-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

70 metų jubiliejų švenčiantis legendinis „Manchester United“ treneris Alexas Fergusonas apie pensiją dar negalvoja

70 metų jubiliejų paskutinę 2011 metų dieną švenčiantis seras Alexas Fergusonas planuoja treniruoti „Manchester United“ futbolo klubą dar trejus metus. Jei nesukliudys sveikata, škotas taps ilgiausiai dirbusiu strategu Anglijos futbolo lygos istorijoje.
„Manchester United“ treneris Alexas Fergusonas
„Manchester United“ treneris Alexas Fergusonas / „Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, jog man dar liko nemažai laiko, – „Manchester United“ televizijai sakė A.Fergusonas. – Jei bus viskas gerai su sveikata, tikiuosi dirbti dar trejus metus.“

„Vis dar mėgaujuosi darbu. Kartais pralaimime, tačiau, lyginant su pasiektomis pergalėmis, tos nesėkmės yra niekinės“, – pabrėžė A.Fergusonas

Specialistas tikino nepraradęs motyvacijos: „Šis gimtadienis – ypatingas. Normalu, kad „Manchester United“ gerbėjai klausia, ar 70-metis žmogus vis dar yra pajėgus treniruoti tokią nuostabią ekipą. Svarbiausias faktorius sulaukus tokių metų yra sveikata. Esu laimingas, kad Dievas davė ištvermę ir energiją, kurios pakanka šioje sudėtingoje profesijoje.“

Įspūdinga A.Fergusono karjera

Futbolo specialistas iš Škotijos trenerio duonos pirmą kartą paragavo dar 1974 metais, kai vos už 40 svarų sterlingų per savaitę atlyginimą treniravo kuklų „East Stirlingshire“ klubą, žaidusį trečioje Škotijos futbolo lygoje.

Jau tada 32-ejų specialistas išgarsėjo tvirta ranka ir vos po 117 dienų persikėlė į didesnį – „St. Mirren“ klubą, taip pat žaidusį trečioje Škotijos futbolo lygoje. A.Fergusonas „St. Mirren“ ne tik atvedė į aukštesnę lygą, bet ir kartu su juo 1977-aisiais laimėjo antrą pagal pajėgumą Škotijos futbolo čempionatą.

Visgi A.Fergusono kelias į žvaigždes prasidėjo 1978-aisiais, kai jis sutiko perimti „Aberdeen“ klubo vairą. Su šia ekipa strategas triskart tapo Škotijos čempionu, keturis kartus laimėjo šalies taurę, o skambiausią pergalę pasiekė 1983-aisiais, kai virš galvos kėlė Europos taurių laimėtojų taurę (dabartinė Europos lyga).

1986-aisiais A.Fergusonas atvyko į Mančesterį ir tapo „Manchester United“ vyriausiuoju treneriu. Jau pirmajame sezone škotas išgelbėjo komandą nuo iškritimo į žemesnę lygą, o vėliau prasidėjo titulų era: 12 kartų Anglijos čempionas, 5 kartus taurės savininkas, dukart Čempionų lygos ir kartą Europos lygos laimėtojas.

Per visą trenerio karjerą A.Fergusonas vadovavo 2075 rungtynėse, iš kurių jo auklėtiniai laimėjo 1201 (480 mačai pasibaigė lygiosiomis, o 394 – pralaimėjimais).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius