Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga ruošiasi atnaujinimui: numatytos dvi datos, rungtynės kol kas – be žiūrovų

A lyga greitai sureagavo į trečiadienį ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio pasisakymą apie galimą čempionato atnaujinimą. Su 15min bendravęs A lygos vadovas Janas Nevoina įvardino, kada pirmenybes bus siekiama atnaujinti ir kokiomis sąlygomis tai būtų daroma.
A lyga prašo vyriausybės paramos dėl krizės
A lyga prašo vyriausybės paramos dėl krizės / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • A lyga sieks startuoti gegužės 23-24 arba 30-31 dienomis;
  • Karantino laikotarpiu žiūrovai į stadionus įleidžiami nebūtų;
  • Ar bus įleidžiami žurnalistai – neaišku;
  • Sprendimo iš Vyriausybės A lygos vadovai tikisi kitą trečiadienį.

Ketvirtadienį A lygos vadovai tarėsi, ką daryti po to, kai sprendimą dėl pirmenybių atnaujinimo buvo pavesta priimti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Pagal tvarką, lyga siųs prašymą vyriausybės atstovams, o jame nurodys, kokiomis sąlygomis ir kada būtų galima atnaujinti čempionatą.

„Dabar dirbama yra su ŠMSM viceministre Kornelija Tiesnesyte, mes komunikuojame, o prašyme bus nurodoma, kad esame pasiruošę pradėti gegužės 23-24 arba gegužės 30-31 dienomis. Čia – mūsų prašymas ir tada mes lauksime reakcijos. Kai bus duotas atsakymas, mes jį ir vykdysime“, – 15min sakė J.Nevoina.

Prašyme bus nurodoma, kad esame pasiruošę pradėti gegužės 23-24 arba gegužės 30-31 dienomis

Paklaustas, ar visų klubų pozicija dėl čempionato atnaujinimo datų sutapo, A lygos vadovas tikino, kad nuomonių buvo įvairių, o galutinis sprendimas priimtas balsavimo būdu.

Penki iš šešių A lygos klubų savo žaidėjus karantino metu pasiliko Lietuvoje, tačiau štai Marijampolės „Sūduva“ išleido namo legionierius, kurie sudaro didžiąją dalį komandos.

15min pasiteiravo J.Nevoinos, ar Lietuvos čempionai nesipriešino tokiems sprendimams.

„Priešinimųsi nebuvo, buvo pamąstymų, visi išsakė poziciją. Negalėčiau teikti, kad buvo pasipriešinimas“, – sakė J.Nevoina.

Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina
Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina

A lygos klubų vadovai aptarė ir žiūrovų klausimą. Vis dėlto prašyme ŠMSM bus nurodoma, kad kol kas sirgaliai į stadionus nebūtų įleidžiami.

„Kadangi vyksta karantinas, tai prašyme nurodysime, kad turai per karantiną vyktų be žiūrovų. Tikimės, kad karantinas pasibaigs gegužės 31-ąją. Nuo birželio 1-sios, tikimės, kad mums leis žaisti su žiūrovais. Prašyme bus nurodytas siekis įleisti 10 proc. nuo stadiono talpos ir užtikrinant 10 kv. metrų plotą vienam žmogui bei 2 metrų atstumą tarp jų“, – pasakojo J.Nevoina.

Matematika paprasta. Tai reikštų, kad 5000 vietų stadione rungtynes stebėti galėtų daugiausiai 500 sirgalių.

Kiek anksčiau ketvirtadienį apie žiūrovus stadione pasisakė ir ŠMSM viceministrė K.Tiesnesytė: „A lygos čempionatas vyksta lauke. Šiomis dienomis tarsimės su varžybų organizatoriais ir SAM atstovais, ar birželio mėnesį galėtume jau pradėti planuoti renginius, kuriuose būtų leidžiama daugiau dalyvių, t.y. žiūrovų. Tam turės pasirengti ir stadionai, reikia suskaičiuoti ir sužymėti vietas, valdyti žiūrovų patekimą į stadionus.”

Kol kas nežinia, ar stadione nuo čempionato atnaujinimo pradžios, kol dar neatšauktas karantinas, galės dirbti žiniasklaidos atstovai.

Arno Strumilos / 15min nuotr./A lygos rungtynės: „Riteriai“ - Kauno „Žalgiris“
Arno Strumilos / 15min nuotr./A lygos rungtynės: „Riteriai“ - Kauno „Žalgiris“

„Yra žiūrovų grupė ir yra lydintys, aptarnaujantys renginį asmenys. Juos reikia atskirti. Dėl tų aptarnaujančių žmonių atsakymų šiandien nėra, tikimės, kad jie greitai atsiras. Kaip mes suprantam, žurnalistai labiau traktuojami kaip administracija. Išsiaiškinsime“, – sakė J.Nevoina.

Jis svarstė, kad, atsiradus aukšto lygio komunikacijai tarp vyriausybės ir A lygos, reakcija bus greita, o ir patikslinančių raštų bus dar ne vienas ir ne du.

A lyga atsakymų tikisi kitą savaitę.

„Po vakar dienos premjero pasisakymo ir įnešto aiškumo, mes suprantame taip: rytoj išsiunčiame prašymą, pirmadienį ruošiama dienotvarkė vyriausybėje, o trečiadienį yra sprendimas.

Dabar jau esame prijungti prie valdymo algoritmo ir laikysimės tokių žaidimo taisyklių“, – 15min kalbėjo J.Nevoina.

A lygos čempionatas buvo sustabdytas komandoms spėjus sužaisti vos po vienerias rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius