Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Liubinskas pratrūko po nesubraižytų linijų skandalo

Sekmadienį Vilniaus „Vytis“ Trakuose Pirmos lygos rungtynėse turėjo susitikti su „Riteriai B“ komanda, tačiau dėl tinkamai neparuoštos aikštės rungtynės neįvyko.
Algimantas Liubinskas
Algimantas Liubinskas / „Vilniaus Vyčio“ nuotr.

Rungtynės turėjo prasidėti 17 val., bet abi komandos stadione buvo 15.15 val. Anot Vilniaus „Vyčio“ komandos vyriausiojo trenerio Algimanto Liubinsko, į akis krito, kad aikštės ribas žyminčios linijos yra labai neryškios, vos įžiūrimos.

„Prie manęs priėjo rungtynių inspektorius Sergėjus Slyva ir paklausė, ar mane tenkina aikštės žymėjimas. Atsakiau, kad netenkina, nes linijų nesimato, neabejotinai kils problemų. Likus 30 min. iki numatytos rungtynių pradžios stadiono šeimininkai nusprendė linijas nužymėti smėliu. Kai pamatė, kad nieko neišeina, iš parduotuvės atsivežė miltų ir pradėjo jais barstyti linijas. Bet ir tų miltų neužteko“, – „Vyčio“ feisbuke cituojamas A.Liubinskas.

Rungtynių arbitras ir inspektorius Vilniaus „Vyčio“ atstovus informavo, kad pagal varžybų reglamentą jie privalo laukti 45 minutes. Galiausiai buvo priimtas sprendimas rungtynes atšaukti.

„Noriu pabrėžti, kad tai nebuvo Liubinsko ar Vilniaus „Vyčio“ komandos sprendimas, taip nusprendė rungtynėms teisėjauti turėję arbitrai. Todėl man buvo labai nemalonu, kai „Riteriai B“ komandos trenerio asistentas Raimondas Vilėniškis pradėjo priekaištauti, šūkauti, kaltinti bailumu, reikalavo dar palaukti ir pan. Bet juk ne dėl mano kaltės aikštė nebuvo paruošta rungtynėms. Mes elgėmės taip, kaip numatyta varžybų reglamente ir tikrai neprivalėjome laukti ilgiau. Apskritai, man sunku įsivaizduoti, kaip būtų sužaidusi komanda po tokios ilgos pauzės“, – teigė Vyčių strategas.

Tiesa, futbolininkams visgi teko pažaisti. Pasak A.Liubinsko, varžovų ekipos treneriai pasiūlė sužaisti bent vieną kėlinį.

„Žaidėme be teisėjų, be įvarčių ir be jokios naudos. Gerai, kad bent jau traumų pavyko išvengti. Žaidėjai buvo visiškai išsiderinę, o ir pati aikštė tikrai ne pačios geriausios kokybės, tad normalaus futbolo tame žaidime buvo labai nedaug“, – konstatavo A.Liubinskas.

Nors rungtynės neįvyko dėl šeimininkų kaltės, bet galutinį sprendimą dėl jų baigties turi priimti LFF Drausmės komitetas.

„Man čia viskas aišku. Mes padarėme viską, ko reikalavo reglamentas, o sprendimą dėl rungtynių priėmė inspektorius ir teisėjai. Tad aš manau, kad mums turi būti įskaityta techninė pergalė ir tiek žinių“, – įsitikinęs A.Liubinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius