Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„A lygos“ lyderių „Vėtros“ ir „Ekrano“ dvikova baigėsi taikiai

Trečiadienį atidėtose 14-ojo turo rungtynėse čempionato lyderė „Vėtra“ savo aikštėje be įvarčių sužaidė su Panevėžio „Ekranu“ – 0:0. Tokia mačo baigtis dar labiau padidino intrigą kovoje dėl pirmosios vietos.
„A lygoje“ vėl pirmaujantys Virginijaus Liubšio (k.) auklėtiniai artimiausius varžovus lenkia 1 tašku
„A lygoje“ pirmaujantiems Virginijaus Liubšio (k.) auklėtiniams nepavyko dar labiau atitrūkti nuo persekiotojų / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Komandų sudėtys

„Vėtra“: Valinčius, G.Paulauskas, Kijanskas, A.Jankauskas, Borovskis, Mašitševas, Stanaitis (72' min. Mikuckis), Ražanauskas (89 min. Morozas), Ngapounou, Vėževičius (46 min. N.Vasiliauskas), E.Grigaitis.

„Ekranas“: V.Černiauskas, Matovičius, Sasnauskas, Gleveckas, Pogrebanas, Arandelovičius (59 min. Ademolu), Bička, Tomkevičius, Galkevičius (79 min. Arlauskas), Varnas, Trakys.

Rungtynių eiga

„Vėtra“ šiame mače vertėsi be diskvalifikuoto Tado Eliošiaus. Vilniaus ekipos strategas Virginijus Liubšys pasirinko žaisti su vieninteliu puolėju Evaldu Grigaičiu, o Nerijus Vasiliauskas liko tarp atsarginių. Į Lietuvą grįžęs Mindaugas Grigalevičius dar nebuvo registruotas dvikovai.

„Ekrano“ ekipoje po nesėkmingų rungtynių su Pakruojo „Kruoja“ A.Šidlauską dešinio gynėjo pozicijoje kiek netikėtai pakeitė paprastai saugu arba puolėju žaidžiantis Sergejus Pogrebanas. Saugų linijoje Andriaus Arlausko vietą užėmė Giedrius Tomkevičius, o Stephenas Ademolu vėl mačą pradėjo ant atsarginių suolo. „Ekrano“ puolėjų duetą sudarė Egidijus Varnas ir Valdas Trakys.

Oro sąlygos rungtynėms beveik puikios, tiesa, aikštė dar buvo šiek tiek slidoka po lietaus. Kaip ir buvo galima tikėtis, ekipos pradėjo rungtynes žvalgyba.

Visgi „Vėtrai“ pavyko sukurti vieną labai pavojingą ataką. 5 minutę po E.Grigaičio perdavimo iš dešiniojo atakos krašto Tomas Ražanauskas baudos aikštelėje galva gudriai numetė kamuolį Nikolajui Mašitševui, kuris smūgiavo iš maždaug 12 metrų. „Ekraną“ išgelbėjo kamuolį atmušęs vartininkas Vytautas Černiauskas.

Panašų šansą 14 minutę turėjo „Ekranas“. Po adresato nepasiekusio E.Varno perdavimo Darko Arandelovičius iš kito krašto pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur Dominykas Galkevičius beveik netrukdomas smūgiavo galva. Tačiau smūgį atmušė „Vėtros“ vartininkas Povilas Valinčius.

22 minutę Nikolajus Mašitševas staigiu smūgiu iš toli pasiuntė kamuolį šalia virpsto. Tai buvo vienas iš retų tolimų smūgių – komandos apskritai retai bandydavo smūgiuoti į vartus ir stengėsi išnaudoti standartinės padėtis. Tačiau tiek „Vėtros“, tiek „Ekrano“ gynyba žaidė gana užtikrintai.

Nedidelę iniciatyvą turėjo tai viena, tai kita komanda, o prieš pertrauką šiek tiek daugiau atakų  pavyko surengti „Vėtrai“. Visgi Gedimino Paulausko tolimas šūvis buvo netikslus, o priešpaskutinę kėlinio minutę šeimininkų išpuolis baigėsi nepavykusiu Roberto Vėževičiaus smūgiu.

Po pertraukos pastarasis saugas aikštėje nepasirodė – jį pakeitė puolėjas N.Vasiliauskas, o atakos smaigalyje žaidęs E.Grigaitis atsitraukė į dešinįjį kraštą.

Kėlinio pradžioje „Vėtra“ turėjo neblogą šansą kontratakai. Kraštu spurtavęs N.Vasiliauskas atmetė kamuolį N.Mašitševui, šis bandė atlikti perdavimą dar labiau į kraštą E.Grigaičiui, bet pritrūko tikslumo. Netrukus jau atakavo „Ekranas“ ir Valdas Trakys baudos aikštelėje nesugebėjo pasiekti E.Varno perdavimo iš krašto.

53 minutę „Ekrano“ atakoje Deimantas Bička pabėgo nuo gynėjų ir buvo pargriautas prie pat baudos aikštelės. Tačiau tai nebuvo „paskutinės vilties“ pražanga ir „Vėtros“ kapitonas Algis Jankauskas atsipirko įspėjimu, o po baudos smūgio D.Bička pataikė į gyvatvorę.

„Ekranas“ antrojo kėlinio pradžioje atakavo dažniau ir aštriau. 56 minutę baudos smūgio Dainius Gleveckas baudos aikštelėje galva smūgiavo šalia vartų, o po poros minučių jau E.Varnas spyrė pro šalį iš baudos aikštelės krašto.

Grėsmę „Vėtros“ gynybai kėlė ir po keitimo aikštėje pasirodęs greitasis kanadietis Stephenas Ademolu. Tačiau kartą spurtavęs nuo aikštės vidurio ir apibėgęs pora varžovų „Ekrano" legionieriaus netiksliai perdavė kamuolį.

Visgi 65 minutę arčiausiai tikslo buvo „Vėtra“. Po kampinio A.Jankauskas galva smūgiavo kamuolį ir šį „Ekrano“ žaidėjas E.Varnas atmušė nuo vartų linijos.  Po šio epizodo jau šeimininkai atakavo šiek tiek sėkmingiau. 75 minutę pavojingas buvo N.Mašitševo smūgis iš eigos baudos aikštelėje, bet kamuolys prariedėjo pro šalį.

Mačo pabaigoje neatrodė, kad kuri nors komanda galėtų mesti didesnes pajėgas į puolimą ir išplėšti pergalę. Vis tik „Ekranas“ dar tris kartus privertė sunerimti „Vėtros“ ekipą ir jos gerbėjus.

84 minutę S.Pogrebanas baudos aikštelėje iš eigos smūgiavo šalia vartų. Prabėgus dar trims minutėms po eilinio baudos smūgio ir D.Bičkos  pasiųsto kamuolio į baudos aikštelę, V.Trakys galva mušė greta virpsto. Baigiantis pagrindiniam laikui „Ekranas“ uždirbo dar vieną baudos smūgį prie varžovų baudos aikštelės, bet D.Bičkos spirtam kamuoliui kelią vėl užstojo gyvatvorė.

Įvarčių taip ir nebuvo įmušta – komandos tenkinosi lygiosiomis, kurios mažai pakeitė prieš šį mačą buvusią padėtį. „Vėtra“ be įvarčių šį sezoną sužaidė antrąjį kartą – pirmasis buvo dvikovoje su „Sūduva“, o „Ekranui“ iš aštuntų lygiųjų šios buvo pirmosios „sausos“. Abi komandos po dešimties dienų dar kartą kovos atidėtose rungtynėse Panevėžyje.

„A lygos“ rikiuotė (po 21-ojo turo)
VietaKomandaR.P.Lg.Pr.Įv.sant.Taškai
1.Vėtra21145243:1447
2.Ekranas21128139:1544
3.Sūduva21118242:1441
4.Šiauliai221021027:2332
5.Tauras2285921:2029
6.Banga22561120:3621
7.LKKA ir Teledema21331513:4212
8.Kruoja22251518:5911

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius