-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

48-erių Vacys Lekevičius vėl gina „Atlanto“ vartus

48-erių metų Klaipėdos „Atlanto“ prezidentas nuo šiol yra vyriausias futbolininkas, žaidęs Lietuvos A lygos rungtynes. Tiesa, žaidė jis jose ne iš gero klubo gyvenimo... „Jeigu per savaitę nepavyks rasti vartininko, teks man vėl stovėti vartuose. Bet ieškau jauno gero vartininko. Aš vartuose – tik iš bėdos. Gal gėdos nepadaryčiau, bet...“ – kalbėjo V.Lekevičius.
Vacys Lekevičius
Vacys Lekevičius / „Scanpix“ nuotr.

Per šeštadienio klaipėdiečių rungtynes su „Mažeikiais“ 81-ą minutę V.Lekevičiui, registruotam antru komandos vartininku, teko keisti traumuotą pagrindinį vartų sargą Giedrių Butkų.

„Ne savo noru. Situacija buvo tokia: pralaimint 0:1, teisėjas (Nerijus) Dunauskas skyrė baudą iš 25-28 metrų. Mūsų futbolininkas, kuris jau turėjo vieną kortelę, prieš smūgį iššoko iš sienelės ir į jį pataikė kamuolys.

Teisėjas išvarė žaidėją lauk ir liepė smūgį pakartoti. Per pakartotiną smūgį vartininkas G.Butkus atmušė kamuolį, spėjo prispausti jį viena ranka prie žemės, o atbėgęs jų ukrainietis sulaužydamas jam ranką įmušė antrą įvartį“, – Klaipėdos klubo prezidentas atpasakojo situaciją, dėl kurios jam teko pasirodyti aikštėje.

Profesionalaus futbolininko karjerą V.Lekevičius baigė 2000-aisiais. Tiesa, kartas nuo karto jis reikalui esant gindavo „Atlanto“ vartus. Pastarą kartą taip atsitiko 2009-aisiais Vilniuje per Lietuvos futbolo federacijos taurės (LFF) turnyro rungtynes su vietos „Troja“.

Nei tada, nei šeštadienį įvarčio jis nepraleido.

„Atlanto“ klubas yra nepavydėtinoje finansinėje padėtyje ir neturi didelio žaidėjų pasirinkimo. Ypač – vartininkų.

Tiesa, šiek tiek vėliau V.Lekevičius kalbėjo, kad dar nėra įsitikinęs ar G.Butkui ranka lūžo.

„Ranka ištino, šviesime ją. Na negarantuoju, kad sulaužė, bet matosi, kad trauma – rimta“, – sakė jis.

Sklido kalbos, kad visą pirmą sezono pusę intensyviai komandai rėmėjų ieškojusiam V. Lekevičiui pagaliau pavyko susitarti dėl paramos. Jis pats šitą gandą neigė. Tiesa, ne labai kategoriškai.

„Nesuradau. Vis dar bandau surasti. Ir šviesulys tunelio gale yra. Bet kol kas vienas vargstu, vienas lipdau,“ – tvirtino kone „Atlanto“ simboliu tapęs jo prezidentas.

To, kad „šviesulys šviečia“ iš užsienio, jis neneigė.

„Kai „Atlantą“ atsisakė remti „Ūkio bankas“, likau vienas. Aš tiek pinigų neuždirbu, kad galėčiau išlaikyti A lygos komandą. Teko sezono pradžioje vargti. Bet nesu toks žmogus, kad nuleisčiau rankas,“ – kalbėjo V.Lekevičius.

V.Lekevičius yra išgarsėjęs dėl dažnai konfliktų su teisėjais. Kartą, dėl teisėjo užpuolimo jis buvo pusmečiui diskvalifikuotas. Ir po šių rungtynių jis teisėjams karčių žodžių negailėjo.

„Negaliu neišlieti širdgėlos, – sakė jis. – Atsistojęs į vartus pastebėjau iš arti, iš pačios aikštės, kad niekas nesikeičia Lietuvoje su teisėjais. Juk jie žino, kad „Atlantas“ žaidėjų neturi. Pagal taisyklių raidę tu gali išvaryti, gali skirti pakartoti smūgį. Bet teisėjas turi turėt ir žmoniškumo. O čia: sulaužo vartininką – viskas gerai... O visi juk žino, kad „Atlantas“ turi vieną vartininką. Žinot, po to ir lieka nuoskaudos...“

Nepaisant to, kad klaipėdiečiai vėl pralaimėjo (nusileido „Mažeikiams“ 0:2), apie savo komandos žaidimą V.Lekevičius kalbėjo optimistiškai.

„Keliamės iš pelenų. Šiandien žaidėm lygiai. Geros buvo rungtynės: vyrai stengėsi, patys progų sukūrėme, ir „Mažeikiams“ pirmą kėlinį nieko sukurti neleidome, išskyrus tą įvartį, kurį po klaidelės įmušė. Bet jų komanda gerai sukomplektuota, paruošta. Mes truputį ir pavargom į rungtynių pabaigą.“

Beje, „Atlante“ prieglobstį rado ir iš „Mažeikių“ šį pavasarį atleistas treneris Ričardas Grigaliūnas. Jis rungtynių protokole buvo įrašytas kaip Klaipėdos komandos treneris-konsultantas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius