-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja Vilniaus REO sudėties kontūrai: A lygos debiutantai kardinalių pokyčių nežada

Lietuvos futbolo A lygoje šiemet rungtyniausiantis Vilniaus REO klubas didelių pokyčių komandos sudėtyje nežada.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

2011 metais REO laimėjo Lietuvos pirmosios lygos pirmenybes. Vilniečiai penkiais taškais aplenkė Kėdainių „Nevėžį“ ir iškovojo teisę rungtyniauti A lygoje. REO klubas  laiku neįgyvendino A lygos licencijavimo kriterijų, tačiau jam išimties tvarka leista dalyvauti čempionate. Klubas iki kovo 9 dienos įpareigotas pašalinti nustatytus trūkumus.

REO po 2011 m. sezono mėnesį pailsėjo, o vėliau visi, kurie norėjo, lengvai treniravosi. Rimtai rengtis sezonui sostinės ekipa pradėjo šių metų sausio pradžioje. 

Po praėjusio sezono rytdienos varžovų ekipoje pasikeitimų labai mažai. „Su komanda atsisveikino tik du futbolininkai – gynėjas Ignas Šapola ir saugas Pavelas Stempkovskis. Jau yra ir du naujokai, su kuriais esame sutarę, kad jie rungtyniaus mūsų komandoje. Tai Andrius Lipskis ir Gajus Kulbis, kurie pernai žaidė Gargždų „Bangoje“, – fksuduva.lt tinklalapiui pasakojo REO vyriausiasis treneris, buvęs legendinio „Žalgirio“ futbolininkas Stasys Baranauskas.

Paklaustas, ar ekipos peržiūroje yra žaidėjų, S.Baranauskas atsakė teigiamai. „Taip, tokių futbolininkų yra. Tarp kandidatų atstovauti REO yra Lietuvos futbolininkai Karolis Jasaitis, Marius Kazlauskas, Nikolajus Misiukas ir du užsieniečiai“, – sakė treneris.

Jis teigė, kad norėtų, jog ekipoje užsieniečių išvis nebūtų. „Aš nekvaršinu galvos, kiek legionierių šiemet vilkės mūsų komandos marškinėlius. Jei tai priklausytų nuo manęs, rinkčiausi tik vietos žaidėjus. Lietuvoje yra gabaus jaunimo, tačiau vaikinai negauna žaisti, kai jų vietą užima atvykėliai iš kitų šalių. Jei atvažiuotų tikrai labai geri legionieriai, tada būtų kita kalba. Bet dažniausiai taip nebūna“, – aiškino S.Baranauskas.   

Pasak jo, jauni Lietuvos futbolininkai, mūsų jaunimo rinktinės pasirodo prastai todėl, kad vaikinai negauna žaisti ir neturi galimybių tobulėti, nes visi klubai nori rezultatų tuojau pat.

Po praėjusio sezono REO komandoje liko vartininkai Marius Šalkauskas, Valdas Jakimavičius, gynėjai Andžejus Romeiko, Edgaras Rukštelė, Vikentijus Ivanovas, legionierius iš Rusijos Andrejus Usačiovas, saugai Andrius Miliškevičius, Tomas Ražanauskas, Darjušas Zachaževskis, Mantas Makutunovičius, Ronaldas Solominas, Erikas Milašauskas, Deividas Malkevičius ir  puolėjas Mindaugas Grigalevičius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius