-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: „Žalgiris“ sutriuškino „Sūduvą“ ir įsitvirtino pirmoje vietoje

Vilniaus „Žalgiris“ ir vėl sutriuškino Marijampolės „Sūduvą“, šį kartą titulą ginantys čempionai pergalę iškovojo rezultatu 3:0 (1:0). Žalgiriečiai po šių rungtynių susikrovė penkių taškų persvarą prieš antroje vietoje žengiantį Klaipėdos „Atlantą“, savo ruožtu, marijampoliečiai po šio turo turnyro lentelėje liks septintoje pozicijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rungtynių pradžioje kamuolio kontrolė priklausė svečiams ir būtent jie sukūrė pirmąjį aštresnį momentą prie varžovų vartų. Standartinės padėties metu Andro Švrljuga smūgiavo galva, bet smūgis Džiugui Bartkui didelių problemų nesukėlė, vartininkas permėtė kamuolį per vartų skersinį.

12-ąją minutę įvyko epizodas, kuris kardinaliai apsunkino „Sūduvos“ padėtį – Tomas Snapkauskas už pavojingą žaidimą buvo pašalintas iš aikštės.

Nuo pirmųjų „Žalgirio“ išpuolių šeimininkai gynėsi labai užtikrintai, pirmas truputį pavojingesnis epizodas kilo 28-ąją minutę, kai po perdavimo iš kairiojo krašto Andrius Velička smūgiavo šalia vartų.

VIDEO: Įvarčiai

Vis tik po dviejų minučių žalgiriečiai atidarė savo įvarčių sąskaitą šiame mače. Po puikaus Jakubo Wilko pakelto kampinio Linas Pilibaitis tiksliu smūgiu galva privertė D.Bartkų traukti kamuolį iš vartų tinklo.

Išsiveržę į priekį svečiai užtikrintai kontroliavo situaciją aikštėje. Kėlinio pabaigoje du gana pavojingus smūgius iš toli atliko Artakas Jedigarijanas, o kartą įvarčio autorius L.Pilibaitis po pakelto kampinio pavojingai smūgiavo galva.

Antrojo kėlinio pradžia buvo gana nyki, tačiau „Sūduva“ nepasidavė ir surezgė keletą pavojingesnių atakų. Vos tik marijampoliečiai pajuto žaidimą, „Žalgiris“ juos tuoj pat atvėsino. Puikiai į žaidimą įsiliejęs Rytis Leliūga gavo kamuolį baudos aikštelėje, suklaidino varžovą ir padvigubino rezultatą.

Po praleisto įvarčio „Sūduva“ palūžo ir neatsigavo, nors Darius Gvildys atliko visus tris keitimus, tačiau jie jokios apčiuopiamos naudos neatnešė.

„Žalgiris“ ir toliau atakavo: Arti tikslo buvo R. Leliūga, kurio smūgiuotą kamuolį sugavo D.Bartkus, o 81-ąją minutę šiame mače buvo padėtas taškas – tas pats antrojo įvarčio autorius pavojingai smūgiavo į vartus, jo smūgį atrėmė „Sūduvos“ vartininkas, bet pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubęs Kristis Andreou pasiuntė jį vartų tinklą.  

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 11 7 4 0 32:5 25
2. Klaipėdos „Atlantas“ 11 5 5 1 22:9 20
3. Pakruojo „Kruoja“ 11 5 4 2 18:10 19
4. Gargždų „Banga“ 10 5 2 3 12:5 17
5. Trakų „Trakai“ 10 4 4 2 16:10 16
6. Panevėžio „Ekranas“ 11 3 6 2 20:12 15
7. Marijampolės „Sūduva“ 11 4 2 5 14:17 14
8. „Klaipėdos granitas“ 11 2 5 4 12:13 11
9. Šiaulių „Šiauliai“ 11 2 2 7 11:15 8
10.Alytaus „Dainava“ 11 0 0 11 1:62 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 6 įvarčius – Ričardas Beniušis („Kruoja“), Elivelto ir Lukas Kochanauskas (abu „Ekranas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius