Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aistra ne tik futbolui: gausi Pele šeima – (bent) septyni vaikai, trys santuokos

Ketvirtadienį San Paulo ligoninėje miręs Pele buvo ne tik talentingas futbolininkas, bet ir atviras žmogus, dalinęs meilę ir ją ėmęs per savo 82 metus trukusį gyvenimą. Kai kurios meilės dovanos ir vaisiai tapo puikiai žinomi visuomenei, o kai kurie liko šešėlyje, – rašo Brazilijos „Globo“.

Pele mokėjo meilę skleisti ir pats ją imti, – taip apie Brazilijos legendą sako jo draugai, tarp jų ir buvusios širdies draugės.

Anot Brazilijos dienraščio „Globo“, nors Pele buvo vedęs tris kartus, ne visi karšti santykiai nuvedė į vestuves.

Futbolo dievaičiui nuo pat karjeros pradžios netrūko dėmesio.

„Pamenu, kad 14, 15 metų merginos vis gaudė mane, – savo prisiminimus apie skandinaves iš pirmojo pasaulio čempionato 1958 metais Švedijoje pasakojo Pele. – Tos merginos norėjo kreolų.

Aš net kažkiek flirtavau su viena šviesia mergaite, vardu Llena. Jai patiko mano juoda oda, o mane žavėjo jos mėlynos akys ir šviesūs plaukai.“

Futbolo karaliumi vadinamas brazilas pirmąsyk vedė būdamas 26-erių, kai stojo prie altoriaus su brazilų ir argentiniečių kilmės Rosemari de reis Cholbicon.

„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele su žmona Rosemeri ir jų pirmagime Kelly 1967 metais.
„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele su žmona Rosemeri ir jų pirmagime Kelly 1967 metais.

Su ja Pele susilaukė trijų vaikų: dviejų dukrų Kelly Cristina (gimė 1967 m.) ir Jennifer (1978 m.) ir sūnaus Edsono (Edinho 1970 m.). Beje, Edinho vėliau irgi žaidė „Santos“ klube, o po vartininko karjeros Brazilijoje tapo ir treneriu. 2005 metais jis buvo apkaltintas pinigų plovimų ir prekyba narkotikais, 2014 metais jam skirta 33 metų nelaisvės, o realiai 2017 metais į kalėjimą sėdusiam Pele sūnui kitais metais buvo suteikta pusinė laisvė judėti, 2019 metais jis buvo paleistas.

Pirmoji Pele santuoka truko iki 1982 metų, nors iki tol buvo visko: ir daugybė konfliktinių kibirkščių, ir gimusių vaikų.

„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele ir jo pirmoji žmona Rosemeri, dukra Kelly ir tik gimęs sūnus Edsonas 1976 metais.
„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele ir jo pirmoji žmona Rosemeri, dukra Kelly ir tik gimęs sūnus Edsonas 1976 metais.

Dar kol buvo santuokoje su Rosemari, Pele turėjo santykių, kurių viešai nepripažino, su Anizia Machado. Iš jų aistros 1964 m. gimė Sandra Machado, kuri kone iki pat gyvenimo pabaigos (ji mirė 2006 m. nuo vėžio) siekė įrodyti, kad yra Pele dukra, kol teismas nurodė atlikti DNR testą ir tiesa buvo įrodyta. Pele ilgai atsisakinėjo daryti DNR testą, tad Sandra Machado išleido knygą „Dukra, kurios Karalius nenorėjo“. Vėliau ji reikalavo, kad futbolo legenda jai padidintų finansinę paramą, kad ji gautų tiek pat pinigų, kaip ir kiti Pele vaikai.

Sykį Pele atsidūrė ant žurnalo viršelio su Xuxa – jai buvo 17 metų, jam – 41. Jų santykiai truko šešerius metus ir taip pat buvo audringi.

„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele šešerius metus susitikinėjo su Brazilijos šou žvaigžde Xuxa.
„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele šešerius metus susitikinėjo su Brazilijos šou žvaigžde Xuxa.

Xuxa buvo garsiausia Pele moteris, žymi Brazilijos aktorė, dainininkė ir modelis, vėliau tapusi ir viena turtingiausių Brazilijos verslininkių. „Jis apgaudinėjo mane, sakė, kad santykiai atviri, bet atviri buvo tik jam. Kai man suėjo 23-eji, mano gyvenimas pasikeitė. Kai mane pakvietė filmuotis „Globo“ televizijai, jis liepė man atsisakyti“, – yra pasakojusi Xuxa, vėliau draugavusi ir su kita Brazilijos įžymybe, „Formulės-1“ lenktynininku Ayrtonu Senna.

„Scanpix“ nuotr./Brazilijos šou žvaigžde Xuxa.
„Scanpix“ nuotr./Brazilijos šou žvaigžde Xuxa.

Pele romanas su brunete administratore Lenita Kurtz po 1969 metų Brazilijos rinktinės rungtynių su Peru per vakarėlį ir dar vieną susitikimą oro uoste leido po devynių mėnesių San Paule gimti Flaviai. Kai jai suėjo 18 metų, motina nusprendė pasakyti, kad jos tėvas yra garsusis Pele. Po DNR testo jis pripažino Flavią kaip savo dukrą.

Savo knygoje Pele yra pasakojęs, kad susitikinėjo su „Miss Brazilija“ Deise Nunes, nors ji pati tai neigė. „Jis nusprendė taip sakyti, nes turėjome bendrų darbų“, – viename interviu tvirtino Brazilijos gražuolė.

Pele turėjo romaną su kita „Miss Brazilija“ Flavia Cavalcante, šįkart oficialiai. Brazilijos futbolo žvaigždė net buvo prasitaręs savo gydytojui ir artimam draugui Eduardo Gomesui, kad jis ves šią moterį. Jų romanas prasidėjo 1989 metais, kai Flavia Cavalcante buvo išrinkta gražiausia šalies moterimi.

Tuo metu, kai susitikinėjo su Xuxa, Pele flirtavo ir su Luiza Brunet, dar vienu modeliu, kuri papasakojo, kaip pakrypo 1980 metais vykusi kelių aukso spalvos rūbais pasipuošusių merginų ir Pele fotosesija. Pele, tada jau buvo laikomas futbolo karaliumi, paklausė: „Luiza, ar tu laisva šįvakar?“. Moteris pasakojo: „Aš atsisukau, galvodama, kad yra kita Luiza, bet jis žiūrėjo į mane. Likau sutrikusi ir atsakiau: „Taip, aš eisiu ruošti vakarienės savo vyrui“. Jis nusijuokė ir nepraradęs nuotaikos tarė: „Skanios vakarienės, gražuole“.

1996 metais Pele vedė vėl. Šįkart jo žmona tapo dainininkė Assiria Lemos Seixas. Su Pele jiedu susilaukė dviejų vaikų: 1996 metais gimė dvyniai Joshua ir Celeste. Ši sąjunga truko iki 2008 metų.

„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele su savo antrąja žmona Assiria Nascimento 1999 metais.
„Scanpix“ nuotr./Brazilijos futbolo legenda Pele su savo antrąja žmona Assiria Nascimento 1999 metais.

Būdamas 73-ejų Pele paskelbė, kad rengiasi vesti 41 metų Japonijos ir Brazilijos šaknų medicininės įrangos verslininkę Marcia Cibele Aoki. Jie susitikinėjo nuo 2010 metų, o susituokė 2016 metais. Aoki lydėjo futbolo karalių iki pat paskutinių jo gyvenimo dienų.

Nepaisant daugybės santykių ir paklydimų, Pele vaikai atrodė vieningi ir artimi, susirinkę per Kalėdas į San Paulo ligoninę, kur garsusis futbolininkas buvo gydomas vėl nuo lapkričio pabaigos, po atsinaujinusios žarnyno vėžio atakos.

Pirmoji Pele dukra Kelly, dažniausiai komunikavusi socialinėje erdvėje apie tėvo būklę, įkėlė nuotrauką, kurioje matyti vaikų rankos, sudėtos ant Pele krūtinės.

„Viskas, kuo mes esame, yra dėka tavęs, – parašė ji. – Mes mylime tave stipriai. Ilsėkis ramybėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius