-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Standartines padėtis išnaudojusi „Sūduva“ nutraukė pergalingą „Žalgirio“ seriją

Ketvirto iš eilės A lygos titulo siekianti Marijampolės „Sūduva“ vėl iškišo nosį į priekį lenktynėse dėl šalies čempionų vardo. Suvalkiečiai namuose po dviejų Semiro Kerlos įvarčių 2:0 nugalėjo Vilniaus „Žalgirį“ ir po beveik savaitės pertraukos susigrąžino vienvaldžių A lygos lyderių statusą.
Semiras Kerla
Semiras Kerla / Sauliaus Čirbos nuotr.

Abu įvarčiai krito po standartinių padėčių antrajame kėlinyje.

„Sūduva“ į priekį išsiveržė 71-ąją minutę, kai antruoju bandymu visiškai vienas šalia vartų likęs S.Kerla lengvai įmušė kamuolį į vartus galva.

Skirtumas padvigubėjo priešpaskutinę mačo minutę, kai tas pats S.Kerla ir vėl naudojosi žalgiriečių gynybos klaidomis bei dar sykį smeigė kamuolį į tinklą smūgiu galva.

Sauliaus Čirbos nuotr./Semiras Kerla
Sauliaus Čirbos nuotr./Semiras Kerla

„Žalgiriui“ tai buvo pirmoji nesėkmė nuo birželio 24-osios ir pirmieji prarasti taškai po šešių pergalių iš eilės.

Tuo pačiu, tai buvo pirmoji „Sūduvos“ pergalė prieš „Žalgirį“ šį sezoną – prieš tai vilniečiai nugalėjo Marijampolės klubą LFF Supertaurėje (1:0) ir A lygoje namuose (4:0), o pirmasis komandų mūšis Marijampolėje birželį baigėsi lygiosiomis 1:1.

Pergalę pasiekusi „Sūduva“ su 35 taškais vėl tapo vienvalde A lygos lydere, aplenkusia „Žalgirį“ (32 taškai). Iki pirmenybių pabaigos komandoms dar liko sužaisti po penkis mačus, o viename iš jų „Sūduva“ ir „Žalgiris“ susitiks Vilniuje.

Marijampolėje vykusiose rungtynėse abiem komandoms trūko svarbių žaidėjų – „Sūduvoje“ dėl traumų nebuvo Danielio Offenbacherio ir Andro Švrljugos, o „Žalgiriui“ dėl raudonos kortelės ankstesnėse rungtynėse negalėjo padėti Ivanas Tatomirovičius.

Tiesa, marijampoliečių gretose jau žaidė tik šiandien pristatytas ukrainietis gynėjas Jevgenas Jefremovas, o „Žalgirio“ komandoje po keitimo pasirodė pirmąsias rungtynes sužaidęs saugas Karlo Kamenaras.

Nors visos rungtynės vyko gana ramiai ir be didesnių konfliktų, emocijų katilas užvirė jau per pridėtą susitikimo laiką, kai ant žolės prisėdusį ir pagalbos prašiusį „Sūduvos“ naujoką J.Jefremovą ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai apmėtė plastikiniais alaus bokalais.

Portalas 15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius, o karštais komentarais iš Marijampolės stadiono dalinosi 15min sporto žurnalistas Mantas Krasnickas.

Antrasis kėlinys

90+4 min. „Žalgiris“ dar turėjo puikų šansą pelnyti įvartį, bet trise prieš vartus atsidūrę svečiai pasiuntė kamuolį ne į tinklą, o virš vartų. Marijampolė švenčia.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Tai, kas vyksta Marijampolėje, yra labai negražu. Įsiutę ir nevilties apimti Vilniaus „Žalgirio“ aktyviausi sirgaliai ėmė mėtyti alaus bokalus į gulintį „Sūduvos“ naujoką J.Jefremovą. Savo sirgalius raminti ėmėsi ir „Žalgirio“ žaidėjai.

90+3 min. Emocijos aikštėje pasiekia kulminaciją – žaidėjai konfliktuoja ir stumdosi, bet į rimtesnes muštynes tai neperauga.

90 min. J.Jefremovas prigula ant žemės susiimdamas už kojos, o šalia jo krenta plastikinių bokalų šūsnis – juos į „Sūduvos“ ukrainietį mėto „Žalgirio“ sirgaliai. Tribūnose, tuo tarpu, pasigirsta šūksniai „gėda, gėda“.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Ponios ir ponai, tai yra S.Kerla. Bosnis dar kartą po kampinio smeigia kamuolį į „Žagirio“ vartų tinklą. Triumfuodamas gynėjas dar demonstratyviai nusilenkė sirgaliams – jis pagrindinis aktorius šiandienos spektaklyje.

89 min. Įvartis! Ir vėl Semiras Kerla, ir vėl kampinis – daug laisvės gavęs bosnis peršoko kelis „Žalgirio“ gynėjus ir smūgiu galva nepaliko šansų M.Berkovecui. 2:0.

88 min. Gerą progą gavo J.Tadičius, bet jo smūgį iš dėkingos situacijos sulaiko kamuolio kelyje atsidūręs žalgirietis.

80 min. Puikus A.Kaludžerovičiaus smūgis, o kamuolį tik pirštų galais pasiekia I.Kardumas. Tiesa, įvartis nė nebūtų įskaitytas – netrukus į viršų kyla arbitro asistento vėliavėlė, fiksuojanti nuošalę.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Šaudė, šaudė ir prisišaudė. Semiras Kerla po kampinio smūgiavo galva, bet nuostabiai sužaidė „Žalgirio“ vartininkas Martinas Berkovecas. Vis dėlto antrojo kampinio metu vidurio gynėjas iš Bosnijos pasiekė savo – surado kamuolį prie pat vartų linijos ir pasiuntė į ekstazę „Sūduvos“ sirgalius. „Žalgiriui“ liko mažiau nei 20 minučių vilties.

71 min. Įvartis! Iš pradžių po kampinio galva smūgiavusio Semiro Kerlos bandymą herojiškai sulaikė M.Berkovecas, bet antrą progą po dar vieno kampinio gavęs bosnis iš kelių metrų neklydo ir išvedė Marijampolės komandą į priekį – 1:0.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
„Žalgirio“ puolimą sustiprino neseniai prie komandos prisijungęs Andrija Kaludžerovičius, kuris pakeitė Liviu Antalį. Kol kas serbas niekuo įspūdingu A lygoje dar nepasižymėjo, bet galbūt sublizgės svarbiausiu metu?
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Antrajame kėlinyje prabėgo 15 minučių, tačiau kol kas įvarčiu Marijampolėje dar nekvepia. S.Širmelis pasikvietė Renaną Oliveirą, brazilas turėtų tuoj pasirodyti aikštėje, į ją žengs ir Eligijus Jankauskas. Treneriui trūksta greičio ir technikos aikštėje, tai matoma ir plika akimi, mat į greitas atakas bėgančiai „Sūduvai“ Semiro Kerlos ir Mihreto Topčagičiaus spurtai nėra geriausias pasirinkimas.

63 min. Bene pirma geresnė „Sūduvos“ proga antrajame kėlinyje, tačiau komandos naujoko J.Jefremovo smūgis nebuvo tikslus.

56 min. Gražiai sužaidė „Žalgirio“ kanadietis Richie Enninas, tačiau iki paskutinės atakos fazės svečiai prieiti nesugebėjo.

Pirmasis kėlinys

45 min. Pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
„Sūduva“ kol kas sukūrė dvi pavojingas progas, o abu kartus atakas puikiai užaštrino ne kas kitas, bet komandos naujokas J.Jefremovas. Kol kas pirmas ukrainiečio blynas nesvyla.

31 min. Pavojingas Donovano Slijngardo ir Giedriaus Matulevičiaus susidūrimas, po kurio marijampolietis beveik minutę pragulėjo ant vejos. Laimei, „Sūduvos“ futbolininkui nieko nenutiko – jis pakilo ir žaidžia toliau.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Jevgenijus Jefremovas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Jevgenijus Jefremovas

19 min. Saulius Mikoliūnas pabandė iš labai toli, bet kamuolys leidosi ne vartų tinkle, o kažkur gerokai už vartų.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Saulius Širmelis po skaudaus pralaimėjimo 0:3 „Kauno Žalgiriui“ praėjusią savaitę teigė, kad „Sūduva“ šiuo metu negali žaisti „pirmu numeriu“. Lietuvos čempionų treneris šią mintį perkėlė į aikštę – Marijampolės komanda kol kas kantriai ginasi ir laukia progų bėgti į greitas atakas. Tenka pripažinti, kad tokia taktika kol kas pasiteisina, mat „Žalgiris“ pavojingų progų dar neturėjo, o štai „Sūduva“ keletą kartų jau užplieskė gaisrus prie varžovų vartų.

14 min. Kamuolys nusileido vos per kelis metrus nuo „Žalgirio“ vartų, bet prie jo nespėjo nė vienas iš „Sūduvos“ žaidėjų ir rezultatas liko nepakitęs.

5 min. Josipas Tadičius turėjo progą pabėgti vienas prieš varžovų vartininką, bet „Sūduvos“ kroatui iki kamuolio pritrūko kelių centimetrų.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Garsios „Sūduvos“ sirgalių skanduotės skamba Marijampolės stadione. Į tribūnas sugužėjo 1000 aistruolių – tiek, kiek šiuo metu leidžiama renginiuose atvirose erdvėse. Paskutiniai bilietai ištirpo dar šiandien ryte.
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Galime žvilgtelėti ir į startines komandų sudėtis. „Žalgirio“ pavardžių sąraše didelių staigmenų nėra, o štai „Sūduva“, vos pristačiusi naujoką iš Ukrainos Jevgenijų Jefremovą, jį meta į kovą prieš pagrindinius konkurentus. Oficialiai skelbiama, jog Andro Švrljuga yra patyręs traumą, todėl krašto gynėjo pozicijos nėra kam užpildyti – Sauliui Širmeliui tenka smarkiai rizikuoti. Beje, marijampoliečiams itin trūks ir saugo Danielio Offenbacherio, kuris, kaip pranešama, yra susižeidęs. Žinant tai, kad „Sūduva“ nežiba kūryba kol aikštės viduryje, austro netektis yra itin skaudi.
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Sveiki! Sveikinuosi su jumis iš Marijampolės, kur vyks itin svarbus A lygos lyderių mūšis. Prieš „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ mūšį antrajame rate kalbėjome, jog marijampoliečių pergalė panaikintų intrigą kovoje dėl titulo, bet situacija pasikeitė smarkiai ir dabar abi ekipos turi po 32 taškus. O ir koziriai, atrodo, „Žalgirio“ pusėje, mat vilniečiai pagavę šešių pergalių seriją, o štai „Sūduva“ buksuoja ir neranda rakto į užtikrintą žaidimą.

Startinė „Sūduvos“ sudėtis: I.Kardumas, J.Jefremovas, S.Kerla, I.Hladikas, A.Živanovičius, V.Slavickas, P.Leimonas, Th.Salamonas, G.Matulevičius, J.Tadičius, M.Topčagičius.

Startinė „Žalgirio“ sudėtis: M.Berkovecas, D.Slijngardas, N.Ljubisavljevičius, K.Bolha, S.Mikoliūnas, M.Vorobjovas, M.Kuklys, D.Šimkus, H.Videmontas, L.Antalis, R.Enninas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius