-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygoje – FIFA eksperimentas su dviem aikštės teisėjais

Balandžio 20-ąją dieną „SMScredit A lygos“ čempiono Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“ rungtynėse išvysime istorinį įvykį. Futbolo rungtynių metu dirbs du aikštės teisėjai. Tai naujas FIFA eksperimentas, kurio tikslas – sumažinti arbitrų klaidų skaičių profesionaliame futbole.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši informacija – A lygos balandžio 1-osios pokštas

Pasak „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga“ prezidento Deivido Šembero, du arbitrai sumažins abejotinų sprendimų, dėl kurių stadionuose kyla pernelyg daug emocijų, o futbolininkai susilaukia įspėjimų ar net pašalinimų iš aikštės, riziką, be to, teisėjai galės užtikrinčiau priimti keičiančius rungtynių eigą sprendimus.

„Didžiuojamės, kad FIFA pasirinko būtent Lietuvą. Tarptautinė futbolo federacija šiuo metu aktyviai svarsto galimybę išbandyti ginčytinų epizodų vaizdo peržiūras rungtynių metu, tačiau tam tinkamas sąlygas, kai tokie epizodai būtų peržiūrimi juos nufilmavus įvairiais kampais, turi tik stipriausios pasaulio lygos. Tuo tarpu ne tokioms ekonomiškai stiprioms lygoms, tame tarpe ir Lietuvai, svarstoma siūlyti rungtynėms pasitelkti du aikštės teisėjus.

Sužinoję apie šiuos FIFA ketinimus, nedelsdami pasisiūlėme tapti pionieriais ir kartu su Lietuvos futbolo federacija aktyviai ta linkme dirbome nuo šių metų pradžios. Dabar galime didžiuotis, kad bendromis jėgomis būtent „SMScredit.lt A lyga“ taps pirmąja tai išbandžiusia lyga dar šiame sezone“, – alyga.lt cituoja D.Šemberą.

FIFA atstovai jau kitą savaitę Vilniuje surengs seminarą mūsų šalies arbitrams, kurio metu pristatys dviejų aikštės teisėjų bendro darbo rungtynių metu gaires. Visos šios naujovės taip pat bus jau artimiausiu metu pristatytos čempionato dalyvėms komandoms.

Šiuo sprendimu FIFA tuo pačiu siekia prailginti ir teisėjų amžiaus limitą. Pagal šiuo metu galiojančias normas, vyresni nei 45 metų amžiaus arbitrai kasmet turi atlikti žinių, medicininės ir fizinės būklės testus, kurių bent vieno neišlaikę netenka teisės dirbti tarptautiniuose turnyruose ar rungtynėse. Atsižvelgiant į tai, kad dėl šio apribojimo geriausi pasaulio arbitrai pakankamai anksti baigia savo tarptautines karjeras, planuojama, kad, įvedus dviejų aikštės teisėjų taisyklę, amžiaus limitą bus galima padidinti iki 50 metų.

Teisėjų asistentų skaičius rungtynėse liks nepakitęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius