Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A lygos turo apžvalga: greičiausias sezono įvartis ir įspūdingas gynėjo pasirodymas

„Optibet A lygos“ 22-ajame ture abu čempionato lyderiai džiaugėsi triuškinamomis pergalėmis.
Nerijus Valskis
Nerijus Valskis / zalgiris.lt nuotr.

Blyksnis. Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa iškovojo itin solidžią pergalę – namuose net 5:0 sutriuškino Telšių „Džiugą“ ir su 48 įvarčiais vis dar išlieka rezultatyviausia čempionato komanda.

Prie laimėjimo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu prisidėjo Klaudijus Upstas, kuris pastarąjį kartą „Optibet A lygoje“ pasižymėjo dar 2017 metais, kai atstovavo „Jonavai“.

Antirekordas. Dvikovą Kaune „Džiugas“ norės pamiršti kuo greičiau, kadangi rezultatas 0:5 lėmė didžiausią pralaimėjimą žaidžiant šalies pirmenybėse. Per pirmus du čempionato trečdalius džiugiečiai iškovojo vos dvi pergales – abi jos buvo pasiektos akistatose prieš „Jonavą“.

Sugrįžimas. „Kauno Žalgiris“ galbūt ne taip sklandžiai, kaip norėtų, bet svečiuose 2:1 įveikė „Jonavą“ bei iškovojo antrą pergalę iš eilės. Šis laimėjimas žalgiriečiams leido priartėti prie trijų aukščiau turnyro lentelėje esančių konkurentų.

Jonavoje pirmą kartą pasirodė klubą papildęs Nerijus Valskis – 35-erių puolėjas, pastarąjį kartą „Optibet A lygoje“ žaidęs 2016-aisiais, buvo mestas į kovą rungtynėms artėjant į pabaigą.

Atsidarė. Šiemet II lygoje Kauno FM „Fortūna“ marškinėlius vilkėjęs Genaras Samsonikas vasarą persikėlė į „Jonavą“ bei pelnė pirmą savo įvartį, kai pasinaudojo varžovo klaida atliekant perdavimą. Pirmenybių autsaideriai pirmą kartą šiame sezone įmušė įvartį antrame mače iš eilės.

Budelis. FA „Šiauliai“ saugas Deividas Šešplaukis šiemet antrą kartą svečiuose pasiuntė „Panevėžį“ į nokautą. Būtent šio žaidėjo taiklus smūgis 95-ąją minutę tapo pergalingu ir leido šiauliečiams džiaugtis pergale rezultatu 2:1.

Šis laimėjimas išlaiko 33 taškus turintį Saulės miesto klubą netoli 3–6 vietas užimančių ekipų.

Gynyba. Pastaruoju metu panevėžiečiai išsiskiria prastu žaidimu prie savo vartų. Valdo Urbono kariauna jau penkerias rungtynes iš eilės praleidžia įvarčius, o dviejuose pastaruosiuose susitikimuose pati siunčia kamuolius į savo vartus. Per 21 mačą „Panevėžys“ šiuo metu yra praleidęs 18 įvarčių.

Benefisas. Retai kada kairiojo krašto gynėjas tampa akivaizdžiai geriausiu dvikovos žaidėju, tačiau Vilniaus „Žalgirio“ atstovui Joeliui Bopesu pavyko tuo pasižymėti.

Sostinės derbyje „Riteriai“ buvo įveikti net 5:1, o J.Bopesu atliko 2 rezultatyvius perdavimus, uždirbo baudinį, po jo smūgio kamuolys rikošetais įskriejo į vartus ir pakėlė kampinį, kai po kilusios sumaišties 10-ąjį savo įvartį pelnė Renanas Oliveira.

Pažadino. „Riteriai“ gali pasigirti tuo, kad pelnė greičiausią šio sezono įvartį. Artūras Dolžnikovas pasinaudojo Petaro Mamičiaus klaida ir pasiuntė kamuolį į vartus, kuris juose atsidūrė tik prasidėjus 21-ajai sekundei.

A.Dolžnikovas šiame sezone per 19 mačų pelnė 4 įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Dešimtmetis. Gargždų „Banga“ dar kartą pademonstravo, kad namų stadione yra labai sunkiai įkandamas riešutas. Vartininkas Mantas Bertašius atrėmė antrą baudinį šiame sezone ir tai leido sužaisti lygiosiomis su Marijampolės „Sūduva“ – 0:0.

Pastarąjį kartą „Banga“ namuose sūduviečiams nepralaimėjo dar 2012 metų rugpjūčio 17 dieną – tada akistata taip pat baigėsi be įvarčių.

Nepasinaudojo. „Sūduvos“ puolėjas Kule Mbombo galėjo tapti trečiuoju žaidėju, kuris šiemet yra pasiekęs dviženklį pelnytų įvarčių skaičių, tačiau to neleido padaryti M.Bertašius. Viliui Armanavičiui besigydant traumą, jį pavijo taip pat 10 kartų pasižymėjęs R.Oliveira.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius