Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos aikštėse – tik pirmojo penketo komandų pergalės

Bendrovė „TOP sport“ pristato „A lygos“ čempionato 29-ojo turo apžvalgą.
Dmitrijus Rekišas
Dmitrijus Rekišas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Takoskyra. Pirmasis čempionato komandų penketas be ceremonijų didino persvarą prieš antrąjį. Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“, Klaipėdos „Atlantas“ ir Kauno „Spyris“ laimėjo aikštėse, o „Trakams“ įskaityta techninė pergalė prieš iš čempionato pasitraukusią Pakruojo „Kruoją“.

Kova. Kelias į pergalę favoritams nebuvo rožėmis klotas. „Žalgiris“ ir „Sūduva“ varžovų gynybą pirmą kartą įveikė sužaidus beveik valandą, o „Atlanto“ sirgaliams pergalingo Dovydo Norvilo smūgio teko laukti 80 minučių.

Nuovargis. Apie intensyvų čempionato ritmą šioje sezono dalyje kalbėjo ne tik pralaimėjusių „Šiaulių“ treneris Deivis Kančelskis, bet ir jo kolegos iš taškus pelniusių komandų – Konstantinas Sarsanija iš „Atlanto“, Aleksandaras Veselinovičius iš „Sūduvos“, Laimis Bičkauskas iš „Spyrio“.

Pagaliau. „Atlantas“ pergale 1:0 prieš Utenos „Utenį“ nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją. „Šiaulius“ 3:2 palaužęs „Spyris“ trimis taškais džiaugėsi pirmą kartą po aštuonių nelaimėtų dvikovų.

Sausi. Įvarčio šiame ture nepraleido ne tik „Atlantas“, bet ir „Žalgiris“ bei „Sūduva“.

Viršūnėje. Marijampolės „Sūduvos“ kapitonas Tomas Radzinevičius įmušė 11 metrų baudinį, kurį pats ir uždirbo, į Kauno „Stumbro“ vartus 3:0 laimėtose rungtynėse. Tai buvo 21-asis tikslus 34 metų veterano smūgis šį sezoną, pakėlęs jį į vienvaldžio snaiperių sąrašo lyderio poziciją šių metų „A lygoje“.

Versija. „Gal šį kartą trukdė mėnulio pilnatis – kitaip sunku paaiškinti, kaip iš tiek progų pavyko tik dukart įmušti“, – po pergalės 2:0 prieš „Klaipėdos granitą“ svarstė „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Nutrūko. Darvydo Šerno įprotis vienose rungtynėse nemušti, o kitose būtinai pasiųsti kamuolį į tinklą dukart – praeitis. Iki tol stabiliai kas antroje dvikovoje dublius fiksavęs „Žalgirio“ puolėjas tuščiomis aikštę paliko antrą kartą iš eilės. D.Šernas šturmavo klaipėdiečių vartus, bet kamuolio kelyje vis atsidurdavo stebuklus kūręs varžovų vartininkas Franko Laličius, o sykį – ir skersinis.

Skrieja. „Sūduva“ pagavo palankų vėją. Pergalė prieš „Stumbrą“ marijampoliečiams buvo septinta per aštuonerias „A lygos“ rungtynes – šioje atkarpoje pralaimėta tik „Žalgiriui“.

Pamąstymas. „Klausimų turiu daugiau nei atsakymų“, – po pralaimėjimo Klaipėdoje sakė „Utenio“ treneris Mindaugas Čepas, papriekaištavęs savo žaidėjams dėl nepakankamo užsidegimo aikštėje.

Nesutrukdė. Tai, kad žaidė sirguliuodamas, nesustabdė „Spyrio“ saugo Dmitrijaus Rekišo – baltarusis kamuolį į „Šiaulių“ vartus siuntė dukart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius