-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: Kauno derbį laimėjo „Spyris“

Dmitrijaus Rekišo į priekį vedamas „Spyris“ atsirevanšavo „Stumbrui“ už pralaimėjimą I rato Kauno derbyje ir gražiose rungtynėse iškovojo penktąją pergalę A lygos čempionate. „Stumbras“ dusyk pirmavo po taiklių Artūro Rimkevičiaus smūgių, tačiau buvo priverstas pripažinti varžovų pranašumą – 2:4 (2:2).
Dmitrijus Rekišas
Dmitrijus Rekišas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis progą įvarčiui sukūrė nominalus aikštės šeimininkas „Stumbras“, kai Mohamedo Djabrailovo stiprų smūgį pažeme standartinės situacijos metu ne be vargo sugavo Deividas Mikelionis. „Spyris“ Giedriaus Kvedaro budrumą patikrino patikrino Luko Sendžiko bei Mariaus Miškinio smūgiais iš kraštų, įmušti galėjo ir šalia vartų kamuolį baudos smūgiu pasiuntęs Andrius Velička.

Kėlinio viduryje išvesti savo komandą į priekį privalėjo M.Djabrailovas. Mantvydas Eiza perėmė kamuolį aikštės viduryje, pritraukė prie savęs kelis varžovus ir surado laisvą Nerijų Mačiulį. Šio perdavimas į baudos aikštelę atiteko komandos legionieriui, kurio smūgį šiek tiek lietė D.Mikelionis, nukreipdamas kamuolį virš vartų.

VIDEO: https://youtube.com/devicesupport

Kaip reikia realizuoti momentus, pademonstravo A.Rimkevičius. Puolėjas iššoko vienas prieš vartus po to, kai kamuolio galva atmušti nesugebėjo Rokas Sikorskis, ir įmušė iš aštraus kampo smūgiu vartininkui tarpo kojų 28-ą minutę.

Persvara „Stumbras“ džiaugėsi vos penkias minutes. Po perdavimo iš krašto, gynėjas kamuolį atmušė tiesiai L.Sendžikui. Saugas susistabdė kamuolį ir gražiu smūgiu jį pasiuntė į apatinį vartų kampą, išlygindamas rezultatą.

Netrukus, A.Rimkevičius į savo sąskaitą įsirašė dublį. Puolėjas užbaigė puikią, trimis perdavimais vienu lietimu pasibaigusią ataką. Iš pradžių atakos kraštą labai tiksliai pakeitė Erikas Skripkinas, ten surasdamas M.Djabrailovą, šis tiksliai numetė kamuolį A.Rimkevičiui, kuris savo šansą išnaudojo taikliu smūgiu.

Darsyk išlyginti rezultatą „Spyriui“ prireikė vos dviejų minučių. Uždirbus kampinį, be priežiūros paliktas Tomas Bučma labai lengvai pasiuntė kamuolį į tinklą po Dmitrijaus Rekišo perdavimo.

VIDEO: https://youtube.com/devicesupport

Iškart po pertraukos D.Rekišas į savo sąskaitą įsirašė antrąjį rezultatyvų perdavimą. Legionierius iš Baltarusijos tikslu perdavimu prieš vartus išvedė A.Veličką, kuris labai techniškai perkėlė kamuolį per vartus palikusį G.Kvedarą ir išvedė „Spyrį“ į priekį.

Saldų „Spyrio“ revanšą užbaigė D.Rekišas, pasinaudojęs varžovų vartininko ir A.Račkaus nesusikalbėjimu.

„Stumbrui“ metėsi lyginti rezultatą, tačiau didelių problemų D.Mikelioniui nekėlė, „Spyrio“ gynėjai žaidė patikimai ir progų varžovams nesuteikė. Iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių, aikštės šeimininkai vietoje gynėjo Luko Čerkausko į aikštę metė puolėją Deividą Stradalovą, tačiau permainų puolime neįvyko.

Pavojus prie svečių vartų vartų kildavo tik po individualių pastangų. Kartą labai pavojingai smūgiavo E.Skripkinas, jau per arbitro pridėtą laiką šiek tiek sėkmės pritrūko Martynui Dapkui, bandymu įmušti iš aikštės vidurio sirgalius nudžiugino Rimvydas Sadauskas, pamatęs, kad vartus šiek tiek paliko D.Mikelionis.

Saldų „Spyrio“ revanšą užbaigė D.Rekišas, pasinaudojęs varžovų vartininko ir A.Račkaus nesusikalbėjimu. Po Donato Stulgos reido kraštu ir bandymo atlikti perdavimą, D.Mikelionis pirštų galais pakeitė kamuolį, kurio jau laukė gynėjas, kryptį. Už jų stovėjusiam svečių legionieriui beliko įtvirtinti komandos pergalę.

Kauno „Stumbras“ – Kauno „Spyris“ 2:4 (2:2)  

„Stumbras”: G.Kvedaras, L.Čerkauskas (80 min. D.Stradalovas), R.Sadauskas, A.Račkus, T.Snapkauskas (53 min. V.Armanavičius), M.Eiza, M.Dapkus, M.E.Djabrailovas, E.Skripkinas (85 min. R.Blaževičius), N.Mačiulis, A.Rimkevičius.  

„Spyris“: D.Mikelionis, I.Dedura, M.Miškinis, T.Bučma, K.Gusočenko, J.Morozas (89 min. B.Olencevičius), G.Palma, D.Rekišas, R.Sikorskis (68 min. D.Šinkūnas), L.Sendžikas (79 min. D.Stulga), A.Velička.

 Įvarčiai: A.Rimkevičius (28, 39); L.Sendžikas (33), T.Bučma (40), A.Velička (49), D.Rekišas (90+2).

Geltonos kortelės: M.Eiza (36), A.Rimkevičius (54); L.Sendžikas (24), I.Dedura (53), D.Rekišas (90+3).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Trakų „Trakai“           12 10 1  1   31:12 31
2. Vilniaus „Žalgiris"      10 9  0  1   23:4  27
3. Marijampolės „Sūduva"    12 6  3  3   23:13 21
4. Klaipėdos „Atlantas"     10 5  2  3   19:10 17
5. Kauno „Spyris"           11 5  1  5   15:21 16
6. Kauno „Stumbras"         11 3  3  5   15:17 12
7. Pakruojo „Kruoja"        11 3  2  6   11:18 11
8. „Klaipėdos granitas"     11 2  3  6   12:25  9
9. Utenos „Utenis"          11 2  2  7   9:19   8
10. Šiaulių „Šiauliai"      11 0  3  8   10:29  3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) ir T.Radzinevičius („Sūduva“) – po 12, L.Kochanauskas („Trakai“) – 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius