-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: „Trakai“ nugalėjo Panevėžio „Ekraną“

Kantrybę visų rungtynių metu demonstravę „Trakai“ antrajame kėlinyje išnaudojo dvi mažiau patyrusių Panevėžio „Ekrano“ futbolininkų klaidas ir iškovojo tris svarbius taškus įnirtingoje kovoje dėl „SMScredit.lt A lygos“ apdovanojimų – 2:0 (0:0). Po trečios iš eilės pergalės čempionate senosios sostinės riteriai pasivijo antroje turnyro lentelės vietoje įsikūrusią Pakruojo „Kruoją“.
„Trakai“ – „Ekranas“
„Trakai“ – „Ekranas“ / fkekranas.lt nuotr.

Stadione susirinkę žiūrovai pirmo pavojingo momento turėjo laukti kone pusę pirmojo kėlinio. Iki tol abi komandos daugiau dėmesio skyrė savo vartų saugumui ir laukė varžovų klaidų.

Pirmieji suklydo svečiai, po perdavimo iš aikštės gilumos praleidę Dzmitrijaus Koubo spurtą 22-ąją minutę. Puolėjo smūgį į tolimą kampą Kornelijus Timofejevas atrėmė prieš save, tačiau pirmasis suskubo prie atšokusio kamuolio neleisdamas varžovams smūgiuoti antrąsyk.

Legionierius iš Baltarusijos neišnaudojo dar vienos galimybės įmušti 30-ąją minutę, kai po tikslaus aukšto Povilo Krasnovskio perdavimo galva smūgiavo virš vartų.

Po minutės rungtynės buvo trumpam sustabdytos, kadangi kontaktinį lęšį prie šoninės linijos pametė Elivelto. Į jo paiešką įsitraukė netoliese buvęs „Ekrano“ personalas su vyr. treneriu Valdu Dambrausku priešakyje.

„Trakų“ vartininkas Tadas Kauneckas savo meistriškumą iki pertraukos buvo priverstas pademonstruoti vienintelį kartą, kai gražiu šuoliu į kampinį nukreipė labai Tomo Dapkaus pavojingą smūgį į viršutinį vartų kampą 36-ąją minutę.

Nerasdami kelių prie varžovų vartų, aikštės šeimininkai keletą kartų pabandė savo laimę smūgiais iš toli. Arčiausiai tikslo buvo Jurijus Kendyšas, iš labai toli pasiuntęs kamuolį visai šalia virpsto ir privertęs K.Timofejevą pademonstruoti akrobatinį šuolį.

Aktyviau antrąją dvikovos pusę pradėję „Trakai“ už pastangas buvo apdovanoti 55-ąją minutę. Du trakiškiai užspaudė neatsargiai sužaidusį varžovų gynėją prie galinės linijos svečių baudos aikštelėje ir sugebėjo perimti kamuolį. D.Koubas pastebėjo visiškai laisvą likusį Darių Miceiką, atliko tikslų perdavimą ir komandos draugui beliko išnaudoti savo šansą iš kelių metrų.

„Ekranas“ metėsi į priekį, stengdamasis išgelbėti rungtynes, kėlė ne vieną kampinį, tačiau vos vienas jų baigėsi realiu pavojumi, kai prie virpsto stovėjusiam P.Krasnovskiui teko nuo savo vartų linijos atremti varžovo nestiprų smūgį galva. Įsiminė efektingas Tomo Salamanavičiaus šūvis po ilgo Džiugo Petrausko perdavimo, neleidžiant kamuoliui nusileisti ant žemės, taip pat gražus Elivelto reidas į baudos aikštelę, bet T.Kauneckas darbo neturėjo, visus varžovų smūgius blokavo be klaidų žaidę gynėjai.

76-ąją minutę baudos aikštelėje A.Šušnjaras į nugarą pastūmė D.Koubą. Teisėjas užfiksavo pražangą ir skyrė 11 m. baudinį. Jį realizavo prie kamuolio stojęs ir stipriu smūgiu į vartų vidurį jį pasiuntęs Tadas Labukas.

Aktyviai po keitimo į žaidimą įsijungęs ir dukart smūgiais iš baudos aikštelės „Trakų“ vartams grasinęs Uchenna Umeh buvo bene vienintelis žiburys tamsiame „Ekrano“ puolime dvikovai artėjant prie pabaigos. Tačiau legionieriaus pastangų buvo per mažai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius