-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A lyga: „Tauro“ treneris nerimauja, kad sėkmingai užbaigti sezoną gali sutrukdyti lyderių netektys

Po pertraukos, kurios metu buvo žaidžiami paskutiniai „Euro 2012“ atrankos mačai, į stadionus grįžta ir nacionalinių pirmenybių kovos. LFF A lygoje šį šį savaitgalį Tauragės „Tauras“ žais su Marijampolės „Sūduva“.
Tauragės „Tauras“ prieš olandų „Den Haag“
Tauragės „Tauras“ prieš olandų „Den Haag“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį, spalio 19 dieną, tauragiškiai žais LFF taurės rungtynes su Vilniaus REO.

Artėjant šiems mačams į fktauras.lt klausimus atsakė „Tauro“ ekipos treneris Gediminas Jarmalavičius.

– Treneri, kaip vyksta komandos pasiruošimas artėjančioms rungtynėms su Marijampolės „Sūduva“?

– Šiuo metu oras tikrai nedėkingas, taigi tausodami šlapią „Vytauto“ stadiono veją buvome priversti treniruotis vykti į Pagėgius. Viliamės, oras pasitaisys ir artimiausiomis dienomis jau galėsime treniruotis „Tauro“ namų stadione.

Rungtynėms su „Sūduva“, kaip ir visoms likusioms, ruošiames tikrai rimtai, ką, manau, daro ir marijampoliečiai. Tai tikrai pajėgus varžovas, kuris žūtbūt stengsis Tauragėje iškovoti taškų. Jiems taškai būtini norinti išsilaikyti kovoje dėl medalių, todėl rungtynės bus tikrai atkaklios.

Deja, artėjant A lygos finišui, kortelių prisirinko vienas pagrindinių mūsų gynėjų Kazimieras Gnedojus. Kazimierui tetrūksta vienos geltonos kortelės, kad praleistų net dvi rungtynes iš eilės. Esant traumuotam kitam pagrindinės sudėties gynėjui Tomui Sirevičiui, tai būtų didelis praradimas mūsų ginybos grandžiai. Regillio Seedorfui viena geltona kortelė taip pat reikštų praleistą vieną turą. Žaidėjus raginu aikštėje elgtis atsakingai ir pagalvoti apie laukiančias rungtynes su „Ekranu“, „Dainava“, FBK „Kaunu“. Visos jos mums labai svarbios.

– Ar pagijo traumuoti „Tauro“ žaidėjai? O gal atsirado kitų besiskundžiančių skausmais?

– Kaip jau minėjau, esu beveik tikras, kad šį sezoną nebežais traumuotas Tomas Sirevičius. Rokas Janilionis taip pat vis dar traumuotas ir abejoju ar mače su „Sūduva“ jį išvysime. Lukas Martišauskis vis dar turi problemų su čiurna, jam būtinai reikia išsigydyti, kad išvengtų komplikacijų. Šiokių tokių traumų turi ir Miguelis Soaresas, kuris vakar su komanda nesitreniravo ir išvyko išsitirti į Šiaulius.  Mūsų vartininkas Aleksandras Borysenko skundžiasi krūtinės skausmais, dar neaišku ar rungtynėse prieš „Sūduvą“ žais jis ar Mantas Gintalas. Nuo traumų, ypač tokiu oru, neapsaugotas niekas, tačiau labai tikiuosi, kad naujų pavyks išvengti ir taurės rungtynes sužaisime kuo pajėgesne sudėtimi.

– Kalbant apie LFF taurės varžybas: kaip vertinate „Taurui“ tekusį varžovą Vilniaus „REO“? Ar turite pakankamai informacijos apie šią komandą?

– „Reo“ yra I lygos lyderis, komanda tikrai pajėgi ir kitais metais nusitaikiusi žaisti A lygoje. Kiek žinau, šioje komandoje žaidžia patyrę Tomas Ražanauskas,  Mindaugas Grigalevičius, kurie neperseniausiai atstovavo „Taurui“. Manau, tai tikrai nėra pats lengviausias varžovas, kurį galėjome gauti ir jo negalima nuvertinti, todėl rungtynėms „Tauras“ ruošis rimtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius