-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygoje persekiotojų kluptelėjimai – lyderių naudai

Bendrovė „TOP sport“ pristato Lietuvos futbolo A lygos čempionato tryliktojo turo apžvalgą.
Deividas Česnauskis ir Mantvydas Eiza
Deividas Česnauskis ir Mantvydas Eiza / Augusto Četkausko nuotr.

Nulis. Klaipėdos „Atlanto“ ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai šįkart neįmušė nė karto. Kažin ar uostamiesčio komandai 0:0 pasibaigusiose rungtynėse su autsaideriais „Šiauliais“ uždirbtas taškas gali tapti paguoda, o „Sūduvos“ lemtis šįkart buvo dar nesmagesnė – marijampoliečiai pralaimėjo Utenos „Uteniui“ 0:1, nors daugiau nei pusvalandį antrajame kėlinyje turėjo kiekybinę persvarą teisėjui pašalinus iš aikštės Gabrielių Zagurską.

Septyni. Tiek įvarčių įmušė pergales štampuojantys Vilniaus „Žalgiris“ ir „Trakai“. Čempionai papylė taiklių smūgių srautą antrajame kėlinyje ir sutriuškino Kauno „Spyrį“ 4:0, o „Trakai“ 3:2 palaužė kitą laikinosios sostinės komandą „Stumbrą“. Antrąją vietą užimantį „Žalgirį“ nuo „Atlanto“ ir „Sūduvos“ dabar jau skiria 12 taškų.

Greitošauda. „Stumbras“per dvejas pastarąsias rungtynes neiškovojo nė taško, bet rezultatyviausias komandos žaidėjas šiose dvikovose siautėjo – Artūras Rimkevičius įmušė visus keturis kauniečių įvarčius. Aštuonis kartus kamuolį į tinklą šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate siuntęs veteranas snaiperių rikiuotėje dalijasi ketvirta – penkta vietomis su Luku Kochanausku iš „Trakų“, o nuo „Žalgirio“ brazilo Elivelto atsilieka tik vienu smūgiu. Vilniaus ir Trakų komandų atakų lyderiai šiame ture taip pat mušė įvarčius.

Įvertinimas. „Šįkart atsipirkome lengvu išgąsčiu“, – po to, kai „Trakams“ įtikinamai pirmaujant rungtynių pabaigoje dukart įmušė A.Rimkevičius, konstatavo vienuoliktą pergalę iš eilės iškovojusių riterių treneris Valdas Urbonas.

Įsibėgėjo. Keturis įvarčius „Spyriui“ įmušęs „Žalgiris“ per trejas pastarąsias čempionato rungtynes kamuolį į tinklą siuntė 16 sykių.

Situacija. Vilniaus komandai pirmąjį keitimą teko atlikti dar prieš rungtynių pradžią skelbiantį teisėjo švilpuką – paaiškėjo, kad išvakarėse susižeidęs Jakubas Wilkas rungtyniauti negalės. Jį pakeitė Paulius Janušauskas, bet galutiniam rezultatui šis epizodas jokios įtakos neturėjo.

Smaginosi. „Žalgirio“ puolimo lyderis šįkart buvo ne kuris nors puolėjas ar saugas, o krašto gynėjas Andro Švrljuga. Šiek tiek aukščiau nei įprastai aikštėje rungtyniavęs kroatas stadioną paliko savo aktyve turėdamas du įvarčius ir rezultatyvų perdavimą.

Smegduobė. „Sūduva“ patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės. Iki tol nuosekliai taškus rinkę marijampoliečiai per pastarąsias šešerias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes laimėjo vos sykį.

Neparankūs. „Utenio“ Suvalkijos komanda neįveikė antrą kartą iš eilės – pirmajame rate „Sūduva“ Visagine tik vargais negalais sužvejojo lygiąsias.

Nesvetingi. Marijampolės stadiono tribūnas užpildę žiūrovai rungtynių pabaigoje emocijas reiškė ne pačia mandagiausia forma – ant suolo sėdinčių Utenos komandos žaidėjų ir trenerių link skriejo žiebtuvėliai.

Dovana. „Šiaulių“ vartininkas Povilas Valinčius pirmą kartą šį sezoną vartus „sausus“ išsaugojo tą dieną, kai šventė 26-ąjį gimtadienį. Pats futbolininkas teigė, kad šį faktą lėmė komandinė gynyba ir dėkojo kitiems šiauliečių žaidėjams už dovaną.

Nuomonė. „Laimėti šansų jie neturėjo, bet nepralaimėjo“, – prastos nuotaikos vertindamas varžovų žaidimą neslėpė kalnų Šiauliuose nenuvertusio „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

515. Tiek minučių truko Pakruojo „Kruojos“ įvarčių sausra. Prieš tai neįmušę ketveriose rungtynėse iš eilės Lietuvos vicečempionai pasiuntė kamuolį į „Klaipėdos granito“ vartus. 87-ąją minutę pasižymėjęs Ričardas Beniušis išgelbėjo „Kruoją“ nuo pralaimėjimo, dvikova baigėsi 1:1.

Poilsis. Šešios lygos komandos ilsėsis daugiau nei savaitę, kitos keturios į aikštę vėl žengs jau rytoj. Atidėtas penktojo turo rungtynes „Žalgiris“ žais su „Stumbru“, o „Spyris“ – su „Atlantu“. Vilniečiams tai bus galimybė susigrąžinti pirmąją turnyro lentelės poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius