-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis „Atlanto“ vardas – į Lietuvos futbolo kapines

Dar visai neseniai A lygoje žaidęs Klaipėdos „Atlantas“, panašu, kad artimiausiu metu išnyks iš Lietuvos futbolo žemėlapio. Klubo vadovas Vidas Adomaitis neslepia, kad netrukus klubui turėtų būti skelbiamas bankrotas ir beveik neabejojama, kad istorinio uostamiesčio futbolo klubo ateinantį sezoną neliks.
Klaipėdos „Atlantas“
Klaipėdos „Atlantas“ / nuotr. atlantas.lt

„Yra pakankamai didelė bauda, kurią mūsų klubui skyrė Lietuvos futbolo federacija. Nesumokėję jos, paprasčiausiai neatitiksime licencijavimo reikalavimų“, – duodamas interviu „Klaipėdos sportas“, kalbėjo V.Adomaitis.

Anot jo, bauda siekia kelias dešimtis tūkstančių eurų. „Atlantas“ šiemet planavo žaisti Pirmos lygos pirmenybėse, tačiau didžiulė bauda tapo inkaru, veikiausiai nugramzdinsiančiu istorinį vardą į pražūtį.

„Vienas iš licencijavimo kriterijų, nesvarbu, kokioje lygoje norėtum žaisti, yra skolų neturėjimas Lietuvos futbolo federacijai. Neperšokus šio barjero, klubas negali dalyvauti. Savotiška aklavietė, vedanti į niūriausią scenarijų. Buvo dedamos pastangos į restruktūrizavimo procesą atsiskaityti su kreditoriais ir klubą ištraukti iš gilios finansinės duobės. Keletą metų tos skolos mažėjo, sakyčiau, greitu tempu. Manyčiau viskas būtų buvę gerai“, – apgailestavo V.Adomaitis.

lawpartners.lt nuotr./Vidas Adomaitis
lawpartners.lt nuotr./Vidas Adomaitis

Finansinį kirtį iš LFF „Atlantas“ gavo, kai paaiškėjo, kad visas būrys komandos futbolininkų dalyvavo sutartose A lygos rungtynėse. Pasibaigus 2019-ųjų sezonui LFF skambiai pranešė, kad iš pasaulinės sporto rungtynių stebėjimo agentūros „Sportradar“ gavo daugiau nei 200 įspėjimų ir 25 raportus apie įtartinas A lygos ir Pirmos lygos klubų rungtynes. Šiame kontekste dažniausiai buvo minimi A lygoje žaidę „Palangos“ ir „Atlanto“ klubai.

Abu jie buvo išmesti į trečiąjį šalies divizioną. „Palanga“ iš karto po šio smūgio baigė savo egzistavimą, o „Atlantas“ bandė kapanotis. Praėjusį sezoną kaipėdiečiai žaidė LFF II lygos Vakarų zonoje.

Visgi praėjus kiek daugiau nei metams, panašu, kad „Atlanto“ vardo Lietuvos futbolo žemėlapyje irgi neliks.

„Perspektyva – niūri. Lietuvos futbolo federacijos priimti sprendimai yra gerbtini, o mums tai yra nepakeliama našta, vedanti prie paties blogiausio scenarijaus – bankroto paskelbimo“, – „Klaipėdos sportas“ cituoja V.Adomaitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius