-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akistatos „Wembley“ laukiantis LFF prezidentas – apie uždavinius, premijas ir anglų įsipareigojimus

Praėjusiais metais akivaizdžiai pagerėjęs Lietuvos rinktinės žaidimas užaugino sparnus. Šalies futbolo federacijos vadovas Edvinas Eimontas sekmadienio akistatą su anglais pasitinka ramus ir visiškai pasitikintis Edgaru Jankausku bei jo auklėtiniais. Netgi kalbėdamas apie rezultatą, LFF vadovas nevynioja žodžių į vatą ir yra įsitikinęs, kad šį kartą vaizdas bus visai kitoks nei prieš dvejus metus, kai „Wembley“ stadione šeimininkai taršė mūsiškius 4:0.
Edvinas Eimontas ir Edgaras Jankauskas
Edvinas Eimontas ir Edgaras Jankauskas / 15min koliažas

2015-ųjų kovą E.Eimonto pirmtakas Julius Kvedaras su savo bičiuliais keletą dienų mynė legendinės futbolo šventovės koridorius ir Londono gatves, mėgaudamasis kiekviena istorinės viešnagės akimirka.

Prezidentas lankė futbolo komandą treniruotėse, kartu su buvusiu LFF techniniu direktoriumi Stasiu Stankumi negailėjo patarimų buvusiam savo auklėtiniui Igoriui Pankratjevui, o galiausiai liūdnai konstatavo ir mūsiškių bejėgiškumą.

Naujojo LFF vadovo darbotvarkė kitokia. Į Londoną E.Eimontas atskris tik rungtynių dieną. Nuo ankstaus ryto lauks susitikimai Lietuvos ambasadoje, „Lloyd‘s of London“ draudimo bendrovėje, Anglijos futbolo asociacijoje (FA).

Klausimas yra tik vienas: ar tų į aikštę eini jau pralaimėjęs?

Jokio kišimosi į trenerių ir rinktinės personalo darbą ir visiškas pasitikėjimas E.Jankausku bei jo štabu.

„Visada sakau, jog noras yra, kad komanda pasiektų teigiamą rezultatą. Svarbu, kad vyrai rodytų norą ir užsidegimą. Futbolas yra sportas – kažkas laimi, kažkas pralaimi. Klausimas yra tik vienas: ar į aikštę eini jau pralaimėjęs? Kalbėjome apie tai su Edgaru, labai norėčiau, kad komanda eitų į aikštę norėdama vieno - laimėti. Manau, jog to tikisi ir kiekvienas Lietuvos futbolo fanas“, – apie komandai keliamas užduotis Londone 15min kalbėjo LFF prezidentas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edvinas Eimontas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edvinas Eimontas

Paklaustas, ar rezultatas „Wembley“ stadione bus svarbus, E.Eimontas nė kiek nedvejojo.

„Žinoma, jog svarbus. Juk visi tikimės ir norėtume turėti progą švęsti. Kiekvienas, kuris eina į stadioną, tikisi, jog rezultatas jo komandai bus palankus. Jei taip nebūtų, turbūt futbolas nebūtų pasaulyje sporto šaka numeris vienas“, – įsitikinęs federacijos vadovas.

Su svarbiausiomis rinktinės figūromis E.Eimontas buvo susėdęs prie stalo dar Vilniuje. Paklaustas, ar šiuose pokalbiuose su treneriu E.Jankausku ir F.Černychu nebuvo liečiamas premijavimo klausimas, LFF prezidentas purtė galvą ir teigė, kad premijavimo sistema mačui su atrankos grupės favoritu galios ta pati, kurią federacija ir rinktinės atstovai nusistatė prieš šio atrankos ciklo pradžią.

Kokia ji, LFF prezidentas neatskleidė.

„Prieš šią dvikovą kalbėjau ir su Edgaru, ir su rinktinės kapitonu Fiodoru Černychu. Apie papildomas premijas ar kitus kažkokius materialius dalykus kalbos net nebuvo. Labai džiaugiuosi, kad ir žaidėjams šis klausimas nėra pagrindinis. Svarbiausia, jog visi jie nori atstovauti šaliai ir į rinktinę renkasi ne dėl premijų. Dėl to tenka tik džiaugtis“, – kalbėjo E.Eimontas.

Nors Anglija neatsitiktinai yra vadinama futbolo tėvyne, organizacinių problemų prieš sekmadienio dvikovą nebuvo išvengta.

Viena tokių – treniruočių aikštės. Dar prieš kelis mėnesius dėliodamas šių rungtynių planą E.Jankauskas buvo nuvykęs į Londoną ir domėjosi galimybe surengti keletą papildomų treniruočių Anglijos sostinėje.

Svarbiausia, jog visi jie nori atstovauti šaliai ir į rinktinę renkasi ne dėl premijų. Dėl to tenka tik džiaugtis.

Vis dėlto gauti treniruočių aikštės mūsiškiams taip ir nepavyko, tad visus pamatus sekmadienio akistatai lietuviai dės Čekijoje.

Į Londoną mūsų delegacija atskris tik rungtynių išvakarėse ir „Wembley“ stadione turės vienintelę treniruotę.

„Galbūt išėjo netgi geriau. Šiuo metu Anglijoje čempionatai eina link pabaigos, tad dauguma aikščių yra pavargusios. Tuose stadionuose, kuriuose galėjome treniruotis, aikščių kokybė buvo ne per geriausia, kitomis nenorėjo dalintis klubai. Todėl nusprendėme po rungtynių su Čekija likti šioje šalyje, kitą dieną surengti atstatomąją treniruotę, pailsėti ir tik tuomet skristi į Londoną“, – pasakojo E.Jankauskas.

E.Eimonto įsitikinimu, šie organizaciniai nesklandumai Lietuvos rinktinės iš pusiausvyros neturėtų išmušti, o dėl visų kitų pasirengimo niuansų prezidentas yra linkęs pasikliauti kolegomis iš Anglijos.

„Tikiu, kad iš anglų pusės bus viskas padaryta, ko tikimės ir reikalaujame“, – pažymėjo LFF prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius