Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos 14-ojo turo anonsas: „Žalgirių“ akistata ir R.Ledesmos sugrįžimas

Lietuvos futbolo A lygos 14-ojo turo centrinė akistata įvyks Kaune, kur susigrums „Kauno Žalgiris“ bei Vilniaus „Žalgiris“.
Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“ / Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Riteriai“. Birželio 14 dieną 18 val. Klaipėda, Klaipėdos miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:0

Pirmame rate savo sirgalių akivaizdoje prieš „Atlantą“ pergalės neiškovoję „Riteriai“ sieks tą padaryti svečiuose.

Prabėgus beveik dviem čempionato ratams, akivaizdi viena Klaipėdos klubo taškų rinkimo tendencija. Iš surinktų 11 taškų net 10 klaipėdiečiai iškovojo žaisdami savo sirgalių akivaizdoje, o pastarieji susitikimai išvykoje buvo labai nuviliantys – pralaimėta 1:4, 0:3 ir 0:4. Namuose „Atlantas“ sėkmingiau renka taškus ir tas sukauptas bagažas vis dar leidžia žengti 6-oje turnyro lentelės vietoje. Uostamiesčio klubas per pertrauką kontrolinių rungtynių nesužaidė, tačiau ekipos legionierius iš Latvijos Devidas Dobrecovas teigė, jog pauzės metu pavyko išanalizuoti padarytas klaidas.

„Riteriai“ neturi problemų žaisdami svečiuose ir su 10 taškų pagal šį rodiklį nusileidžia tik Marijampolės „Sūduvai“. Toli gražu ne pačios pajėgiausios sudėties Vilniaus komanda per pertrauką sužaidė kontrolines rungtynes su pajėgiu Minsko „Dinamo“ klubu ir jam išvykoje nusileido 0:2. Stratego Aurelijaus Skarbaliaus netenkino komandos klaidos savo aikštės pusėje, tačiau pastarieji pasirodymai A lygoje įrodo, jog „Riteriai“, palyginus su pirmuoju ratu, yra pakėlę žaidimo kartelę į viršų ir turėtų būti laikomi šios akistatos favoritais.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdos „Atlantas“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdos „Atlantas“

„Kauno Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 14 dieną 20 val. Kaunas, SM „Tauro“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3

„Kauno Žalgiriui“ šiose rungtynėse pasiekus revanšą, šias ekipas turnyro lentelėje skirtų vos 3 taškai.

Nepaisant to, jog per visą savo klubo istoriją kauniečiai vilniečius įveikė vos sykį, „Kauno Žalgirio“ ekipa yra ryžtingai nusiteikusi įkąsti praėjusio sezono vicečempionams. Anot pastaruoju metu sėkmingai rungtyniaujančio Pijaus Širvio, tai gali nulemti pademonstruotas didesnis kovingumas. Vis dėlto „Kauno Žalgiris“ šiame mače turės verstis be dviejų svarbių diskvalifikuotų žaidėjų – Lino Pilibaičio bei Rudinilsono Silvos. Kita vertus, pozityvo kauniečiams turėjo įpūsti puiki pergalė kontrolinėse rungtynėse, kai rezultatu 4:1 buvo sutriuškinta Ventspilio „Ventspils“ vienuolikė.

„Žalgiris“ taip pat pertraukos metu patikrino savo jėgas su oponentais iš Baltarusijos, tačiau ne taip sėkmingai – 2:3 buvo nusileista Gardino „Neman“ komandai. Per rinktinių pauzę Vilniaus ekipa pranešė apie naują pirkinį, kuriuo tapo 26-erių slovėnas Klemenas Bolha, be to, peržiūroje dalyvauja su Kauno „Stumbru“ atsisveikinęs portugalas Antonio Belo. Turnyro lentelė nesuteikia teisės žalgiriečiams klysti, kadangi „Sūduva“ užtikrintai bėga į priekį, o į nugarą alsuoja stabiliai taškus renkantys „Riteriai“ ir būsimas varžovas penktadienio rungtynėse.

Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Kauno „Stumbras“ – „Palanga“. Birželio 15 dieną 17 val. Kaunas, NFA stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:2

Šeštadienį Kaune susigrums dvi pastaruoju metu sunkiai taškus renkančios bei pralaimėjimais talžomos ekipos.

„Stumbras“ revanšo sieks itin nukraujavęs: į „Ventspils“ klubą buvo parduotas lyderis Lucasas Villela, A.Belo šiuo metu „Žalgirio“ peržiūroje, o puolėjas Nasro Boucharebas grįžo į gimtinę. Bent viena smagi naujiena Kauno komandos stovykloje turėtų būti ta, jog ekipai jau galės padėti vienas iš svarbiausių gynybos ramsčių Andre Almeida, tad kitas svarbus žaidėjas Matheusas Bissi sugrįš į atraminio saugo poziciją. „Stumbras“ prarado tris itin svarbius atakuojančius žaidėjus, tačiau sustiprėjusi komandos gynyba yra pajėgi atremti oponentų atakas, kaip tą darė kovo mėnesį.

„Palanga“ pergalės negali iškovoti jau beveik du mėnesius, bet keletas pastarųjų pralaimėtų rungtynių tikrai nesufleruoja, jog tai bus lengvai įveikiamas oponentas. Palangiškiai kėlė problemų ir „Sūduvai“, visgi, Artiomo Gorlovo kariaunai būtina persilaužti – išvykoje pralaimėti visi 6 mačai, o kai kurie iš jų gėdingais rezultatais. Nutraukti šią skaudžią seriją „Palanga“ turi visas galimybes, juolab, sykį šiame sezone „Stumbras“ jau buvo palaužtas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Kauno „Žalgiris“ - Kauno „Stumbras“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Kauno „Žalgiris“ - Kauno „Stumbras“

Marijampolės „Sūduva“ – „Panevėžys“. Birželio 15 dieną 19 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 2:1

Jau kurį laiką nepralaimintys panevėžiečiai atvyks pas varžovą, kuris tapo dar galingesnis negu buvo prieš rinktinių pertrauką.

„Sūduva“ pauzės metu įvykdė sau svarbius uždavinius, siekdama įgyvendinti išsikeltus tikslus. Čempionai dar dvejiems metams pratęsė sutartį su gynėju Semiru Kerla bei susigrąžino kroatą Josipą Tadičių, kuris anksčiau atstovavo Marijampolės klubui ir užsirekomendavo labai solidžiu žaidimu atakuojant. Be to, į rikiuotę grįžo praktiškai visi traumas gydęsi futbolininkai, tad nuo šiol Vladimirui Čeburinui teks dar didesnis galvosūkis, kokią sudėtį rungtynėms pasirinkti. Pirmojo rato susitikimas turėtų būti gera pamoka – tada „Panevėžys“ sužaidė gana solidžias rungtynes ir buvo arti taško.

Panevėžiečiai rinktinių pertraukos metu sužaidė kontrolinį mačą su kaimynais iš Latvijos. Sėkmingai kaimyninės šalies čempionate rungtyniaujantis Daugpilio BFC „Daugavpils“ klubas iš Panevėžio išvyko be pergalės – 2:2. Kurį laiką turnyro lentelės dugne buvusi Aukštaitijos komanda po 14-ojo turo kovų gali pakilti į 6-ąją vietą ir nuo dar laipteliu aukščiau žengiančio „Stumbro“ atsilikti vos 2 taškais. Uždavinys – itin sudėtingas, bet realus. Tiesa, savo tikslų Marijampolėje „Panevėžys“ privalės siekti be gynėjo Andrejaus Karvackio, kuris šiam mačui yra diskvalifikuotas. Kita vertus, į gerai žinoma „Arvi“ stadioną sugrįšiantis Rafaelis Ledesma sieks nutraukti užsitęsusią čempionų pergalės seriją.

Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius