Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Afrikos čempionate – Tuniso dūris favoritei Nigerijai ir kortelių rekordas

Nigerijos futbolininkai dominavo Afrikos futbolo čempionato grupės varžybose, iškovodami visas tris pergales, bet suklupo jau pirmajame atkrintamųjų etape.
Spalvingieji Nigerijos sirgaliai keliauja namo.
Spalvingieji Nigerijos sirgaliai keliauja namo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Geriausią grupių etapo rinktinę aštuntfinalyje 1:0 (0:0) šokiravo nacionalinė Tuniso vienuolikė.

Tunisas į atkrintamąsias pateko tik kaip viena iš geriausių trečiąsias vietas grupių etape užėmusių rinktinių, pralaimėjusi ir Maliui (0:1), ir Gambijai (0:1).

Tačiau Youssefas Msakni (47 min.) paleido tolimą raketą antrojo kėlinio pradžioje, vartininkas Maduka Okoye suklydo ir Nigerija išsigelbėti nebesugebėjo.

„Supererelių“ padėtį netrukus apsunkino ir raudoną kortelę po vaizdo peržiūros gavęs Alexas Iwobis (64 min.). Jis į aikštę kilo nuo atsarginių žaidėjų suolo ir spėjo sužaisti vos 5 minutes.

Vienai didžiausių favoričių Nigerijai Afrikos čempionatas baigėsi, o netikėtai į ketvirtfinalį patekęs Tunisas dėl vietos pusfinalyje dabar varžysis su Burkina Faso futbolininkais.

Pastarieji sekmadienį laimėjo po neįtikėtinai atkaklios 11 metrų baudinių serijos. Tiesa, prieš tai Burkina Fasas didžiąją rungtynių dalį pirmavo prieš Gaboną, tačiau vos nepaleido pergalės iš savo rankų.

18 minutę Burkina Faso lyderis Bertrandas Traore nerealizavo 11 metrų baudinio, bet jis savo klaidą ištaisė dar po 10 minučių – 1:0.

Antrajame kėlinyje teisėjas parodė antrą geltoną kortelę Sidney Obissai (68 min.) ir, atrodė, Burkina Fasas ramiai pateks į ketvirtfinalį. Vis dėlto jau per pridėtą laiką nelaimė nutiko Adama Guirai – kamuolys, pataikęs į jo galvą, pakeitė kryptį ir įskriejo į vartus. Gabonas išplėšė pratęsimą.

Per papildomą pusvalandį pasižymėti niekam nepavyko ir komandos stojo mušti 11 metrų baudinių. Jų prireikė net 18-os, kol Lloydas Palunas galiausiai suklydo ir Burkina Fasas laimėjo seriją 7:6.

Beje, šiose rungtynėse teisėjas Redouane Jiyedas iš Maroko parodė net 16 geltonų kortelių (ir vieną raudoną), taip pasiekdamas visų laikų Afrikos futbolo čempionatų rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius