Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Ševčenka ir kiti treneriai regi trijų komandų lenktynes be Lietuvos

Garsūs futbolo treneriai taktiškai atsiliepė apie Lietuvos rinktinę, ištraukus 2020 metų Europos čempionato burtus, bet kovoje dėl kelialapių į finalinį turnyrą regi tris komandas.
Andrijus Ševčenka
Andrijus Ševčenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2020 metų Europos čempionato atrankos burtai Lietuvos rinktinę nunešė į B grupę, kurioje kitais metais teks žaisti su Portugalija, Ukraina, Serbija ir Liuksemburgu.

Po burtų Lietuvos rinktinės varžovų treneriai išskyrė tris komandas.

„Aš sakyčiau, kad tai grupė, kurioje trys rinktinės kovos dėl dviejų pirmųjų vietų, o viena jų yra Portugalija“, – sakė Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santosas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Į orą mėtomas Fernando Santosas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Į orą mėtomas Fernando Santosas

2016 metais portugalus į Europos čempionato auksą vedęs strategas mandagiai atsiliepė ir apie Lietuvą.

„Turime ir komandų, kurios auga: Lietuva, su kuria nesu žaidęs būdamas Portugalijos rinktinės treneriu, bet esu susidūręs, kai vadovavau Graikijai – su jais (lietuviais) žaisti visada sunku“, – pažymėjo F.Santosas.

Sunku įvardinti kaip F.Santosas įžvelgia Lietuvos futbolo rinktinės augimą, bet jis panašiai atsiliepė ir apie Liuksemburgą: „Liuksemburgas tobulėja, be to, tai šalis, į kurią mums bus miela nuvykti, nes ten daug emigrantų.“

Ukrainos rinktinei vadovaujantis Andrejus Ševčenka burtus vertino kritiškai, nes mano, kad iš trečiojo pagal pajėgumą krepšelio pakliuvo pati stipriausia ekipa – Serbija.

„Paklaustas, ar Ukrainai pasisekė, kad iš žemesnio pajėgumo krepšelio gavo Lietuvą ir Liuksemburgą, 2004 metais geriausiu pasaulio futbolininku pripažintas ukrainietis atsakė atsargiai: „Nė viena komanda negali būti neįvertinta. Su visais reikia žaisti ir laimėti. Kuo daugiau pergalių pasieksime, tuo daugiau šansų patekti į finalinį turnyrą.“

Lietuvos rinktinę bene geriausiai pažįsta Serbijos rinktinės treneris, kurio vadovaujamiems futbolininkams jau teko žaisti su lietuviais Tautų lygoje – serbai nugalėjo 1:0 Vilniuje ir 4:1 Belgrade.

„Popieriuje Portugalija gali būti favoritė, bet ir mes turime jauną komandą, kurioje žaidėjai tampa vis geresni“, – apie burtus kalbėjo M.Krstajičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas ir Mladenas Krstajičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas ir Mladenas Krstajičius

Jis mano, kad lenktynės dėl dviejų bilietų į Europos čempionatą vyks tarp trijų komandų.

„Manau, kad trys komandos kovos dėl pirmosios vietos, bet mes negalime nuvertinti Lietuvos ir Liuksemburgo“, – sakė serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius