Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygoje – eilinė „Trakų“ pergalė

„Trakų“ futbolininkai A lygoje ir toliau nesustabdomi. Valdo Urbono treniruojama ekipa namuose 4:1 (2:1) sutriuškino dėl medalių kovojančią Marijampolės „Sūduvą“. Šias komandas turnyro lentelėje skiria jau dešimt taškų.
Aleksandras Byčianokas
Aleksandras Byčianokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Abiejų komandų žaidėjai nuo pat rungtynių pradžios demonstravo atvirą ir akiai patrauklų futbolą.

Į darbą teko įsitraukti „Sūduvos“ vartų sargui Pauliui Grybauskui, o netrukus kitoje aikštės pusėje Tomas Radzinevičius galva smūgiavo arti tikslo.

19-ąją minutę Jurijus Mamajevas itin efektingai perdavė kamuolį link Luko Kochanausko, kuris smūgiu vienu lietimu sudrebino vartų skersinį.

VIDEO: https://youtube.com/devicesupport

25-ąją minutę žaidimo įrankis vėl atsimušė į vartų konstrukciją, bet šį kartą „riteriai“ dėl to neliūdėjo. Antroje akistatoje iš eilės Aleksandras Byčionokas baudos smūgiu pelnė gražų įvartį. Šį kartą baltarusis klastingai smūgiavo iš toli, o kamuolys atsimušęs nuo skersinio kirto vartų liniją.

„Trakų“ futbolininkai netrukus galėjo praleisti įvartį, tačiau sėkmė buvo jų pusėje. Povilas Kiselevskis galingai smūgiavo kaire koja, tačiau kamuolys atsimušė į skersinį ir paliko aikštės ribas.

Neišnaudoję progos marijampoliečiai buvo nubausti. 38-ąją minutę standartinės padėties metu Edvardas Gaurilovas stipriu smūgiu galva eilinį kartą sudrebino vartų konstrukciją, tačiau laiku tinkamoje vietoje atsidūręs Justinas Januševskis pasiuntė žaidimo įrankį į vartus.

Visgi kėlinio pabaigoje svečiams pavyko sušvelninti santykį. Vaidotas Šilėnas pamatė įkertantį Ernestą Veliulį, kuris įsiveržęs į baudos aikštelę surado T.Radzinevičių. Patyrusiam puolėjui beliko tik formalumas: pasiųsti kamuolį į tuščius vartus ir pelnyti dvyliktąjį įvartį sezone.

Po pertraukos „Sūduvai“ nepavyko perimti iniciatyvos į savo rankas. Šeimininkai užtikrintai gynėsi ir patys ne kartą pagrasindavo varžovų vartams.

Po pakelto kampinio galva pavojingai smūgiavo Linas Klimavičius, E.Gaurilovas taip pat turėjo neblogą galimybę, tačiau stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį virš vartų.

66-ąją minutę „riteriams“ pavyko padvigubinti pranašumą. Ronaldas Solominas prasiveržė dešiniuoju kraštu ir perdavė kamuolį Lukui Kochanauskui, kuris iš arti nuginklavo buvusį komandos draugą P.Grybauską.

VIDEO: https://youtube.com/devicesupport

Rungtynėms artėjant į pabaigą marijampoliečiai suaktyvėjo, o T.Radzinevičius galėjo pelnyti antrą įvartį. Vis dėlto puolėjo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į M.Rapalį.

Akistatos pabaigoje „Trakai“ padėjo galutinį tašką. Per pridėtą laiką šeimininkai surengė tikslią ataką, o ją precizišku smūgiu į vartų kampą užbaigė Eugenas Zasavitskis. Tai buvo pirmasis legionieriaus iš Moldovos įvartis šiame sezone.

„Sūduva“ šiame mače turėjo verstis be Lietuvos rinktinės saugo Karolio Chveduko, kadangi dvikovos išvakarėse mirė futbolininko tėtis.

Trakų „Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“ 4:1 (2:1)  

„Trakai“: M.Rapalis, D.Česnauskis, L.Klimavičius, J.Januševskis, E.Gaurilovas, A.Byčionokas, J.Mamajevas (84 min. D.Šėgžda), E.Zasavitskis, D.Aršakianas, L.Kochanauskas (76 min. N.Apakidzė), R.Solominas (68 min. A.Lipskis).

„Sūduva”: P.Grybauskas, V.Bagdanavičius (82 min. M.Kovačevičius), N.Prebiračevičius, M.Ugge, M.Živkovičius, V.Baranovskis, P.Kiselevskis, V.Šilėnas, M.Šoblinskas, E.Veliulis (80 min. D.Antanavičius), T.Radzinevičius.

Įvarčiai: A.Byčionokas (25), J.Januševskis (38), L.Kochanauskas (66), E.Zasavitskis (90+2) ; T.Radzinevičius (41)

Geltonos kortelės: A.Byčionokas (33), L.Klimavičius (44) ; E.Veliulis (71)

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Trakų „Trakai“           12 10 1  1   31:12 31
2. Vilniaus „Žalgiris"      10 9  0  1   23:4  27
3. Marijampolės „Sūduva"    12 6  3  3   23:13 21
4. Klaipėdos „Atlantas"     10 5  2  3   19:10 17
5. Kauno „Spyris"           10 4  1  5   11:19 13
6. Kauno „Stumbras"         10 3  3  4   13:13 12
7. Pakruojo „Kruoja"        11 3  2  6   11:18 11
8. „Klaipėdos granitas"     11 2  3  6   12:25  9
9. Utenos „Utenis"          11 2  2  7   9:19   8
10. Šiaulių „Šiauliai"      11 0  3  8   10:29  3

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) ir T.Radzinevičius („Sūduva“) – 12, L.Kochanauskas („Trakai“) – 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius