Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos 3 turo anonsas: atgimęs sostinės derbis ir išbandymas „Kauno Žalgiriui“

Po beveik septynerių metų pertraukos Lietuvos futbolo A lygoje įvyks sostinės derbis, kuriame bus rašoma nauja istorija.
A lygos rungtynės: Vilniaus „Riteriai“ - Kauno „Stumbras“
A lygos rungtynės: Vilniaus „Riteriai“ - Kauno „Stumbras“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vilniaus „Žalgiris“ – Vilniaus „Riteriai“. Kovo 15 dieną 19.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Paskutinis sostinės derbis A lygoje vyko 2012 metų birželio 17-ąją dieną – tą kartą REO įveikė „Žalgirį“ rezultatu 1:0. Šį kartą žalgiriečiai grumsis su oficialiai į Vilnių persikėlusiais „Riteriais“.

„Žalgiris“ šiuo metu yra turnyro lentelės viršūnėje, triuškinamais rezultatais laimėjęs abejas rungtynes. Tiesa, pergalės buvo iškovotos prieš „Panevėžį“ ir „Palangą“ – klubus, kurie vieninteliai nėra iškovoję taškų. Šį kartą Mareko Zubo kariauna susikaus su praėjusiame sezone nemažai problemų kėlusiu varžovu, kuris iš „Žalgirio“ atėmė taškų lemiamoje sezono stadijoje.

Vilniaus klubas tarpsezoniu pasipildė vienu iš „Riterių“ lyderių – saugu Modestu Vorobjovu. Tris sezonus tuometinių „Trakų“ garbę gynęs Lietuvos rinktinės atstovas ne itin sureikšmina būsimos akistatos prieš savo buvusią komandą, kuri, anot futbolininko, gerokai pasikeitė.

„Ar tai bus rimtesnis varžovas negu pirmi du, pamatysime rungtynių metu. Mes nieko nebijome, žaisime savo žaidimą, neprisitaikysime prie varžovų. Tai bus įprastos trečiojo turo rungtynės, kuriose mes sieksime pergalės.

Stebėjau antras „Riterių“ rungtynes, buvo apylygė kova. Sunku kažką pasakyti daugiau, matosi tik tai, kad žaidimas labai pasikeitęs lyginant su praėjusiais metais“, – teigė M.Vorobjovas.

Abu mačus starto sudėtyje pradėjęs žalgirietis semiasi patirties ir patarimų iš labiau patyrusio ispano Victoro Perezo, su kuriuo sudaro vidurio saugų duetą.

M.Vorobjovas dėkingas kolegai už patarimus: „Victoras yra labai aukšto lygio žaidėjas. Stengiuosi pasitempti iki jo lygio, mokytis iš jo kiekvienoje treniruotėje. Kai turiu klausimų, nesikuklinu, man reikalingi jo patarimai.“

Vis dėlto tai nėra vienintelė šio susitikimo intriga – prieš „Žalgirį“ stos dar praėjusiame sezone šiame klube dirbęs strategas Aurelijus Skarbalius. Dabartinis „Riterių“ vedlys savo rankose turi itin jauną komandą, kuri per dvejas rungtynes yra iškovojusi tašką, tačiau žaidusi su praėjusio sezono pirmojo ketverto atstovais.

Ryškus ir jaunų futbolininkų nestabilumas, pavyzdžiui, itin pastebimas mače su Marijampolės „Sūduva“ buvęs Teremas Moffi akistatoje su Kauno „Stumbru“ liko savo paties šešėlyje. Jaunieji „Riteriai“ degs entuziazmu, tačiau buvusiems „Žalgirio“ ir „Žalgirio B“ atstovams Artūrui Dolžnikovui ar Dominykui Kodziui bus svarbu neperdegti. Rungtynių dieną „Riteriai“ pranešė apie sugrįžimą – Artiomas Gurenka vėl žais šiame klube bei debiutuoti gali jau šį vakarą.

„Žalgiris“ yra laikomas šio derbio favoritu, tačiau abiejų miestų komandų akistatos labai dažnai baigiasi neprognozuojamais rezultatais.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Vilniaus „Riteriai“ - Kauno „Stumbras“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Vilniaus „Riteriai“ - Kauno „Stumbras“

Kauno „Stumbras“ – Klaipėdos „Atlantas“. Kovo 16 dieną 15 val. Kaunas, NFA stadionas.

Kol kas įvarčio A lygoje nepraleidęs „Stumbras“ priims varžovą iš uostamiesčio, kuriam tai bus pirmas sezono mačas išvykoje.

Tik vasario viduryje ruoštis sezonui pradėjusios Kauno vienuolikės žaidimas atrodo pakankamai sustyguotas. Nors „Stumbras“ yra pelnęs tik vieną įvartį, tačiau tiek ryškėjantis lyderis Lucasas Villela, tiek Levanas Mačarašvilis, tiek atakos smaigalyje per pirmus du mačus rungtyniavęs Antonio Belo yra aštrūs bei kelia varžovams daug rūpesčių. Kauno klubas išlaikė daugelį svarbių praėjusio sezono žaidėjų, o į ankstesnių futbolininkų vietas stojo Gavi Thompsonas, Andrejus Čiofu Domantas Antanavičius ar Gerardo Alonso, kurie kol kas nenuvilia. „Stumbro“ atakuojanti linija šiose rungtynėse gali dar labiau pasižymėti.

Kita vertus, reikia įvertinti faktą, jog „Stumbro“ gynėjai pirmą kartą šiemet susidurs su tokio kalibro žaidėju atakos smaigalyje kaip Darvydas Šernas. „Atlantas“ gana sėkmingai gynėsi nuo čempionų atakų iki pirmojo įvarčio, tačiau po to subyrėjo, o labiau atsivėrę praleido net penkis įvarčius. Tiesa, čia galime prognozuoti kiek kitokį scenarijų: tankiai savo įtvirtinimus gynę klaipėdiečiai uždėjo apynasrį „Kauno Žalgiriui“, tad daug kas priklauso nuo to, kuri komanda pirmoji šiose rungtynėse pelnys įvartį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Vilniaus „Riteriai“ - Kauno „Stumbras“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Vilniaus „Riteriai“ - Kauno „Stumbras“

Marijampolės „Sūduva“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 16 dieną 17 val. Marijampolė, „Arvi“ arenos maniežas.

Banguotai sezone startavusio „Kauno Žalgirio“ laukia tikras ambicijų patikrinimas – išvyka pas čempionę „Sūduvą“.

Po gana sudėtingo pirmojo turo marijampoliečiai atsigriebė Klaipėdoje, kur „Atlantui“ atseikėjo net penkis įvarčius. Tose rungtynėse įvarčių sąskaitas šiame sezone atidarė du, tikėtina, „Sūduvos“ šio sezono atakų lyderiai – Tosaintas Rickettsas ir Sandro Gotalas. „Arvi“ arenos manieže susitiks dvi panašaus stiliaus vienuolikės – abi žaidžia trimis vidurio gynėjais ir didelį dėmesį skiria atakoms kraštais. Tiesa, „Sūduva“ turi daugiau kozirių standartinių padėčių metu, o tai neretai būna esminis faktorius lygiose rungtynėse.

Praėjusiame sezone puolime neretai strigę žalgiriečiai savo potencialą parodė 2-ajame ture, pelnydami net 6 įvarčius į „Palangos“ vartus, iš kurių net 3 – Joao Figueiredo sąskaitoje. Brazilas sezono starte demonstruoja gerą sportinę formą ir būtent jis turėtų sulaukti akylesnio „Sūduvos“ gynėjų dėmesio. Žalgiriečiams gali tekti sutikti ir buvusį komandos draugą – Gratas Sirgėdas Klaipėdoje debiutavo A lygoje su „Sūduvos“ marškinėliais bei gali būti mestas į kovą Marijampolėje.

Sauliaus Čirbos nuotr./Algis Jankauskas
Sauliaus Čirbos nuotr./Algis Jankauskas

„Palanga“ – „Panevėžys“. Kovo 17 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė.

3-iojo turo paskutinė akistata įvyks Klaipėdoje, kur akis į akį stos dvi šiuo metu paskutinės pirmenybių komandos.

„Palangos“ startas A lygoje – itin prastas. Kurorto ekipa pakankamai neblogai kontroliuoja kamuolį, tačiau kaip reta skylėta gynyba lėmė, jog Artiomo Gorlovo treniruojama vienuolikė patyrė du triuškinamus pralaimėjimus bei praleido net 11 įvarčių, nors jų galėjo būti ir dar daugiau. „Palanga“ privalėjo padaryti išvadas, kadangi komandoje potencialo nemažai, tačiau jis nedemonstruojamas. A.Gorlovas gali pasidžiaugti tuo, kad šiame mače žais Idrisas Umajevas, grįžęs po diskvalifikacijos ir praleidęs susitikimą Kaune.

„Panevėžio“ ekipa pralaimėjo abu mačus kuklesniais rezultatais, tačiau itin strigo puolime, nesukurdama šimtaprocentinių progų prie oponentų vartų. Jei strategas Aleksandras Kurtijanas minėjo, kad „Žalgiriui“ buvo rodoma per daug pagarbos bei jo prisibijoma, tai šį sykį to būti negali, nes laukia rungtynės su tiesioginiu konkurentu, kuriose iškovota pergalė gali suteikti daugiau pasitikėjimo. A.Kurtijanas šiame mače jau galės verstis Tautvydu Eliošiumi, kuris pirmame ture buvo gavęs raudoną kortelę.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./A lygos rungtynės : Kauno „Stumbras“ - „Panevėžys“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./A lygos rungtynės : Kauno „Stumbras“ - „Panevėžys“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius