-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afrikos čempionų atleistas strategas prie „Marseille“ vairo keičia išvytą G.Gattuso

Italijos futbolo legenda Gennaro Gattuso neteko vyr. trenerio darbo „Marseille“ klube. Jį keičia prancūzas Jeanas-Louisas Gasset, išgarsėjęs Afrikos čempionate.

46-erių specialisto, buvusio garsaus futbolininko, G.Gattuso karjera Prancūzijoje užtruko mažiau nei 5 mėnesius.

„Marseille“ klubo vairą jis perėmė pernai rugsėjį, kai pakeitė „Villarreal“ ekipą šiuo metu vadovaujantį Marcelino. Pastarasis Prancūzijos pietuose praleido dar mažiau laiko – vos tris mėnesius.

G.Gattuso prieš „Marseille“ vairo pasiekė 9 pergales iš 24 galimų.

Imago / Scanpix nuotr./Gennaro Gattuso
Imago / Scanpix nuotr./Gennaro Gattuso

Gruodį ekipa buvo laimėjusi net keturis sykius iš eilės ir pakilusi į šeštą vietą Prancūzijos čempionate, tačiau iš paskutinių 6 mačų laimėti nepavyko nė vieno. „Ligue 1“ pirmenybėse „Marseille“ žengia devinta.

G.Gattuso pakeis 70-metis prancūzas Jeanas-Louisas Gasset.

Pastarasis praėjusį mėnesį taip pat neteko darbo, kai buvo atleistas ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinės po grupių etapo Afrikos čempionate.

Įdomiausia, kad be J.L.Gasset likę DKK futbolininkai galiausiai apvertė viską aukštyn kojomis ir triumfavo žemyno pirmenybėse.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeanas-Louis Gasset
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeanas-Louis Gasset

Praėjusį mėnesį „Marseille“ iškrito iš Prancūzijos taurės. Tiesa, dar tęsia kovą UEFA Europos lygoje – ketvirtadienį atsakomajame mače namie priims Donecko „Šachtar“ klubą. Pirmoji akistata baigėsi 2:2.

Jau daugiau nei dešimtmetį treneriu dirbantis G.Gattuso spėjo pakeisti 8 klubus. Jis taip pat vadovavo „AC Milan“, „Napoli“, „Valencia“ bei Herakliono OFI klubams, iš kurio šiame sezone buvo atleistas ir lietuvis Valdas Dambrauskas.

Tuo metu J.L.Gasset klubiniame futbole ir toliau darbuojasi tik Prancūzijos rinkoje. Anksčiau jis vadovavo „Bordeaux“, „Saint-Etienne“, „Montpellier“, „Istres“ bei "Caen“ klubams.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius