Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos debiutantai „Trakai“ taikosi į medalius, o taurės varžybose sieks trofėjaus

Lietuvos futbolo „A lygoje“ nuo artėjančio sezono debiutuosianti „Trakų“ komanda ketvirtadienį prisistatė žiniasklaidai. Klubo, kuris praėjusiais metais antrajame divizione laimėjo bronzos medalius, prezidentas Ivanas Nevoina pareiškė, kad ekipai kelia aukščiausius tikslus – „A lygoje“ pasiekti trejetuką bei laimėti LFF taurės turnyrą. Klubo apetito nemažina net faktas, kad pastarųjų varžybų pusfinalyje laukia pats stipriausias varžovas, Vilniaus „Žalgiris“.
Vytautas Lukša ir Ivanas Nevoina
Vytautas Lukša ir Ivanas Nevoina / Arnoldo Macijevskio nuotr.

„Esame labai patenkinti praėjusių metų pasiekimais. Tikslas buvo pasiekti taurės pusfinalį – tai įvykdėme. Tapome ir antros lygos prizininkais. Šiemet mūsų tikslas yra laimėti LFF taurę, o A lygoje taip pat norime užimti prizinę vietą. Tikime, kad galime peržengti „Žalgirio“ barjerą“, – teigė I.Nevoina.

Spaudos konferencijos metu „Trakai“ pristatė ir du solidžius ekipos naujokus – po aštuonerių metų pertraukos į Lietuvą žaisti grįžtantį vartininką Paulių Grybauską bei saugą Vytautą Lukšą. Pastarasis 2012 m. žaidė Panevėžio „Ekrane“, 15 kartų yra atstovavęs Lietuvos rinktinei.

„Suprantu, kad kuriama ambicinga ir jauna komanda, siekianti aukštų tikslų. Jeigu čia sėdžiu, vadinasi, tikiu, kad galime juos pasiekti. Viską įrodinėsime aikštėje, Lietuvoje tikrai nėra nenugalimų komandų“, – kalbėjo ekipos naujokas V.Lukša.

Jam antrino ir vartų sargas P.Grybauskas: „Mes gerbiame visus varžovus, tačiau jų nebijome. Rengiamės kovai, treniruojamės. „Žalgirio“ nuopelnai yra dideli, tai stipri komanda. Mes juos gerbiame, tačiau negalime bijoti. Kitu atveju, kam žaisti?“

A lygos rungtynes „Trakų“ klubas žais Vilniuje, LFF stadione, nes Trakuose tinkamo stadiono nėra. Anot I.Nevoinos, Trakuose ieškoma vietos stadionui, tačiau kada jis galėtų būti pastatytas, neaišku. Vis dėlto, klubo prezidentas teigė, kad Vilniuje žaisti nėra problema, nes „Trakų“ tikslas yra tapti ne vien miesto, bet viso Vilniaus regiono komanda.

Nors klubo prezidentas biudžeto dydžio neatskleidė, tačiau teigė, kad jo pakaks stipriems žaidėjams privilioti.

„Mūsų biudžetas tikrai atitinka tą lygį, kurio reikia, norint siekti prizinių vietų. Manau, kad nebūsime tik Trakų komanda, siekiame tapti viso Vilniaus regiono ekipa. Vilniečiams Trakai nėra svetimi, o sostinė be Trakų neįsivaizduojama. „Trakų“ ir „Žalgirio“ susitikimai turi tapti derbiu“, – užtikrintai kalbėjo I.Nevoina.

Nors klubo prezidentas biudžeto dydžio neatskleidė, tačiau teigė, kad jo pakaks stipriems žaidėjams privilioti. Šiuo metu, anot ekipos trenerio Valdo Jakimavičiaus, ekipoje yra 16 futbolininkų su garantuotomis sutartimis, o prie jų turėtų prisijungti dar bent penki futbolininkai. Trenerio teigimu, klube bus ir legionierių.

Praėjusį sezoną „Trakų“ klube žaidęs gruzinas Besiki Amashukelis, kaip ir dauguma kitų futbolininkų, liks komandoje.

Pirmąsias naujojo „A lygos“ sezono rungtynes „Trakai“ turėtų žaisto kovo 8 dieną namuose su taip pat lygoje debiutuosiančiu Klaipėdos „Granitu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius