Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: skolose skęstantys „Mažeikiai“ žada tęsti Lietuvos futbolo čempionatą

Su finansiniais sunkumais susidūrė dar vienas Lietuvos aukščiausiosios futbolo lygos klubas. Daugiau nei tris mėnesius algų nesulaukiantys „Mažeikių“ futbolininkai ir treneriai atsisakė vykti į rungtynes svečiuose su Alytaus „Dainava“.
„Mažeikių“ futbolininkai ir treneriai algų nesulaukia daugiau nei tris mėnesius.
„Mažeikių“ futbolininkai ir treneriai algų nesulaukia daugiau nei tris mėnesius. / K.Kelpšo/fkmazeikiai.lt nuotr.
Temos: 1 Mažeikiai

Dėl sekmadienį neįvykusių „Dainavos“ ir „Mažeikių“ rungtynių rezultato spręs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas. Pagal LFF nuostatus, „Mažeikiams“ turėtų būti įskaitytas techninis pralaimėjimas. Jeigu mažeikiškiai dar kartą neatvyktų į rungtynes, jiems grėstų pašalinimas iš „A lygos“.

„Komanda atsiprašo už neįvykusias rungtynes tiek savo, tiek ir „Dainavos“ sirgalių. Šiuo metu, matyt, pasielgti kitaip ir negalėjo. Kitos rungtynės – namuose su „Kauno“ ekipa rugsėjo 24, 16:00.  Tikėkimės įvyks…“ – rašo oficiali „Mažeikių“ svetainė internete.

Tačiau „Mažeikių“ vadovas Aldaras Pupliauskas ramina aistras, tvirtindamas, jog jau šią savaitę futbolininkams bus grąžinta dalis skolos, o klubas užbaigs sezoną „A lygoje“, rašo futbolo portalas Penalty.lt.

„Mažeikiai“ Lietuvos futbolo čempionate kol kas užima 9 vietą tarp 12-os klubų. Per 26 žaistus mačus mažeikiškiai iškovojo 6 pergales ir iš viso yra surinkę 27 taškus.

– Kas priėmė sprendimą nevykti į Alytų? – Penalty.lt paklausė A.Pupliausko.

– Tai buvo daugiau trenerių ir žaidėjų iniciatyva, o ji buvo nulemta pinigų trūkumo. Tačiau to gal ir nereikėjo daryti, nes nuvylėme Alytuje susirinkusius gerbėjus.

– Ar komanda toliau tęs pirmenybes?

– Taip. Šią savaitę klubo dalininkai turėtų pervesti lėšų ir po truputį mažinsime įsiskolinimus. Šį savaitgalį visos problemos susidėjo į vieną vietą ir ekipa neišvyko į rungtynes.

– Ar „Mažeikių“ futbolininkai treniruojasi?

– Praėjusią savaitę buvo išvykęs ir treneris, o nuo pirmadienio  žaidėjai dirba toliau.

– Kurioje šalies futbolo lygoje komanda žais kitame sezone?

– Stengsimės išsaugoti vietą A lygoje, nes juk dalyvavimas I lygos čempionate taip pat kainuoja. Be to, nesinori sugriauti to, ką statėme penkiolika metų. Jei šiemet rėmėjai ir pavedė, gal kitais metais jie duos pinigų.

– Kalbama, kad Mažeikiuose futbolas pralaimi kokurencinę kovą dėl finansų krepšiniui.

– Mūsų Sporto centrui priklauso futbolo ir krepšinio komandos. Pastaroji taip pat laukia rėmėjų pinigų, bet mes juk žaidžiame aukščiausioje lygoje. Futbolas norėtų atsiskirti nuo krepšinio, tačiau čia sprendimą turėtų priimti dalininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius