-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistros Kaune: „Žalgirių“ dvikovoje svarbią vilniečių pergalę lėmė kuriozinis įvartis

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai dominavo A lygos rungtynėse Kaune ir sustiprino savo galimybes kovoje dėl aukščiausios prabos medalių, nors mačo pabaigoje kilęs epizodas sukėlė daug aistrų.

Vilniaus „Žalgiris“ nustūmė nuo savęs artimiausius persekiotojus „Kauno Žalgirį“, kai laimėjo rungtynes 1:0, surengę daug pavojingų atakų, o pasižymėjęs kiek kurioziniu įvarčiu mačo pradžioje.

9 minutę tarsi iš nieko kilusi ataka baigėsi serbo Andrijos Kaludžerovičiaus smūgiu į vartininką, o čia įvyko kuriozas – nuo Deivido Mikelionio atšokęs kamuolys pataikė į kitą „Kauno Žalgirio“ žaidėją Egidijų Vaitkūną, o nuo jo įlėkė į vartus.

Įtampa pasiekė kulminaciją likus kelioms minutėms iki mačo pabaigos, kai vienoje iš retų progų šeimininkai surengė ataką, o Simonas Urbys smūgiu galva pataikė į vartus uždengusį Saulių Mikoliūną.

VIDEO: HIGHLIGHTS | SANTRAUKA | KAUNO ŽALGIRIS 0:1 ŽALGIRIS | A LYGA

Kauniečiai apipuolė teisėją Manfredą Lukjančuką, reikalaudami fiksuoti žaidimą ranka, nors S.Mikoliūnas mojavo pirštu, tikindamas, kad sužaidė pečiu.

Per susistumdymą Rudinilsonui buvo parodyta raudona kortelė, o S.Urbiui už keiksmažodžius – geltona.

Tačiau pagal žaidimą Vilniaus komanda nusipelnė pergalės, leidusios jiems sukurti penkių taškų pranašumą prieš trečioje vietoje likusius kauniečius.

VIDEO: BEHIND THE SCENES | KITU KAMPU | KAUNO ŽALGIRIS 0:1 ŽALGIRIS | A LYGA | KALUDJEROVIC

Šeštadienį sostinės futbolininkai rodė iniciatyvą rungtynių pradžioje, kai ne tik pelnė įvartį, bet pavojingiau atakavo.

Tik pirmojo kėlinio antrojoje pusėje „Kauno Žalgiris“ surengė porą grėsmingų išpuolių.

Kovingose, kiek klampiose rungtynėse netrūko ir žaidimo broko, o iki pertraukos komandos į vartus smūgiavo tik po 3 kartus.

Antrajame kėlinyje Vilniaus futbolininkai vėl pradėjo aktyviau, A.Kaludžerovičius paleido kamuolį pro pat virpstą.

Reali proga pasižymėti nukrito ir „Kauno Žalgiriui“, bet Manuelis Davidas iš arti šovė virš vartų.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./A lygos rungtynės: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“

Mače pasitaikė karštų akimirkų, o antrajame kėlinyje rezultatyviausias lygos žaidėjas Hugo Videmontas, šį sezoną įmušęs 10 įvarčių Vilniaus „Žalgiriui“, stojo suremti kaktų su Rudinilsonu, kai šis užkabino prancūzo koją.

Po Rudinilsono klaidos dar ir Vilniaus komandos puolėjas Liviu Antalis pykštelėjo labai pavojingai šalia vartų likus žaisti 15 minučių iki mačo pabaigos.

Dar po penkių minučių A.Kaludžerovičius išsiveržė vienas prieš vieną, bet pataikė į vartininko D.Mikelionio paliktą koją.

Nors rungtynės baigėsi ginčytinu epizodu, Vilniaus futbolininkai nusistūmė nuo savęs trečioje pozicijoje likusią Kauno ekipą per 5 taškus.

Sostinės klubas šeštadienį užkopė į pirmąją vietą, bet šeštadienį vėliau rungtynes su „Panevėžiu“ dar žais čempionate tašku mažiau turinti ir dviem mačais mažiau sužaidusi titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius