-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

70-ąjį gimtadienį švenčiantis S.Stankus triumfuoja: LFF prezidentui liks tik simbolinės funkcijos

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdyje priimti sprendimai dėl neeilinės Konferencijos datos, LFF įstatų reformų, rinktinių trenerių ir kitų klausimų. Tampa akivaizdu, kad permainas deklaravęs LFF prezidentas Edvinas Eimontas vis dažniau stumiamas į užribį, o pagrindinę muziką ir toliau užsako vadovui opoziciškas Vykdomasis komitetas, kuriame pagrindiniu smuiku griežia techninio vystymo asociacijos prezidentas Stasys Stankus.
Stasys Stankus ir Edvinas Eimontas
Stasys Stankus ir Edvinas Eimontas

Beje, LFF „pilkuoju kardinolu“ ne vienerius metus tituluojamas S.Stankus pirmadienį šventė 70-ąjį gimtadienį ir gavo ne vieną Vykdomojo komiteto dovaną.

VK nutarė dėl visuotinio narių susirinkimo neeilinės LFF Konferencijos datos ir vietos – Konferencija numatyta liepos 23 d. Kaune („Europa Royale“ viešbutyje).

Eilinė LFF Konferencija vyks gegužės 18 d. Po jos bus apsispręsta dėl būsimos darbotvarkės ir anksčiau numatytos neeilinės Konferencijos birželio 12-ąją.

VK posėdyje daugiausia diskusijų kilo dėl numatomų LFF įstatų pakeitimų atsižvelgiant į Gerojo valdymo praktikos raporte pateiktus bei FIFA ir UEFA siūlymus.

Pagal įstatų projektą, Vykdomąjį komitetą sudarys 20 narių – Prezidentas, 10 apskričių vadovai, 6 šakinės asociacijos bei trys naujos pozicijos. VK nariai nubalsavo, jog viena vieta bus skirta A lygos klubų asociacijai, kita – žaidėjų profesinei sąjungai, o dar vienas narys bus renkamas LFF Konferencijoje. Pagal tarptautinę praktiką, siekiant didesnio įsitraukimo į futbolo valdymą, pastaroji pozicija bus skirta moteriškos lyties atstovei.

Įstatų projekte valdymo organais numatyti LFF Konferencija, Vykdomasis komitetas ir generalinis sekretorius (direktorius), o prezidentui numatyta reprezentacinė funkcija – atstovavimo santykiuose su nariais, futbolo politikos vystymas ir kita.

Prezidentui bei VK nariams numatytas trijų kadencijų limitas, taip pat numatytas nepriekaištingos reputacijos kriterijus. Konferencijos delegatais ar VK nariais negalės būti LFF pagal darbo sutartį dirbantys asmenys.

Taip pat siūloma į pakoreguotus įstatus įtraukti naujus revizijos organus – priežiūros funkciją atliekantį komitetą bei vidaus veiklos auditorių, kurį skirtų Konferencija, numatyti įvairūs kiti pakeitimai. LFF VK balsavimu patvirtino įstatų projektą. Pakeitimus LFF įstatuose gali atlikti tik Konferencija – visuotinis narių susirinkimas.

LFF VK taip pat sprendė dėl U-19 ir U-17 vaikinų rinktinių trenerių paskyrimo, nutarė atsisakyti licencijų draudimo žaidėjams tvarkos, patvirtino susitarimus dėl dirbtinės dangos aikščių Šiauliuose ir Alytuje įrengimo, panaikino suspendavimą VK nariui Vytautui Vaškūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius