-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Skerla išrinko Čempionų lygos atkrintamųjų favoritus

Šią savaitę paaiškės pirmieji keturi Čempionų lygos turnyro ketvirtfinalio dalyviai. Sirgalių akys gali nebekrypti nebent į Valensiją, kur vietos komanda jau turi labai mažai galimybių praverti duris į kitą etapą, o kituose stadionuose bus nemažai intrigos. Ypač „Anfield“ stadione, kuriame atsirevanšuoti svečiams iš Ispanijos sieks titulą ginantis „Liverpool“.
Andrius Skerla
Andrius Skerla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Čempionų lygos savaitė prasidės rungtynėmis Leipcige, kur vietos „RasenBallsport“ sieks ir antrą kartą nuliūdinti „ypatingojo“ Jose Mourinho treniruojamą „Tottenham Hotspur“. Jų namuose vykusi pirmoji dvikova baigėsi Vokietijos ekipos pergale 1:0, tad komandai iš Londono teks atakuoti, tačiau be traumuotų Harry Kane`o ir Son Heung-mino tai gali būti sunku padaryti.

Vienuolikės iš Anglijos gynėjus į neviltį turėtų varyti Timo Werneris, kuris pirmojoje akistatoje ir pasiuntė kamuolį į vartus nuo 11 metrų žymos. Dėl to „Tottenham Hotspur“ pergalės čia nesitiki ir buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas, daugiausiai rungtynių jos sudėtyje sužaidęs Andrius Skerla.

„Komanda yra gilioje duobėje, rezultatai nedžiugina nei sirgalių, nei J.Mourinho. O Leipcigo atstovai kaip tik atrodė galingai, sukūrė daug puikių momentų, tiesiog buvo bent du kartus stipresni. Tad „Tottenham Hotspur“ bus sunku pasiekti reikalingą rezultatą“, – mano pašnekovas.

Iš tiesų, „Betsafe“ svečių ekipos pergalės tikimybę vertina vos 17 procentų. Kur kas daugiau šansų – 41 proc. – svečiuose iškovoti pergalę turi Bergamo „Atalanta“, kuri pirmojoje dvikovoje namuose nugalėjo „Valencia“ rezultatu 4:1. Dar sunkiau, anot A.Skerlos, šeimininkams bus ir dėl koronaviruso grėsmės priimto sprendimo žaisti be žiūrovų. Tiesa, ispanai turi ir tam tikrų stiprybių.

„Futbolas žaidžiamas žiūrovams, tad toks sprendimas tikrai nepadės „Valencia“. Aišku, ji turėjo savo progų pirmoje akistatoje, tad jei pavyktų greitai įmušti keletą įvarčių, intriga išliktų, tačiau tokio rango varžybose tai padaryti bus sunku. „Atalantai“ pakišti koją galėtų nebent tik patirties trūkumas“, – įsitikinęs A.Skerla.

Trečiadienį daugybės sirgalių akys nukryps į Liverpulį, kur praėjusiame sezone triumfavusi vietos komanda bandys atsirevanšuoti už pralaimėjimą rezultatu 0:1 svečiams iš Ispanijos – Madrido „Atletico“. „Betsafe“ analitikų nuomone, šioje akistatoje, kurią drąsiai galima laikyti savaitės centrine dvikova, favoritais laikomi anglai. Net nepaisant to, kad „Premier“ lygoje „Liverpool“ patyrė pirmąją nesėkmę, o taurės varžybose turėjo kapituliuoti prieš „Chelsea“.

„Nesureikšminu to – anksčiau ar vėliau turėjo ateiti toks laikas, ypač po to, kai tiek laiko žygiuota be pralaimėjimų. Be to, „Liverpool“ namie žais visiškai kitaip – sirgaliai yra jų galbūt net 13-as žaidėjas, tad ši komanda turėtų pasiekti savo tikslą“, – tvirtina buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas.

Verta prisiminti, kad pernai į finalą ši ekipa žengė namie panaikinusi trijų „Barcelona“ įvarčių deficitą, todėl ir šįkart „raudoniesiems“ žadama pergalė – to tikimybė siekia net 61 procentą. Tiesa, abiejų komandų šansai patekti į kitą etapą yra panašūs, tad reikėtų laukti bekompromisės kovos.

Paskutinėje šios savaitės Čempionų lygos rungtynėse susikaus vienas ryškiausių jaunųjų futbolo žvaigždžių turinčios komandos – Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Dortmundo „Borussia“. Pirmojoje akistatoje Vokietijoje šį sezoną kaip iš natų žaidžiantis Erlingas Brautas Haalandas įsūdė du įvarčius į varžovų vartus, į ką vienu taikliu smūgiu atsakė PSG žvaigždė Neymaras.

„Paryžiaus komandai paskutinius sezonus pritrūkdavo sėkmės. Bet ir be jos ji turėtų praeiti į kitą etapą, nors laukia išties sunkios rungtynės – „Borussia“ rungtyniauja fantastiškai, Vokietijoje varžosi dėl čempionų titulo“, – kalba A.Skerla.

Tuo metu lažybininkai taip pat nugalėtojais trečiadienį mato Prancūzijos ekipą – to tikimybė siekia net 55 procentus, nors yra abejonių, ar ji pasieks reikiamą rezultatą. To galimybė – 48 procentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius