Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

39 metų Z.Ibrahimovičius pasirašė naują sutartį – uždirbs kaip NBA lietuviai

​​​​​​​Švedijos futbolo žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius pratęsė sutartį su Italijos klubu „AC Milan“ iki 2022 metų vasaros. „Tai – mano namai“, – sakė puolėjas, parašu įsipareigojęs žaisti Milane ir perkopęs 40 metų slenkstį.
Zlatanas Ibrahimovičius
Zlatanas Ibrahimovičius / „Scanpix“ nuotr.

Būdamas 39 metų, Zlatanas Ibrahimovičius pasirašė dar vieną kontraktą, kad galėtų toliau mušti įvarčius.

Šį sezoną 15 įvarčių per 17 Italijos lygos mačų pelnęs švedas sugrąžino sėkmę Milano klubui, kuris dabar rikiuojasi antras ir tikisi grįžti į Čempionų lygos turnyrą kitą sezoną.

Dabar klubas pranešė, kad sutartis su komandos lyderiu yra pratęsta dar metams.

„Esu labai laimingas. Laukiau šios dienos. Svarbiausia, kad lieku čia dar metams. Aš visada sakiau, kad jaučiuosi kaip namie, kai žaidžiu už „AC Milan“. Jei galėčiau, likčiau čia visą likusį savo gyvenimą“, – „Milan TV“ sakė Z.Ibrahimovičius.

Anot didžiausio Italijos dienraščio „La Republica“, naujos sutarties vertė yra apie 7 mln. eurų (įskaitant premijas). Maždaug tiek futbolininkas uždirbo ir pastarąjį sezoną.

Beje, panašiai yra atlyginami geriausi Lietuvos krepšininkai NBA.

Nors Domantas Sabonis šį sezoną turėtų uždirbti 19,8 mln. dolerių, o Jonas Valančiūnas – 15 mln. dolerių, dėl JAV aukštų mokesčių, žemesnės dolerio vertės bei papildomų išlaidų (Europos klubai rūpinasi žaidėjų būstu, automobiliais, o JAV tai būna pačių atletų reikalas), realios pajamos yra panašios į Švedijos futbolo superžvaigždės, kurio grafiti portretai jau puošia Milano gatves.

„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Per karjerą Milane jau rungtyniavęs 2010–2012 metais, taip pat kitiems garsiems klubams kaip „Juventus“, Milano „Inter“, „Barcelona“, „Paris Saint-Germain“, „Manchester United“ atstovavęs Z.Ibrahimovičius antrą kartą į Milaną atvyko pernai, po karjeros etapo Los Andželo „Galaxy“ klube.

Šį sezoną „AC Milan“ futbolininkai ilgai pirmavo Italijos lygoje, kol buvo aplenkti „Inter“, bet Z.Ibrahimovičius lieka patenkintas trenerio Stefano Pioli darbu.

„Jis atvyko su tinkamu nusiteikimu. Suteikia mums energijos kasdien. Jis pakeitė komandą ir savo metodais išspaudžia iš visų žaidėjų viską, kiek jie gali“, – sakė švedas apie trenerį.

„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Jau paskelbęs apie sugrįžimą į Švedijos rinktinę, Z.Ibrahimovičius nekalba apie datą, kai ketina baigti savo ilgą karjerą, prasidėjusią 1999 metais „Malmo“ klube.

„Šiandien aš noriu tęsti tiek ilgai, kiek galėsiu ir kiek tai mane džiugins. Nenoriu savęs varžyti, važiuosiu, kiek galiu. Tokios mintys aplankė, kai gydžiausi traumą. Tada ir pagalvojau, kad turi tęsti tiek, kiek galiu daryti tai, kas man patinka. Žinoma, turiu ką veikti, bet futbolas yra tai, ką aš myliu“, – sakė Milano puolėjas, kuriam spalį sueis 40 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius