynėse trenerio Paulo Bento vedama portugalų ekipa išvykoje 3:2 įveikė skandinavus ir išsikovojo vietą planetos pirmenybėse.  Nors portugalai pirmavo 1:0, po dviejų Z.Ibrahimovičiaus įvarčių švedams atsirado prošvaistės iškovoti kelialapį į Braziliją – jiems tereikėjo pelnyti vieną įvartį, Tačiau C.Ronaldo įmušė du įvarčius ir švedų svajonė mirė.

Anksčiau Portugalijos futbolininkai dėl pasaulio čempionų taurės kovojo 1966, 1986, 2002, 2006 ir 2010 metais, o vienuolika kartų planetos pirmenybių finaliniuose etapuose kovojusi Švedija praleis antrąjį pajėgiausių pasaulio futbolo komandų turnyrą.

Stebuklą Prancūzijos sostinėje Paryžiuje sukūrė vietos rinktinė, kuri savo žiūrovų palaikoma nugalėjo Ukrainą ir pavogė iš jos kelialapį į Braziliją.

Pirmasis susitikimas Ukrainoje baigėsi šeimininkų pergale rezultatu 2:0, tačiau lemiamoje dvikovoje prancūzai pelnė tris įvarčius ir bendru rezultatu 3:2 eliminavo ukrainiečius. Ukrainos futbolo federacija už kelialapį į pasaulio čempionatą ekipai buvo pažadėjusi 2 mln. eurų premiją.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo Mamadou Sakho, Karimas Benzema bei į savus vartus įvartį pelnęs Olegas Gusevas.

Ukrainiečiai susitikimą baigė nepilnos sudėties – 47-ąją minutę raudona kortelė parodyta Jevgenijui Chačeridžiui.

Anksčiau prancūzai pasaulio čempionatuose žaidė 1930, 1934, 1938, 1954, 1958, 1966,1978, 1982, 1986, 1998, 2002, 2006 ir 2010 metais, o ukrainiečiai – tik 2006-aisiais.

Taip pat lagaminus jau gali krautis Kroatija su Graikija. Kroatai po lygiųjų pirmoje dvikovoje 0:0, namie 2:0 nugalėjo Islandiją ir ketvirtą kartą iš eilės vyks į planetos pirmenybes. Tuo tarpu graikai 1:1 sužaidė taikiai su Rumunija, tačiau jiems pakako lygiųjų. Pirmoje dvikovoje jie šventė pergalę 3:1.

Trečiąsyk į planetos pirmenybių finalinį etapą važiuosianti Graikijos komanda anksčiau dalyvavo 1994 ir 2010 metų čempionatuose, o rumunai paskutinį sykį planetos pirmenybių finaliniame etape žaidė 1998-aisiais.

Kiek anksčiau paaiškėjo dar 26-i 2014 metų pasaulio futbolo pirmenybių Brazilijoje dalyviai. Dar spalio viduryje paaiškėjo, kad Europai šiame čempionate atstovaus Italijos, Nyderlandų, Belgijos, Šveicarijos, Vokietijos, Rusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Anglijos rinktinės bei čempionės titulą ginanti Ispanija, Azijos žemyne kelialapius iškovojo Australijos, Irano, Japonijos bei Pietų Korėjos komandos, Pietų Amerikoje, be pirmenybių šeimininkų Brazilijos futbolininkų, kelialapiais į finalinį etapą džiaugiasi Argentinos, Kolumbijos, Čilės ir Ekvadoro vienuolikės, o Centrinės ir Šiaurės Amerikos bei Karibų šalių (CONCACAF) zonos garbę gins Kosta Rikos, JAV ir Hondūro ekipos.

Lapkričio mėnesį po atkrintamųjų mačų paaiškėjo ir penkios laimingosios Afrikos zonos atrankos turnyro dalyvės – tai Nigerija, Dramblio Kaulo Krantas, Kamerūnas, Gana bei Alžyras.

Paskutinės dvi planetos pirmenybių finalinio etapo dalyvės paaiškės trečiadienį po atsakomųjų tarpžemyninių atkrintamųjų varžybų rungtynių, kuriose greičiausiai laimingosiomis taps Meksikos ir Urugvajaus rinktinės.

Ketvirtojoje pozicijoje CONCACAF atrankos zonoje likusi Meksikos vienuolikė namuose 5:1 (2:0) nugalėjo Okeanijos regiono atrankos turnyrą laimėjusią Naujosios Zelandijos ekipą ir svečiuose bandys neišbarstyti keturių įvarčių persvaros, o penktąją vietą Pietų Amerikos žemyno atrankos turnyre užėmusi Urugvajaus rinktinė priims penktąją Azijos vienuolikę Jordaniją, kurią svečiuose sutriuškino net 5:0 (2:0).

Finalinis pasaulio futbolo čempionato etapas Brazilijoje vyks ateinančių metų birželio 12 – liepos 13 dienomis. Burtai bus traukiami gruodžio 6 dieną.

Rezultatai:

Švedija 2 – 3 Portugalija

(Pirmas mačas 0-1, galutinis rezultatas 2-4)

50‘ [0 – 1] C.Ronaldo
68‘ [1 – 1] Z.Ibrahimovič
72‘ [2 – 1] Z.Ibrahimovič
77‘ [2 – 2] C.Ronaldo
79‘ [2 – 3] C.Ronaldo

 

Prancūzija 3 – 0 Ukraina

(Pirmas mačas 0-2, galutinis rezultatas 3 – 2)

21'[1 – 0] M.Sakho
34' [2-0] K.Benzema
74' [3 – 0] M.Sakho 

 

Rumunija 1 – 1 Graikija

(Pirmas mačas 1-3, galutinis rezultatas 2-4)

23‘ [0 – 1] K.Mitroglou
55‘ [1 – 1] V.Torosidis (į savus vartus)

 

Kroatija 2 – 0 Islandija

(Pirmas mačas 0-0, galutinis rezultatas 2-0)

27‘ [1 – 0] M.Mandžukič
47‘ [2 – 0] D.Srna

38‘ M.Mandžukič (Kroatija) pašalintas iš aikštės 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius