Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos naujokai sezoną pasitinka surinkę biudžetą ir nedrąsiai žvilgčiodami į Europą

A lygos vartus šį sezoną pirmą kartą klubo istorijoje praversiantis Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas stipriausiame šalies futbolo divizione žada užsibūti ne vienerius metus.

Nors oficialiai kito sezono A lygos dalyviai dar nepaskelbti, Kauno klubo vykdomasis direktorius Dainius Šumauskas neabejoja, kad „Hegelmann Litauen“ bus įjungta žalia šviesa.

A lygos dalyvių skaičius šiemet turėtų šoktelėti nuo šešių iki dešimties ir LFF Pirmoje lygoje sidabrą pernai iškovoję kauniečiai tikrai bus tarp tų keturių laimingųjų, kurie papildys stipriausiųjų gretas.

„Kitų minčių ir negali būti, ruošiamės A lygos debiutui. Pasirašėme sutartį su perspektyviu treneriu Andriumi Skerla, praėjusią savaitę turėjome vadovų susirinkimą su klubo savininku ir jame pasitvirtinome biudžetą bei apsitarėme sezono planus ir uždavinius“, – 15min pasakojo D.Šumauskas.

Nors šiemet LFF licencijavimo komitetas A lygos klubams keliamą finansinę kartelę žada kiek nuleisti, „Hegelmann Lituaen“ sezoną planuoja kiek didesniu ir „saugesniu“ 300 tūkst. eurų biudžetu – toks reikalavimas stipriausios šalies lygos klubams būdavo keliamas keletą pastarųjų metų.

„Nusprendėme, kad viskas priklausys nuo mūsų demonstruojamų rezultatų. Jeigu sezono metu matysime, kad galime pakovoti dėl ketvirtos vietos ir tuo pačiu kelialapio į Europą, tuomet ir biudžetą galėtume dar šiek tiek padidinti ir susistiprinti keletu žaidėjų. Tam turime galimybes“, – pasakojo D.Šumauskas.

„Hegelmann Litauen“ nuotr./Dainius Šumauskas
„Hegelmann Litauen“ nuotr./Dainius Šumauskas

Anot klubo vadovo, debiutiniame sezone „Hegelmann Litauen“ dešimties komandų turnyre taikysis į 5-6 pozicijas, tačiau neatmeta galimybių pasižvalgyti ir į europines vietas.

„Suprantame, kad norint įgyvendinti šiuos tikslus, reiks nemažai permainų. Manau, kad šiemet pasikeis apie pusė komandos žaidėjų“, – svarstė D.Šumauskas.

Klubas jau anksčiau skelbė, kad komandai praėjusiais metais vadovavęs Artūras Ramoška sutiko likti klube ir nuo šiol bus A.Skerlos asistentas bei dirbs su ekipos vartininkais. Klube liko ir treneriu dirbęs iki šiol Tadas Vilkevičius.

Tarpsezonio žaidėjų turguje „Hegelmann Litauen“ kol kas yra vienas aktyviausių A lygos klubų. Kauniečiai jau sukirto rankomis su naujoku iš Nigerijos Omokhafe Samsono Thomasu, pratęsė sutartis su Gabrieliu Zagursku, Klaudijumi Upstu, Ugniumi Lekečinsku ir Roku Rasimavičiumi.

Prieš vienuolika metų įkurtas „Hegelmann Litauen“ klubas ne vienerius metus praleido Kauno apskrities čempionatuose, o Pirmoje lygoje žaidė du pastaruosius sezonus ir pernai iškovojo sidabrą.

„Hegelmann Litauen“ nuotr./Antonas Hegelmannas ir Dainius Šumauskas
„Hegelmann Litauen“ nuotr./Antonas Hegelmannas ir Dainius Šumauskas

Komandą išlaiko vokiečių kapitalo krovinių pervežimo ir logistikos bendrovė „Hegelmann Transporte“ ir futbolui neabejingas jos prezidentas Antonas Hegelmannas.

Į A lygą ambicingi kauniečiai beldėsi jau praėjusiais metais, kai užpernai Pirmoje lygoje užėmė septintą vietą. Šiemet „Hegelmann Litauen“ ambicijos kur kas didesnės, juolab kad į A lygą pavyko prasibrauti sportiniu keliu.

Ateinantį sezoną, kaip ir praėjusiais metais, „Hegelmann Litauen“ turėtų pradėti LFF dirbtinės dangos treniruočių aikštėje. Vėliau planuojama persikelti į rekonstruotą S.Dariaus ir S.Girėno stadioną. D.Šumauskas taip pat yra prasitaręs, kad Pirmos lygos sidabro medalių laimėtojai svarsto ir galimybę ateityje rekonstruoti kurią nors buvusią Kauno futbolo aikštę bei ten įkurti savo klubo bazę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius