Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A lygos lyderio „Ekrano“ laukia išbandymas su „Šiauliais“

Panevėžio „Ekranui“ iki čempionato finišo beliko 6 rungtynės, iš jų 3 mačai namuose ir artimiausias – jau šį sekmadienį, „Aukštaitijos“ stadione prieš „Šiaulių“ komandą. Tai bus „General Financing A lygos“ XXXI turas.
„Ekranas“ – „Šiauliai“
„Ekranas“ – „Šiauliai“ / Tomo Stasevičiaus nuotr.

Žvelgiant į šio sezono abiejų komandų akistatas, akivaizdu, jog intrigos sekmadienį ir vėl neturėtų trūkti. Pirmoji dvikova pavasarį Šiauliuose baigėsi minimalia ekraniečių persvara 1:0, o pergalingą įvartį pelnė „Ekrano“ legionierius Adama Fofana.

Gegužės pabaigoje mačas Panevėžyje baigėsi kovingomis lygiosiomis 2:2. Aikštės šeimininkai dukart pirmavo po Marko Andelkovičiaus ir Manto Savėno įvarčių. Tačiau priešininkams pavyko išplėšti lygiąsias ir išvykti iš
Panevėžio su tašku.

Vertas dėmesio trečiasis mačas, kuriame panevėžiečiai atsilikdami 0:2, titaniškomis pastangomis sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, tačiau ir po dviejų Arsenijaus Buinickio įvarčių paskutinėmis susitikimo minutėmis išplėšti dramatišką pergalę. 

„Šiauliai“ turi tikrai gerą komandą, ne kartą tą jau minėjau. Galima prisiminti šio sezono varžybas, paskutinėse 4:3 laimėjome paskutinėmis rungtynių minutėmis, Panevėžyje mačas baigėsi 2:2. Mūsų situacija yra labai paprasta, turime kovoti tik dėl pergalės. Toks čempionato etapas, kada negalime dalinti taškų. Vyrai tą puikiai supranta“, – apie mačo svarbą kalbėjo „Ekrano“ strategas Valdas Urbonas.

„Šiauliai turi geras futbolo tradicijas ir visą laiką pajėgią futbolo komandą. Gal kiek sezono pradžioje nedemonstravo gerų rezultatų. Šiuo metu tai pavojinga komanda, galinti nubausti bet kurią A lygos ekipą“, - apie būsimus varžovus kalbėjo Panevėžio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

FK „Ekrano“ gynėjas Yani Urdinovas nesitiki lengvų rungtynių ir žiūrovų parama stadione „Ekranui“ būtų svari pagalba sunkiame mūšyje su stipria komanda: „Šiaulius“ galime priskirti prie geriausių klubų penketuko, ji rikiuojasi už mūsų, „Žalgirio“, „Sūduvos“, „Kruojos“. Tai pajėgi komanda. Po „Bangos“ rungtynių turime kelias dienas pasiruošti sekmadienio mačui,  galiu vieną pasakyti, jog bus tikrai sunku ir žiūrovų palaikymas stadione būtų svari parama mums“, - teigė Y. Urdinovas.

Kalbant apie „Šiaulių“ komandą, iškart reikėtų išskirti rezultatyviausią A lygos snaiperį Artūrą Rimkevičių, kuris šiemet jau 28 kartus nuginklavo priešininkų vartų sargus. Tai žaidėjas, kuriam reikia atskiro gynėjų dėmesio, antraip puolėjas gali skaudžiai nubausti bet kurią ekipą.

„Šiaulių“ gretose nebus saugo pozicijoje rungtyniaujančio Roberto Vėževičiaus, žaidėjas išvyko į Izraelį.

Kiti turo susitikimai: 

2012-09-29 16:00 „Kruoja“ – „Dainava“

2012-09-30 16:00 „Sūduva“ – „Žalgiris“

2012-10-01 17:00 „Atlantas“ – „Banga“

Rungtynių tarp „Ekrano“ ir „Šiaulių“ pradžia – sekmadienį 19 val., „Aukštaitijos“ stadione. Bilietų kainos – vos nuo 5 litų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius