Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos 18-ojo turo apžvalga: vidutiniokai ir autsaideriai lengvai vieni kitiems taškų nedalijo

Paskutiniajame antrojo rato ture buvo žaidžiamos trejos rungtynės – kitos dvejos įvyks vėliau. Iš pirmajame turnyro lentelės penkete esančių komandų į aikštę ėjo tik Kauno „Spyris“. Jis vienintelis ir laimėjo.
Artūras Rimkevičius
Artūras Rimkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aukštyn. Šeštą pergalę per devynerias pastarąsias čempionato rungtynes iškovoję kauniečiai 3:2 įveikė Utenos „Utenį“, aplenkė Marijampolės „Sūduvą“ ir turnyro rikiuotėje pakilo į ketvirtą poziciją.

Baudiniai. Dvikova Utenoje klostėsi pagal neįprastą ir kvapą gniaužiantį scenarijų – net keturi iš penkių įvarčių įmušti iš 11 metrų baudinių.

Sprendimas. „Visada smagu pakeisti Andrių Veličką“, – po rungtynių pusiau juokais ištarė „Spyrio“ saugas Lukas Sendžikas, kurį treneris Laimis Bičkauskas, palikęs ant suolo rezultatyviausią komandos žaidėją, pastūmė į puolėjo poziciją. Vis dėlto A.Veličkos indėlio prireikė – veteranas pasirodė aikštėje antrajame kėlinyje, pats uždirbo 11 metrų baudinį, pats jį ir įmušė, pelnydamas pergalingą įvartį.

Ruožas. Nors Pakruojo „Kruojos“ žaidimas pastaruoju metu pastebimai pagerėjo, pergalės ir toliau neateina į „A lygos“ vicečempionų kiemą. Aukštaitijos komanda šįsyk namuose sužaidė 1:1 su Kauno „Stumbru“ ir nelaimėjo jau dvyliktą kartą iš eilės.

Broliai. Tadas ir Tautvydas Eliošiai nuo šiol – vienoje komandoje. Vyresnysis brolis, Tadas, grįžo į „Kruoją“, į kurią persikėlė iš „Šiaulių“. „Patiko čia žaisti anksčiau, smagu ir dabar, brolis čia, viskas gerai“, – po antrojo debiuto komandoje kalbėjo futbolininkas.

Šimtas. „Stumbro“ puolėjas Artūras Rimkevičius įmušė savo šimtąjį įvartį A lygoje. „Pergalė būtų nudžiuginusi labiau“, – konstatavo 32-ejų snaiperis, kuris su dvylika tikslių smūgių yra trečias rezultatyviausių sezono žaidėjų sąraše.

Sausra. Kamuolys neranda kelio į „Šiaulių“ varžovų vartus. 0:0 su „Klaipėdos granitu“ sužaidę šiauliečiai neįmušė trečią kartą iš eilės, o per pastarąsias penkerias rungtynes savo gerbėjus įvarčiu jie nudžiugino tik sykį. „Gynyboje susitvarkome, bet išėję į priekį nežinome, ką daryti“, – pripažino komandos gynėjas Ernestas Pilypas.

Rezervai. „Klaipėdos granitas“ nekantriai laukia vasaros atostogų, kai bus galima ramiai papildyti sudėtį. Šiauliuose uostamiesčio komanda ant suolo turėjo tik atsarginį vartininką ir dar du žaidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius