Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos klubų vadovai šalies futbolo čempionate nori matyti 10 komandų

Šiandien, trečiadienį, Kaune rinkosi A lygos futbolo klubų valdyba, kuri sprendė aktualiausius artėjančio sezono klausimus. Susirinkusieji išreiškė poziciją ir dėl aukščiausios lygos sezono komandų skaičiaus – dauguma norėtų, kad 2012 metais A lygoje žaistų 10 komandų.
 Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sprendimą, kurios dvi iš trijų komandų, negavusių A lygos licencijų – FBK „Kaunas“, Klaipėdos „Atlantas“ ar Vilniaus REO – turėtų žaisti lygoje, priimti palikta Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) nariams.

„Visi suprantame, kad aštuonios komandos lygoje nėra gerai nei mums, nei apskritai Lietuvos futbolo vystymui ir populiarinimui, – sakė Klubų valdybos pirmininkė ir VMFD „Žalgiris„ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė – Klubų valdyba jau yra priėmusi sprendimą dėl lyginio komandų skaičiaus lygoje. Laikydamiesi šio principo klubai dar kartą patvirtino, jog šį sezoną nori matyti dešimt komandų ir yra pasirengę sutikti su išimtimis A lygos licencijos negavusiems klubams“.

Daugiausiai diskusijų kilo sprendžiant klausimą, kuriems klubams atverti duris į aukščiausią lygą. Kai kuriems susirinkimo dalyviams kilo abejonių dėl FBK „Kaunas“ noro rungtyniauti A lygoje, nes jie vieninteliai neatvyko į Klubų valdybos posėdį pristatyti savo pozicijos. Panevėžio „Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas net siūlė leisti dalyvauti visiems trims.

„Kokiais kriterijais remiantis turėtume išskirti vieną klubą iš kitų ir palikti jį žaisti žemesnėje lygoje?, – retoriškai klausė A.Labinas – Siūlyčiau priimti visus arba nei vieno.“

Vis dėlto daugumos sprendimu buvo nutarta, kad klubai norėtų matyti A lygoje 10 komandų. Galutinį sprendimą palikta priimti LFF VK nariams, kurie posėdžiaus rytoj Kaune. 

Klubų valdybos susirinkime taip pat pritarta, jog kitą sezoną būtų vykdoma visų rungtynių analizė, kad jos būtų transliuojamos per oficialią LFF internetinę televiziją Futbolo.tv, kuri tuo pačiu taptų ir oficialiu A lygos informacijos sklaidos šaltiniu.

Priimtas vieningas sprendimas ir dėl partnerystės su „Adidas“ – kitais metais visos A lygos komandos žais su „Adidas“ kamuoliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius