Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos sezono pabaigos desertas: „Žalgiris“ prieš „Ekraną“

Šeštadienio popietę priešpaskutiniajame Lietuvos A lygos ture ginklus surems principiniai varžovai – čempionais tapę Panevėžio „Ekranas“ bei Vilniaus „Žalgirio“ klubas.
Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai
Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

„Žalgiris„ – „Ekranas”
Lyga: „A lyga“
Stadionas: LFF stadionas
Data: 2011.10.30
Laikas: 17.00 val.

„Žalgiris“

Vilniaus „Žalgirio“ klubui praeitas turas buvo lemtingas – svečiuose rezultatu 0;2 nusileista Marijampolės „Sūduvos“ komandai, žinios iš Tauragės, kur „Ekranas“ kovėsi su „Tauru“, taip pat atėjo blogos – Panevėžio ekipa iškovojo pergalę, taigi „žalgiriečiai“ jau nebeturi teorinių vilčių pavyti varžovus per du turus.

„Žalgiris“ beveik visą sezoną buvo besivijančių vaidmenyje ir dažniausiai dalijosi 2-3 vietas su „Sūduvos“ ekipa, tačiau prieš kelias savaites užsitikrino sidabro medalius, bet visgi tiek „vilniečių“ treneris Vitalijus Stankevičius, tiek žaidėjai neslėpė noro pakovoti dėl čempionų titulo.

Verta pažymėti, kad iki neseniai pralaimėto mačo su „Šiauliais“, „žalgiriečiai“ sugebėjo nepralaimėti net 18 rungtynių iš eilės, bei iš viso praleido vos 11-a įvarčių, o tai rodo gerą Vilniaus komandos gynybą.

„Žalgiris“ šiandienos dvikovai bus pasiruošęs gerai – komandoje visi bus išsigydę traumas. Tuo tarpu „žaliai baltų“ gynėjas Georgas Freidgemas teigė, kad sezoną savų žiūrovų akivaizdoje nori užbaigti pergale, tuo labiau prieš A lygos čempionus „Ekraną“.

„Sirgaliai mums padės nusiteikti kovai. Norime aistruoliams padovanoti pergalę ne prieš bet ką, bet prieš A lygos čempionus. Žinoma, vyks ir kova dėl garbės. Kausimės dėl Vilniaus „Žalgirio“. Norime įrodyti, kad tarpusavyje žaidžiant šį sezoną buvome stipresni. Esu tikras, kad nekovojančių aikštėje nebus. Visi kausis iš visų jėgų, juk sezono pabaiga, norisi jį baigti kuo geriau, net jei rezultatas neturės įtakos turnyro lentelei“, – sakė gynėjas klubo svetainei.

„Ekranas“

Panevėžio „Ekrano“ komanda Lietuvos čempionais tapo jau ketvirtąjį kartą iš eilės, o iš viso šeštą kartą kelią trofėjų į viršų.

Panevėžio klubas beveik visą sezoną išlaikė lyderio poziciją ir jos neužleido didžiausiems konkurentams – „Žalgiriui“ bei „Sūduvai“.

Tarptautiniuose frontuose „Ekranui“ nepavyko prasimušti į pagrindinės Europos lygų varžybas. Trečiajame UEFA Čempionų lygos etape buvo nusileista Borisavo „BATE“ klubui, o Europos lygos paskutiniajame atrankos etape nusileista Tel Avivo „Hapoel“.

Tačiau tėvynėje ir toliau karaliauja „mėlynai raudoni“, jie dar kartą tapo čempionais. Daugelis futbolo specialistų giria ekipos trenerį Valdą Urboną, kuris gerai sustygavo klubo žaidimą ir atvedė jį į šias pergales.

„Ekrano“ saugas Aurimas Kučys prieš rungtynes kalbėjo: „Džiaugiamės iškovotu titulu, likusiose rungtynėse mėgausimės futbolu. Žinoma, norėjosi, kad čempionato baigtis išsispręstų Vilniuje, bet ką padarysi – bandysime nusiteikti psichologiškai ir atsirevanšuoti už pralaimėjimą Panevėžyje.“

Klubas į Vilnių vyksta stipriausios sudėties, tad išvysime visiškai pilnus abiejų klubų atsarginių suolelius bei pagrindinės sudėties žaidėjus startiniame vienuoliktuke.

Paskutiniai penki „Žalgirio“ rezultatai:
„Žalgiris“ 1 – 0 „Tauras“
„Lechia“ 0 – 0 „Žalgiris“
„Žalgiris“ 3 – 0 „Atlantas“
„Šiauliai“ 0 – 1 „Žalgiris“
„Sūduva“ 2 – 0 „Žalgiris“

Paskutiniai penki „Ekrano „rezultatai:
„Ekranas“ 1 – 0 „Banga“
„Banga“ 1 – 4 „Ekranas“
„Šiauliai“ 0 – 0 „Ekranas“
„Ekranas“ 2 – 0 „Nevėžis“
„Tauras“ 0 – 1 „Ekranas“

Prognozuojama startinė „Žalgirio“ sudėtis:
Rapalis; Kurnaevas, Vaitkūnas, Jankauskas, Vaskela; Bonometti, Grgurovičius, Šilėnas, Jokičius; Matulevičius, Astrauskas.

Prognozuojama startinė „Ekrano“ sudėtis: Zubas; Jokšas, Dedura, Samusiovas, Tomkevičius; Kučys, Andelkovicius, Radavičius, Uche; Velička, Fofana.

HalfTime.Lt prognozė: „Žalgiris“ 2 – 1 „Ekranas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius