-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A lygos anonsas: ar „Trakai“ prikiš favoritams pagalių į ratus?

Lietuvos futbolo A lygoje jau yra sužaistos vienerios 26-ojo turo rungtynės, o antradienį bei trečiadienį įvyks likę trys susitikimai.
„Trakai“ – „Partizan“
„Trakai“ – „Partizan“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Centrinė turo akistata vyks Marijampolėje, kur lyderių mūšyje suklupusi „Sūduva“ priims sėkmingai po kovų Europoje į vietinio čempionato verpetus sugrįžusius „Trakus“.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Palanga“. Rugsėjo 25 dieną 18 val. Klaipėda, Klaipėdos miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:1, 2:0, 0:2

Itin įdomios rungtynės vyks ir Klaipėdoje – ten „Atlantas“ bei „Palanga“ grumsis kovoje dėl išlikimo.

Trenerio Anatolijaus Šelesto sugrįžimas į „Atlantą“ nebuvo sėkmingas. Atlantiečiai pralaimėjo Kauno „Stumbrui“, tačiau palankiau susiklosčius aplinkybėms, antrame kėlinyje galėjo pakovoti bent dėl taško. Į „Atlanto“ gretas vėl sugrįžo brazilas Leandro Da Silva, su kuriuo Klaipėdos klubas sugeba ilgiau palaikyti kamuolį aikštės viduryje. Visgi komandai teks būti itin budriai gynyboje, kadangi įvarčiai mušami retai, o nedovanotinos klaidos leidžia oponentams pasižymėti iš lengvų situacijų arba realizuojant 11 metrų baudinius. Šiame mače „Atlantą“ tenkintų ir lygiosios, kadangi po to „Palangai“ beliks tik du mačai norint likviduoti 3 taškų deficitą.

Čempionato debiutantams liko trejos rungtynės, o jų tvarkaraštis yra kur kas dėkingesnis negu „Jonavos“. „Palanga“ šiuo metu dėl blogesnio tarpusavio rungtynių rezultato yra paskutinė, bet Klaipėdoje iškovota pergalė ją kilsteltų į šeštą vietą. Valdo Trakio treniruojama komanda šiuo metu yra pralaimėjusi keturis mačus iš eilės, visgi, komandos atakuojantys futbolininkai varžovų gynybai kelia problemų kiekvienoje akistatoje. Neišnaudotos progos ir sėkmės stoka paskutinėse dvejose rungtynėse gali atsisukti laimingu bumerango kampu tada, kai to labiausiai reikia.

„Jonava“ – Vilniaus „Žalgiris“. Rugsėjo 26 dieną 17 val. Jonava, Jonavos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 1:2

Po truputį savo taškų kraitį pildanti ir iš paskutinės vietos pakilusi „Jonava“ priims galingai įsibėgėjusį „Žalgirį“.

Jonaviečiai praėjusiame ture sužaidė tikrai gana solidžias rungtynes Kaune, bet po susitikimo pabaigoje praleisto įvarčio tenkinosi tik tašku. Tai yra vos trečias kartas, kai šios komandos šiemet susigrums A lygoje, kadangi viena ekipų tarpusavio akistata buvo atidėta. „Jonava“ šį sykį pasitiks vicečempionus su trejų iš eilės nepralaimėtų rungtynių serija ir kur kas didesniu pasitikėjimu savo jėgomis. Neabejotina, jog „Žalgiriui“ tai bus labai sunki išvyka, kadangi Artūro Ramoškos kariauna nebeturi kur trauktis, o „Palangos“ pergalės atveju jonaviečiai bus galutinai įstumti į kampą.

Kovingoje favoritų akistatoje „Žalgiris“ sugebėjo įrodyti savo pranašumą ir sumažinti deficitą iki vos 2 taškų. Jei „Sūduva“ šiame ture nelaimės, o vilniečiai iškovos pergalę, jie dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato pakils į trokštamą pirmąją vietą. Žalgiriečiai neturi apsigauti dėl triuškinamos pergalės „SHARP LFF taurės“ aštuntfinalyje. Tai buvo paskutinis vizitas Jonavoje, kuris baigėsi pergale rezultatu 5:0. Tiesa, per tuos beveik tris mėnesius „Jonava“ sugebėjo mobilizuotis, be to, išvyko nemaža dalis futbolininkų. „Žalgiris“ yra akivaizdus mačo favoritas, bet jonaviečių demonstruojama forma parodė, kad staigmena yra tikrai įmanoma.

Marijampolės „Sūduva“ – „Trakai“. Rugsėjo 26 dieną 20 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 4:1, 0:0

Titulą ginantiems čempionams šią savaitę teks sužaisti dvejas labai svarbias rungtynes – abejos jos bus su „Trakais“.

Dvikovoje su „Žalgiriu“ „Sūduvos“ treneriui Vladimirui Čeburinui teko atlikti vieną priverstinį keitimą. Po pirmo kėlinio buvo pakeistas susižeidęs Andro Švrljuga, tad šio gynėjo netektis komandai atsilieptų labai skaudžiai. Jei kroatas nerungtyniaus, jo vietą turėtų užimti ir Vilniuje po keitimo pasirodęs Marius Činikas. Vis dėlto tik „Žalgiriui“ pavyko šiemet „Arvi“ arenoje įveikti čempioną, kitos ekipos beveik neturėjo galimybių nuožmiau pakovoti dėl pergalės. Neabejotina, kad V.Čeburinas ras tinkamų žodžių savo komandai, maža to, „Sūduvos“ žaidėjai yra patyrę ir pralaimėjimas praėjusiame ture neturėtų jų išmušti iš vėžių. Vis dėlto prognozuoti šio mačo baigtį yra išties sudėtinga.

„Trakai“ po sėkmingo pasirodymo Europos lygoje bei surinktų 13 taškų per paskutines penkerias Lietuvos čempionato rungtynes pradėti vertinti kiek kitaip. Blankus žaidimas iki kovų tarptautiniame fronte vertė abejoti komandos galimybėmis akistatose su dviem lyderiais, tačiau dabar situacija yra pasikeitusi. „Trakai“ praleidžia gana nedaug ir sustygavo iki tol sunkiai veikusį puolimą. Kaip ten bebūtų, komandai negalės padėti svarbus atakų mechanizmo sraigtas – Donatas Kazlauskas, kuris šiam susitikimui yra diskvalifikuotas. Jo vietą starto sudėtyje greičiausiai užims Vytautas Lukša arba Svajūnas Čyžas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius