Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos 11-ojo turo anonsas: „sausai“ M. Rapalio serijai – rimtas iššūkis

Centrinėje 11-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo dvikovoje susigrums Lietuvos futbolo čempionato lyderiai „Trakai“ ir šiame rate dar nė taško nepraradusi Marijampolės „Sūduva“.
Marius Rapalis
Marius Rapalis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ sieks reabilituotis po pralaimėjimo ir antrą kartą įveikti Utenos „Utenį“, Klaipėdos „Atlantui“ teks nelengvas į pergalių kelią grįžusių debiutantų iššūkis, o „Kauno Žalgiris“ miesto derbyje bandys atsirevanšuoti „Stumbrui“.

„Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“. Gegužės 7 dieną 17 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate: 2:0

Juodąją seriją su „Žalgiriu“ nutraukę marijampoliečiai gali dar vieną tamsų ruožą paversti istorija. „Riteriai“ laimėjo net septynerias iš eilės rungtynes, kamuolį iš savo vartų tinklo traukdami vos sykį.

Nors „Trakams“ antrame rate nepavyko įveikti nė vienos Kauno komandos, tačiau Mariaus Rapalio „sausų“ rungtynių serija vis dar tęsiasi. Vartininkas nepraleido įvarčio septyniuose čempionato susitikimuose iš eilės, o paskutinis futbolininkas, kuriam pavyko nuginkluoti M. Rapalį, buvo Klaidas Janonis, 50-ąją minutę pasižymėjęs trečiojo turo mače. Nuo „riterių“ apsiausties Aleksandro Veselinovičiaus treniruojama komanda apsiginti niekaip negali: serbas būsimam oponentui nusileido visuose septyniuose tarpusavio mačuose tiek čempionate, tiek Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arūnas Klimavičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arūnas Klimavičius



Marijampoliečiai atsigavo po blankaus starto ir šiuo metu yra vieninteliai, antrame rate nepraradę nė taško. Jei „Sūduva“ nutrauks dar vieną juodą seriją, tada pagal iškovotus taškus A. Veselinovičiaus kariauna susilygins su „Trakais“. Tai – tarsi raudona marška gynyboje spragas gerokai sušvelninusiems suvalkiečiams, sugebėjusiems apsiginti ir nuo čempionų atakų. Visgi prieš artėjantį mačą „Sūduva“ patyrė didelį nuostolį: komandai negalės padėti traumą patyręs atakų lyderis Tomas Radzinevičius, kurio netektis suteiks šansą parodyti save Karoliui Laukžemiui.

Vilniaus „Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Gegužės 8 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate: 1:0

Vilniečiai atsidūrė už prizininkų borto ir sieks tuoj pat į jį sugrįžti. Varžovas tam palankus – mažiausiai įvarčių „SMScredit.lt A lygoje“ įmušęs klubas – „Utenis“.

Čempionams šiais metais tenka susidurti su gerokai rimtesniu pasipriešinimu: pergales prieš „Žalgirį“ iškovojo visi tiesioginiai konkurentai, savo ruožtu, dvikovos su antrojo ketverto atstovėmis taip pat retai kada būna lengvos. Vilniečių rezultatai per pastarąsias penkerias rungtynes primena švytuoklę, kai nesėkmes keičia pergalės. Dabar – vėl proga suteikti sirgaliams teigiamų emocijų ir reabilituotis po nesėkmingos išvykos į Marijampolę.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Elivelto
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Elivelto

Bene aktualiausias klausimas prieš artėjantį mačą – pagrindinio uteniškių vartininko Vitalijaus Myrno savijauta. Ukrainietis dėl traumos nebaigė dvikovos su „Atlantu“, o jį pakeitė patyręs Pavelas Leusas. Veteranas sėkmingai pavadavo jaunesnį savo kolegą ir bus pasirengęs kovoti prieš buvusią komandą, su kuria dar praeitame tūkstantmetyje tapo Lietuvos čempionu. „Utenio“ gynyba gali tapti labai kietu riešutu vilniečiams, kurie pirmame rate pergalę iškovojo tik po puikaus Eltono įvarčio susitikimo pabaigoje.

Klaipėdos „Atlantas“ – Jonavos „Lietava“. Gegužės 8 dieną 17 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Pirmame rate: 1:0

„Atlanto“ gynyba kaip mat pagerėjo, kai į rikiuotę sugrįžo pagrindiniai krašto gynėjai, o dabar atlantiečiams teks atremti praėjusiame ture blykstelėjusios „Lietavos“ atakas.

Klaipėdos klubas turėtų būti padaręs išvadas po pirmų tarpusavio rungtynių, kai tik sėkmės dėka jonaviečiai mačo pradžioje nepasiuntė varžovų į nokdauną. Utenoje „Atlantas“ po penkių dvikovų pertraukos išsaugojo vartus „sausus“ – prie to prisidėjo į rikiuotę grįžęs Markas Beneta ir Rolandas Baravykas bei starto sudėtyje Aleksejų Jepifanovą pakeitęs Vytas Gašpuitis. Arti sėkmės praėjusiame ture buvo Pascalis Feindouno, dviem smūgiais vertęs P. Leusą gerokai padirbėti – gal pamatysime ir debiutinį buvusio Gvinėjos rinktinės lyderio įvartį?

„Lietava“ sužaidė įspūdingą mačą Kaune, net penkis kartus priversdama varžovus traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Pirmieji įvarčiai buvo itin svarbūs Laurynui Stonkui, pagaliau pralaužusiam ledus „SMScredit.lt A lygoje“. Po dviejų pergalių iš eilės jonaviečiai vėl turėjo atgauti pasitikėjimą savo jėgomis, o su prabilusiu puolėju bei puikiai rezultatyvius perdavimus skirstančiu Savio „Lietava“ yra tikrai grėsminga jėga, net ir žaisdama be susižeidusio Dominyko Galkevičiaus.

Kauno „Stumbras“ – „Kauno Žalgiris“. Gegužės 11 dieną 18 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate: 2:1

Pirmasis šio sezono Kauno derbis buvo itin dramatiškas, tačiau vienas iš pagrindinių jo herojų Artūras Rimkevičius naujos istorijos neparašys, kadangi yra traumuotas.

„Stumbras“ ir vėl paneigė anksčiau susidarytą stereotipą, jog komandos gynyba čempionate – kiaura tarsi rėtis. „Trakai“ neišnaudojo savo progų, tačiau Dariaus Gvilždio kariauna rungtyniauja organizuotai ir neleidžia pirmenybių lyderiams šeimininkauti šalia savo baudos aikštelės, vis dažniau išvengdama grubių bei vaikiškų klaidų. Prie pagerėjusių klubo rezultatų labai prisideda naujokas Abdulas Basitas, atliekantis daug nematomo darbo aikštės viduryje. Solidesnį žaidimą pastaruoju metu demonstruojantis „Stumbras“ yra laikytinas derbio favoritu.

Žalgiriečių duobė vis dar tęsiasi: Laimio Bičkausko treniruojami futbolininkai nelaimi nuo pirmojo turo ir tapo blogiausiai besiginančia čempionato komanda. Maža to, komandos puolimas, priblėsus Rokui Krušnauskui, taip pat išgyvena prastus laikus. „Kauno Žalgiris“ tikrai nepamiršo pirmojo šio sezono derbio, kuris buvo pralaimėtas itin skaudžiai ir bus kupini ryžto atsirevanšuoti bei sugrįžti į pergalių kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius