Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ajax“ apmaudas pasibaigus Čempionų lygos kelionei: „Nusipelnėme žengti tolyn“

Įspūdingą žygį 2018-2019 m. UEFA Čempionų lygos sezone surengęs Amsterdamo „Ajax“ klubas šįsyk savo kelionę prestižiškiausiame Europos futbolo turnyre baigė labai anksti – jau po grupių etapo.
Nusivylę „Ajax“ futbolininkai
Nusivylę „Ajax“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Kelią į aštuntfinalį Nyderlandų čempionams užkirto nesėkmė paskutiniame ture – ne vieną progą iššvaistęs Amsterdamo klubas namie nusileido „Valencia“ ekipai 0:1 ir liko ne tik už ispanų, bet ir už Londono „Chelsea“ nugarų.

Įdomu tai, kad sėkmingai turnyre startavęs ir vienodais rezultatais 3:0 pirmąsias dvejas rungtynes laimėjęs „Ajax“ nuo pirmų iki beveik paskutinių akimirkų pirmavo H grupėje.

Nepatekimą į kitą etapą lėmė nesėkmingas finišas – Amsterdamo klubas namie nusileido ne tik „Valencia“, bet ir „Chelsea“, o Londone iššvaistė trijų įvarčių persvarą ir su „aristokratais“ sužaidė lygiosiomis 4:4.

„Scanpix“ nuotr./Noa Langas
„Scanpix“ nuotr./Noa Langas

Tai lėmė, kad „Ajax“ su 10 taškų iki atkrintamųjų pritrūko vos taško – „Valencia“ ir „Chelsea“ grupių etapą baigė surinkę po 11 taškų.

„Futbole ne visada gauni tai, ko nusipelnei. Šias rungtynes aš apibendrinčiau šitaip“, – po nesėkmės prieš „Valencia“ nusivylęs kalbėjo „Ajax“ strategas Erikas ten Hagas.

Futbole ne visada gauni tai, ko nusipelnei.

Iki pat pusfinalio, kuriame Amsterdamo klubas liko tik per plauką nuo finalo, praėjusiame sezone savo auklėtinius nuvedęs specialistas po nesėkmingai pasibaigusių paskutiniųjų rungtynių kaltino sėkmės trūkumą.

„Ispanijos spauda „Valencia“ patekimą į kitą etapą pavadino „stebuklu“. Manau, kad jie teisūs. Sėkmė tikrai nebuvo mūsų pusėje viso grupių etapo metu, nebuvo ir šiandien“, – tikino E.Ten Hagas.

„Scanpix“ nuotr./Erikas ten Hagas
„Scanpix“ nuotr./Erikas ten Hagas

Olando teiginius bent iš dalies pagrindžia ir statistika. Surinkusi 10 taškų bei užfiksavusi +6 įmuštų ir praleistų įvarčių santykį „Ajax“ komanda tapo antra geriausia grupių etapo komanda, nepatekusia į atkrintamąsias.

Geriau pasirodė tik „Napoli“, kuriai 2013-2014 m. sezone užteko net ir 12 taškų, o „Chelsea“ 2012-2013 m. į kitą etapą nepateko užfiksavusi identiškus skaičius Amsterdamo klubui – 10 taškų ir +6 įvarčių santykis.

„Esame labai nusivylę, – tęsė E.Ten Hagas. – Surinkome 10 taškų ir žaidėme tikrai gerą futbolą. Gerai žaidėme ir šįvakar, bet padarėme vieną nedovanotiną klaidą, kurį lėmė varžovų įvartį. Nusipelnėme žengti tolyn, bet kažkokiu būdu tai neįvyko.“

Nusivylimo po pralaimėtų rungtynių neslėpė ir „Ajax“ lyderis Dušanas Tadičius. Serbas taip pat pabrėžė nuostabą, jog patekimui į kitą etapą neužteko net ir solidaus taškų kraičio.

„Man sunku kalbėti. Surinkome 10 taškų, bet esame priversti palikti turnyrą. Tai itin nuvilia“, – kalbėjo D.Tadičius.

Stipriausia Nyderlandų komanda kovas Europoje pratęs antrajame pagal pajėgumą turnyre – UEFA Europos lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius